Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Η "Ιερά Εξέταση" απεφάνθη: Το Ε.ΠΑ.Μ. στο πυρ το εξώτερον!


Έγκλημα καθοσιώσεως διέπραξε το Ε.ΠΑ.Μ. σύμφωνα με το "Ιερατείο" που φυλάει τα "Ιερά Βιβλία της Επανάστασης"! Δεν είναι αυτός ο δρόμος για την Παράδεισο!


Αποφάσισε λέει να συμπαραταχθεί εκλογικά με την "Δημοκρατική Αναγέννηση" του Στέλιου Παπαθεμελή... μα τρελάθηκε εντελώς αυτός ο Καζάκης??? Μα με τον Παπαθεμελή???

Ας αφήσουμε όμως την πλάκα, παρόλο που κυρίως γι αυτό προσφέρεται αυτού του είδους η κριτική, και ας προσπαθήσουμε να δούμε και ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα, αλλά και ποιες κατεστημένες αντιλήψεις κρύβονται πίσω από την επίθεση στην σωστή, κατά την άποψή μας, πολιτική επιλογή του Α΄ Πανελληνίου Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ. . 

1. Το πρώτο επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι επικριτές αυτής της επιλογής είναι το εξής: "Ο Παπαθεμελής διετέλεσε υπουργός στο ΠΑΣΟΚ και δεν θα πρεπε να συνεργαστείτε μαζί του". 

Μα η ίδια η ιδρυτική διακήρυξη του Ε.ΠΑ.Μ. λέει:  "Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο δεσμεύεται να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις σε κάθε αυθεντικό λαϊκό κίνημα ενάντια στο σημερινό καθεστώς απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιος κι αν ηγείται σ’ αυτό." 

και λίγο πιο κάτω αναφέρει ρητά: Το ΕΠΑΜ είναι ανοιχτό σε κάθε δημοκράτη, πατριώτη, αγωνιστή που θέλει να παλέψει για τους ίδιους σκοπούς, χωρίς να ζητά πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, ή υποκλίσεις σε αυτόκλητες αυθεντίες, αυτοδιορισμένους ηγέτες, παράγοντες και αφανείς ή εμφανείς κομματικούς μηχανισμούς.

Δηλαδή το Ε.ΠΑ.Μ. ΔΕΝ ζητά, και σωστά πράττει, πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων από κάποιον που επιθυμεί να γίνει μέλος του και να συμμετέχει στη διαδικασία λήψης των πολιτικών του αποφάσεων,  και θα ζητήσει από κάποιον με τον οποίο θα κατέβει στις εκλογές; Μα αυτό δε θα ήταν μεγάλη αντίφαση;

Δηλαδή το Ε.ΠΑ.Μ., όπως μας λένε αυτοί οι "φίλοι" μας, θα αρνηθεί να συμπαραταχθεί εκλογικά με μια πολιτική δύναμη (υπαρκτή...) με την οποία συμφωνεί να παλέψει από κοινού για τον κύριο στόχο, που είναι η Απελευθέρωση της Πατρίδας, και για ορισμένα ακόμη 5-10 βασικά αιτήματα; Αυτό δε θα ήταν πραγματική κατάργηση και ξεφτιλισμός των Ιδρυτικών Αρχών του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου;

Όσον αφορά το πολιτικό βιογραφικό του Στέλιου Παπαθεμελή, μπορεί εύκολα όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά να το βρει στο Διαδίκτυο και να δει: 

Εξελέγη βουλευτής στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης το 1974 με την ΕΚ-ΝΔ (Ένωση Κέντρου - Νέες Δυνάμεις) και το 1977 με την ΕΔΗΚ.

Στη συνέχεια προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ και υπήρξε υπουργός στις κυβερνήσεις τις δεκαετίες του '80 και του '90:

  • Υφυπουργός Ανωτάτης Παιδείας (1982-1985)
  • Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης (1987-1989)
  • Υπουργός Δημόσιας Τάξης (1993-1995)
Αργότερα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και το 2004 ίδρυσε ένα νέο κόμμα, τη Δημοκρατική Αναγέννηση.

