Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

"Πιτσιρίκος" για την επίσκεψη Σαμαρά στον Ομπάμα:Yes, we can’t

του "Πιτσιρίκος"

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Αντώνη Σαμαρά στον Λευκό Οίκο, αφού έγινε λίγες μόλις ώρες μετά την θετική είδηση πως η ανεργία στην Ελλάδα τον περασμένο Μάιο έσπασε όλα τα ρεκόρ και έφτασε στο 27,6%, ενώ υπάρχει η αισιοδοξία πως θα ανέβει ακόμα περισσότερο.

Ο Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε τον Μπαράκ Ομπάμα για την έρευνα των ανδρών του ΣΔΟΕ στο νυχτερινό κέντρο της Χαλκιδικής που τραγουδούσε ο Πάνος Κιάμος, ενώ δεν παρέλειψε να του πει και για την ψαροταβέρνα στα Καμμένα Βούρλα που δεν έκοβε αποδείξεις για τη χωριάτικη σαλάτα.

Στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως «προσπαθεί να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη» αλλά δεν χρειαζόταν να το πει αυτό γιατί, όπου και να κοιτάξεις σήμερα στην Ελλάδα, βλέπεις έναν οργασμό ανάπτυξης.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ακόμα πως «δίνει έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων που έχει φτάσει στο 60%», οπότε έτσι εξηγείται η προσπάθεια να εξοντώσει εργασιακά τους μεγαλύτερους σε ηλικία: το κάνει για να βρουν δουλειά οι νέοι.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως «αν η Ελλάδα πετύχει -και θα πετύχει- η επιτυχία της δεν θα είναι μόνο ελληνική αλλά ευρωπαϊκή», οπότε, από την χρησιμοποίηση υποθετικού χρόνου, καταλαβαίνουμε πως τελείωσαν οι μαλακίες περί success story.

Από την μεριά του, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως η λιτότητα δεν είναι η μόνη στρατηγική εξόδου από την οικονομική κρίση, και έχει απόλυτο δίκιο, αφού έχουμε παρατηρήσει πως, όταν οι ΗΠΑ έχουν οικονομική κρίση, η αμερικάνικη κυβέρνηση δεν καταφεύγει στη λιτότητα αλλά κάνει μερικούς πολέμους, βομβαρδίζει μερικές χώρες, εξολοθρεύει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες αθώους ανθρώπους και παίρνει ξανά τα πάνω της η αμερικανική οικονομία.

Η δήλωση Ομπάμα πως η λιτότητα δεν είναι ο μόνος δρόμος θεωρείται πως αποτελεί μήνυμα προς την Άνγκελα Μέρκελ, αφού όλοι έχουν αντιληφθεί πια πως η Ελλάδα κυβερνάται από τους Γερμανούς και πως ο Αντώνης Σαμαράς είναι μόνο το τσουτσέκι τους.

1 σχόλιο:

  1. Η ανοικοδόμηση του κόσμου που βιώνουμε σήμερα
    ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ
    http://democracyreloaded.gr/articles/view/664

    ΑπάντησηΔιαγραφή