Στις εκλογές του Μαρτίου του 2004 το κόμμα του δε συμμετείχε αυτόνομα, και ο ίδιος εξελέγη βουλευτής στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης ως συνεργαζόμενος με τη Νέα Δημοκρατία. Στη συνέχεια αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και παρέμεινε στην Βουλή ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Υπάρχει λοιπόν κάποιος που να πιστεύει αληθινά πως ο Παπαθεμελής ενσαρκώνει αυτό που γενικά αποκαλούμε "Καθεστώς" στην Ελλάδα; Ποια είναι η προηγούμενη δράση του (τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια)  που να μας εμποδίζει να τον εμπιστευτούμε ότι όντως θα εργαστεί για την Απελευθέρωση της Χώρας; Η σημερινή τοποθέτησή του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, είναι πατριωτική και δημοκρατική; 

Ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στο Ε.ΠΑ.Μ. και την Δημοκρατική Αναγέννηση υπάρχουν. Ακόμη και μέσα στο Ε.ΠΑ.Μ. και μεταξύ των μελών του υπάρχουν διαφορές. Αυτό που μας ενώνει όμως είναι τα προτάγματα τα οποία αναφέρονται στην Ιδρυτική Διακήρυξη του Μετώπου μας και το όραμα μιας Ελεύθερης Ελλάδας.

Επίσης, διαφορές υπάρχουν στα πολιτικά προγράμματα του Ε.ΠΑ.Μ. και της Δημοκρατικής Αναγέννησης. Αλλά συμμαχία δε σημαίνει και ταύτιση, δε σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε ο ένας να κάνει πίσω και να δηλώσει υποταγή στον αλλον.

Από την άλλη αν ο Στέλιος Παπαθεμελής δεν σταθεί αντάξιος της εμπιστοσύνης μας και αλλάξει στρατόπεδο, θα μας εκθέσει... είναι όμως ο Ελληνικός Λαός σε κατάσταση να κάνει βήματα μόνο εκ του ασφαλούς; 

Άσε που εμείς πιστεύουμε πως κανένας δε θα μας εκθέσει, πως μέσα στη "φωτιά του Εθνικο-απελευθερωτικού πολέμου" θα σφυρηλατηθούν συμμαχίες και φιλίες μεταξύ "δεξιών" και "αριστερών" που ούτε τα στελέχη του ίδιου "επαναστατικού" κόμματος δεν έχουν μεταξύ τους! Και άλλωστε, αν δεν έχουμε εμπιστοσύνη παρά μόνο στον εαυτούλη μας καλύτερα να κάτσουμε στα σπίτια μας...

Για αυτά περί "φασίστα" και "εθνικιστή", το μόνο που θα πω είναι πως αποτελούν φαιδρότητες και αυτοί που τα λένε καλύτερα να κοιτάξουν τον καθρέφτη τους.... Εκτός αν όποιος είναι θρησκευόμενος Χριστιανός είναι και φασίστας!

Υ.Γ. Περιέργως, αυτοί που αποκαλούν τον Παπαθεμελή "φασίστα" είναι οι ίδιοι, συνήθως και όχι πάντα, που αρνούνται να χαρακτηρίσουν φασιστικά τα κόμματα της συγκυβέρνησης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, και αρνούνται να δηλώσουν φανερά το γεγονός ότι η Πατρίδα μας βρίσκεται υπό Κατοχή

2. Το δεύτερο επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι όψιμοι "φίλοι" του Ε.ΠΑ.Μ. (που θέλουν το καλό μας...), είναι πως με αυτή την εκλογική συμμαχία το ΕΠΑΜ παίρνει "δεξιόστροφα" χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, βασίζουν αυτόν τον ισχυρισμό τους στο γεγονός ότι στους πολιτικούς όρους της εκλογικής συνεργασίας του Ε.ΠΑ.Μ. με τη Δημοκρατική Αναγέννηση, το αίτημα για "έξοδο από το Ευρώ" έχει αντικατασταθεί με το αίτημα για "δημοψήφισμα για τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη".

Καταρχάς, δε θα επαναλάβουμε πως άλλο η συνεργασία και άλλο η ταύτιση, όσο και αν τα μυαλουδάκια ορισμένων αρνούνται εκ του πονηρού να το δεχθούν...

Θα επιμείνουμε στην επίκληση των Ιδρυτικών Αρχών του Ε.ΠΑ.Μ. : Αποτελεί εκ των ων ουκ ανευ, όσον αφορά τον Εθνικο-απελευθερωτικό Αγώνα που οφείλει να διεξάγει (και διεξάγει ήδη, έστω και ασυναίσθητα και σπασμωδικά) ο Ελληνικός Λαός, και απαράβατος Προγραμματικός Στόχος του Ε.ΠΑ.Μ., η Υιοθέτηση Εθνικού Νομίσματος.

Οι επί μέρους και επιλεκτικές συμμαχίες που διαμορφώνουμε, όπως για παράδειγμα εν όψει των Γενικών Εκλογών της 6ης Μαϊου, υπηρετούν τον απώτερο στόχο της δημιουργίας ενός κοινωνικο-πολιτικού μετώπου που θα απελευθερώσει την Πατρίδα μέσω της υλοποίησης των 5 βασικών στόχων που θεωρούμε απαραίτητους.

Οπότε, αν θέλουμε όντως να υλοποίησουμε αυτούς τους στόχους και να γίνει πραγματικότητα η Αντίσταση και η Ανατροπή, αρκεί το Ε.ΠΑ.Μ. να κάθεται στη γωνία και απλά "να τα λέει σωστά και επαναστατικά";

Μα δεν υπάρχουν ήδη αρκετά κόμματα που κάθονται στη γωνία και θεωρητικολογούν για την "Έξοδο από το Ευρώ" και για "Λαϊκή Εξουσία" και για χιλια-δυο άλλα "υψηλά οράματα", χωρίς όμως να τα κάνουν πράξη; Χωρίς ούτε καν να κάνουν βήματα ώστε σε κάποιο κοντινό μέλλον να γίνουν πράξη... 

Αν το Ε.ΠΑ.Μ. γίνει άλλο ένα τέτοιο κόμμα, τότε ποια είναι η χρησιμότητά του στον Ελληνικό Λαό και γιατί να υπάρχει;

Επίσης, ποια η χρησιμότητα ενός κόμματος που δεν συμμαχεί με κανέναν ακόμη και αν βρεθεί άλλη πολιτική δύναμη με παραπλήσιες πολιτικές θέσεις και στόχους;

Αντίθετα, εμείς θεωρούμε, πως αποτελεί κέρδος για το Λαό, κάθε κοινωνική και πολιτική δύναμη που αποσπάμε από το Καθεστώς και οικοδομούμε δεσμούς μαζί της, είτε αυτο-προσδιορίζεται ως "δεξιά" είτε ως "αριστερή".

Ακόμη, και αν δεν συμφωνούμε σε όλα μαζί της, ακόμη και αν το πλαίσιο της συνεργασίας δεν είναι ακριβώς αυτό που θα θέλαμε, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι μέσα από την κοινή πείρα που θα αποκτήσουμε στους κοινούς αγώνες που θα δώσουμε, θα αποδειχθεί ότι Απελευθέρωση της Χώρας χωρίς Υιοθέτηση Εθνικού Νομίσματος δεν υφίσταται.

Και σε αυτό το ζήτημα, δηλαδή των συμμαχιών και πώς τις καταλαβαίνουμε, ως Ε.ΠΑ.Μ. ήμαστε και είμαστε καθαροί προς τον Ελληνικό Λαό! Παραπέμπουμε προς απόδειξη τούτου, στην απόφαση του Α' Πανελλαδικού Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ. και στις επανειλημμένες δημόσιες τοποθετήσεις του ηγετικού στελέχους του Ε.ΠΑ.Μ. Δ. Καζάκη.

3. Εμάς στο Ε.ΠΑ.Μ. δε μας ενδιαφέρει να πάρουμε πιστοποίηση, ούτε "αριστερή" ούτε "δεξιά", από κανέναν. Για εμάς στο Ε.ΠΑ.Μ. αμείλικτος κριτής είναι η Ιστορία και τα μάτια των αδερφών μας στην Ελλάδα και σε όλο τον Κόσμο, που στέκουν με απόγνωση και πανικό μπροστά σε αυτό το Αδηφάγο Τέρας που ονομάζεται Χρηματοπιστωτική Ολιγαρχία.

Αν μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι στα αδέρφια μας θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέσα από το Ε.ΠΑ.Μ. , και ας στεναχωρούμε τους "τίμιους επαναστάτες"...

Θ.Α.


 

34 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Φωτεινούλη που πας με τέτοια φάτσα ; Εχει δει ο Παπαθεμελής τη σελίδα σου με τις χλαμύδες και τις δάδες ;

      Διαγραφή
    2. ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΙΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ .... ΚΑΝΤΗΝΑ!!!!

      Διαγραφή
    3. Τι εννοείς με τις "χλαμύδες" και τις "δάδες"; Θεωρείς μομφή την ανάδειξη του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και των ελληνικών αξιών μέσω αναπαραστατικών δρώμενων; Όσο για τη "φάτσα" μου, αν δεν είμαι "όμορφος" τι σημαίνει; Ότι προτείνεις ρατσιστικά κριτήρια ομορφιάς για τους συμπολίτες σου;

      Διαγραφή
    4. Προς τον ανώνυμο που δεν έχει ούτε καν το θάρρος (για να μην εκφραστώ αλλιώς) να βγει με το όνομά του και προβοκατόρικα επιτέθηκε στον συναγωνιστή Γιώργο Φ. Εχω να προσθέσω πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ...Δεχόμαστε την πολυμορφία όχι μόνο των βιολογικών μορφών, αλλά και των μορφών κουλτούρας, πολιτισμού και, φυσικά, θρησκευτικής έκφρασης και φιλοσοφικής αναζήτησης και θεωρώ πρωταρχικό καθήκον του ψυχικά υγιούς ανθρώπου τον διαρκή πόλεμο ενάντια σε ότι απειλεί να καταργήσει αυτή την πολυμορφία.
      N.Σ.

      Διαγραφή
  2. εξαιρετική τοποθέτηση!!! "..και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα, ήσυχα και απλά..καταλαβαινόμαστε τώρα.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο παιδιά... Αλλά μην αφήσετε το βήμα μισό, προχωρείστε σε συνεργασία με τους ανεξάρτητους έλληνες να γίνουν οι αντικατοχικοί κυβέρνηση. Ακούστε τομ κόσμο... Προχωρείστε χωρίς φόβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ψήνονται για συνεργασία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, και σας παρακαλώ μη φάτε τη φόλα του Καμμένου.Αυτοί θέλουν να είναι αφεντικά και όχι συνεργάτες. Και όποτε ευκαιρήσεις φίλε ρίξε και μια ματιά στο πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελληνων, κι αν δεις καμία δεσμευσή απο αυτά που τσαμπουνάει ο Καμμένος, ελά και πες μου και εμένα σε παρακαλώ. Γιατί πολλά ακούμε, αλλά στο χαρτί λίγα βλέπουμε. Νίκος Γεωργίου, πυρήνας Αγ. Δημητρίου.

      Διαγραφή
  4. Διαίρει και βασίλευε...
    Εδώ όμως συμβαίνει το αντίθετο: Ενώσου και Κυβέρνα!!!
    ΑΥΤΟ είναι που τρέμουν τα λαμόγια όπου Γης...
    Το ΕΠΑΜ έχει κάνει το πρώτο βήμα σε κάτι που εθεωρείτο ακατόρθωτο.
    Ενώνει ισότιμα τις αντικατοχικές δυνάμεις!!!
    Η κρίσιμη μάζα για την ανατροπή υπάρχει αλλά οι ηγεσίες δεν τολμούν το πρώτο βήμα λόγω υποκειμενικών αδυναμιών τους.
    Ας το απαιτήσουν τα μέλη και οι υποστηρικτές τους που βρίσκονται μπροστά από τις ηγεσίες αυτές.
    Αλλιώς ...τη βάψαμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1938.
    Ο κ. Παπαθεμελής έχει διακριθεί με την απονομή του Χρυσού Σταυρού του Αποστόλου Παύλου από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, εκπροσώπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ένεκα «του κοινοβουλευτικού του ήθους, της ορθόδοξης χριστιανικής αντίληψης» και «της πολιτικής διορατικότητας ενός πολιτικού ανδρός με χαρακτηριστικό γνήσιο πατριωτισμό». Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ανέφερε ότι «κατάφερε να χριστιανοποιήσει την πολιτική του αντίληψη και μαρτυρία και να δώσει πολιτική έκφραση στις χριστιανικές του πεποιθήσεις» και ότι κατέδειξε στην πράξη πως «η χριστιανική πίστη μπορεί παντού να εκφράζεται, ακόμη και στην πολιτική». Επίσης, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών Ρωσιών Αλέξιος Β΄ τον περιέγραψε σε μήνυμά του ως «λαμπρό παράδειγμα συμβολής ενός πιστού τέκνου της Εκκλησίας στην πολιτική ζωή του κόσμου»[1].

    74 χρονών μουτζαχεντίν της ορθοδοξίας .... ότι πρέπει για ένα παλαικό μέτωπο.... ότι να ναι δλδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεν το είδατε ο ίδιος ο Παπαθεμελής ΔΕΝ κατεβαίνει, αποδεχόμενος της θέσεις του ΕΠΑΜ για μη κάθοδο πρώην βουλευτών !!
    Την θέση του παίρνει η Κυρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη
    http://www.youtube.com/watch?v=KXnbwM5J2sk&feature=player_embedded.
    Επίσης μαζί με το ΕΠΑΜ στο κόμμα του ΟΧΙ συμμετέχουν και τα μέλη του Άρματος Πολιτών, που κατάγγειλαν τον πρώην αρχηγό τους για την προσχώρηση του στον Καμμένο.
    http://www.tsantiri.gr/politiki/i-politiki-grammatia-tou-armatos-katangelli-ti-sinergasia-dimara-kammenou.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το άρμα φαίνεται ότι πάνε για ΣΥΡΙΖΑ

      http://www.tsantiri.gr/politiki/sto-siriza-i-diafonountes-tou-armatos-politon.html

      Διαγραφή
  7. που το λενε οτι θα συμμετεχουν με το ΕΠΑΜ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Harkon αν καταλαβα καλα για να παλεψεις για την απελευθερωση της πατριδας και για τη σωτηρια και την επιβιωση του λαου μας πρεπει αποδεδειγμενα να μην εχεις καμμια σχεση με την ορθοδοξη πιστη (γιατι κατηγορεις τον παπαθεμελη οτι ειπαν καλα λογια γι αυτον ενας πατριαρχης, ενας αρχιεπισκοπος κι ενας δεσποτης αρα δεν κανει να συμπαραταχθουμε μαζι του σ αυτο τον αγωνα). και δεν μπορω να αντιπαρελθω τον πειρασμο να σε ρωτησω , ρητορικη ερωτηση, γιατι απο την εμπειρια μου ξερω την απαντηση,αν δεν επροκειτο για ορθοδοξο χριστιανο αλλα για καθολικο ή προτεσταντη ή αλλο θρησκευμα , ή αν επροκειτο οχι για την πιστη του αλλα για ιδιαιτερες σεξουαλικες προτιμησεις δηλωμενες δημοσιως, θα το σχολιαζες;θα ειχες προβλημα να συνεργαστουμε μαζι του;ειμαι σιγουρη οτι δεν θα το εκανες θεμα.
    Ε λοιπον Harkon, εμενα με λενε Μαρια Βερεμη , οπως υπογραφω και τα σχολια μου, ειμαι στον αγωνα απο 14 χρονων (τελευταια χρονια της παλιας χουντας), δινω ανελλιπως το παρον σε ολους τους αγωνες του λαου μας για ελευθερια και δημοκρατια, αλλα κρατω και την ορθοδοξη πιστη. Μηπως πρεπει κι εμενα και αλλους να μας απαγορεψεις να συμμετεχουμε στον αγωνα του λαου μας;πως το αντιλαμβανεσαι , αληθεια, το παλλαϊκο μετωπο;φωτισμενες σεχτες εχουμε πολλες σ αυτο το δυσμοιρο τοπο, και είναι κι αυτο μια αιτια για τη δυστυχια του λαου μας. ασε μας λοιπον να παλεψουμε οσοι θελουμε να παλεψουμε μαζι. σε καποια σεχτα θα χωρας κι εσυ. μην απαιτεις ομως το ΕΠΑΜ να γινει μια ακομη απ αυτες. το ΕΠΑΜ το φτιαξαμε για τη σωτηρια του λαου και της πατριδας, οχι για να δωσουμε διεξοδο στον εγωϊσμο καποιων.
    οπως αναφερεται και στην παραπανω αναρτηση η αποφαση συνεγασιας με το κομμα του Παπαθεμελη ειναι συμφωνη με τις αποφασεις του προσφατου συνεδριου του ΕΠΑΜ και τιποτα απο οσα καταμαρτυρεις στο σχολιο σου στον Παπαθεμελη δεν αποδεικνυει οτι δεν ειναι πατριωτης και δημοκρατης και δεν θα παλεψει για τη σωτηρια του λαου και της πατριδας.τα υπολοιπα θα τα δουμε στην πραξη εκει που θα κριθουμε ολοι ανεξαιρετως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έχω καταλάβει κάτι ρε παιδιά... το ΕΠΑΜ λέει είμαστε ανοιχτοί για συνεργασία σε όλους όσους συμφωνούν με τα 5 προτάγματα. Πως τώρα θα πει όχι σε κάποιον που δέχεται να συνεργαστεί μαζί μας? Θα του πει όχι εσύ γιατί δεν μ'αρέσει η φάτσα σου? Όχι εσύ γιατί είσαι δεξιούλης, όχι εσύ γιατί είσαι αριστερούλης, όχι εσύ γιατί είσαι Χριστιανούλης, όχι εσύ, όχι εσύ, όχι εσύ!!! Ξεκολληστε όλοι, η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους στον αγώνα, μετά θα τα βρούμε για τις μικροδιαφορές... Καλή λευτεριά με ανοιχτά μυαλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια στο ΕΠΑΜ και τον κ.Καζάκη,που δείχνει αγνό πατριωτισμό και τόλμη,και εκφράζει έτσι την υγιή αριστερά,γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι αριστεροί μοιάζουν σκοτεινά εγκλωβισμένοι και γι αυτούς αξίες όπως η πατρίδα,η πίστη συχνά παραπέμπουν σε φασιστικά,ακροδεξιά,εθνικιστικά πρότυπα(!),είναι κρίμα γιατί έτσι τελικά δεν έχουν καμμιά αξία,παρά μόνο το τυφλό μίσος για τους πλούσιους(παρά την αγάπη για τους φτωχούς)..μακάρι να κάνω λάθος,ας με συγχωρήσουν οι αριστεροί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σας εκφράζει το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών τότε εντάξει. Γιατί αν δει κανείς την διακήρυξη του ΟΧΙ αυτό θα καταλάβεί. Που πήγε το έξω από το Ευρώ; Που πήγε το έξω από την ΕΕ; Που πήγε η μονομερής διαγραφή του χρέους;
      Ο Παπαθεμελής δεν είναι ο εκλεκτός παραεκκλησιαστικών -σκοταδιστικών κυκλωμάτων και εκ των εκλεκτών του Άνθιμου, γνωστός μακεδονομάχος και μακεδονοφάγος; Βεβαίως και η αναφορά στην πατρίδα καιτην εθνική ανεξαρτησία δεν είναι φασιστικά συνθήματα. Κάθε άλλο. Η ανιστόρητη όμως ταύτιση του ελληνισμού με τον χριστιανισμό της Ζωής του παιδιού και της διάπλασης των παίδων των χουντικών στηριγμάτων και η αφελής αντικατοχική υστερία, χωρίς καμιά αντιιμπεριαλιστική αναφορά ούτε καν σε χώρες και οργανισμούς (ΔΝΤ, ΗΠΑ, ΕΤ κλπ), μια εθνικιστική ρητορική που μόνο σε περιπέτειες μπορεί να μας βάλει με τους γείτονες μας (Παπαπθεμελής και λοιπά λεβεντόπαιδα) η ταύτιση με τα συνθήματα του ΕΠΑΜ με αυτά της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής (π.χ. στην παρέλαση της 25 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη και πολλά άλλα, ε ναι δημιουργούν ερωτηματικά για τα πολιτικά άλματα του Καζάκη και την κατάντια του ΕΠΑΜ.

      Διαγραφή
    2. αν μας ελεγες και που τα ειδες ολα αυτα θα ηταν καλυτερα. επισης θελω να σε ρωτησω ποιον προσπαθεις να πεισεις.γκαιμπελς απο γκεμπελισκο εχει μεγαλη διαφορα. βεβαια η δικη σου επιθεση στο επαμ ειναι λιγο πιο ραφιναρισμενη απο τις προηγουμενες. επιτελους ακουσαμε οτι η αναφορα στην πατριδα και την εθνικη ανεξαρτησια δεν ειναι φασιστικα συνθηματα. ειναι η πρωτη φορα που το ακουμε αυτο. προοδευετε...αν μαθετε και οτι συνεργασια γινεται στο μινιμουμ των στοχων μας και οχι στο μαξιμουμ , πραγμα που το υπαγορευει και η κοινη λογικη, αλλα το λενε και τα "ιερα βιβλια" , μονο που εσεις τα κρατατε αναποδα οταν διαβαζετε τα σχετικα κεφαλαια, αν λοιπον μαθετε και αυτο (παρεμπιπτοντως επισημαινω οτι πανω σ αυτη την αρχη χτιστηκε το επαμ, αλλα για καποιους ειναι ακατανοητη), αν μαθετε να κανετε συμμαχιες με αλλους και οχι με τον εαυτο σας, εμεις σας περιμενουμε. φοβαμαι ομως οτι μεχρι να το μαθετε δεν θαχει απομεινει ουτε "ρουθουνι" απο τον ελληνικο λαο, και θαναι πια ανωφελο που το καταλαβατε. αντε... καληνυχτα.

      Διαγραφή
    3. Ο Παπαθεμελής είναι απλά θρησκευόμενος,όπως πάρα πολλοί Έλληνες,κι αν θέλουν οι αριστεροί να'ναι δημοκράτες θα'πρεπε να το σέβονται αυτό,εξάλλου κανείς δεν τους υποχρεώνει να πιστεύουν οι ίδιοι,κι αν τα πράγματα δείξουν ότι ο λαός ως πλειοψηφία δεν θέλει την εκκλησία,ας γίνει δημοψήφισμα,και χωρισμός εκκλησίας-κράτους.Ως τώρα όμως το σύνταγμά μας έχει αναφορά στον Θεό,και άρα δεν θα'πρεπε να θεωρείται αρνητικό στοιχείο η πίστη του πολιτικού.Ο κ.Καζάκης μπορεί να δηλώνει άθεος,αλλά ξέρει ότι Έλληνες είναι και πολλοί χριστιανοί και δείχνει να το σέβεται αυτό.

      Διαγραφή
  11. Δείτε αυτό... το βάζω μόνο για προβληματισμό.
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=345638258819007&set=o.112986922075150&type=1&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...To πολιτικο αισθητηριο του Ιωαννου υπηρξε παντοτε ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι πολιτικοί λένε αναμεταξύ τους ότι αν μας ξεχάσουν οι γελοιογράφοι κάτι δεν πάει καλά, πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε κάτι για να μας βάλουν στην πένα τους. Λέτε την επιδίωξη αυτή να την πέτυχε άθελά του το ΕΠΑΜ;

    Σε εποχή που έχει πέσει πλήρης αποκλεισμός από τα ΜΜΕ ακόμη και σε απλή αναφορά του Καζάκη και του ΕΠΑΜ, ο πάντα πρωτοπόρος Ιωάννου είναι ο πρώτος που έσπασε αυτή τη συνωμοσία σιωπής. Ίσως θα πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδή μια εικόνα αξίζει οσο 1000 λέξεις

    http://www.youtube.com/watch?v=FJsA8ekpn8A

    Δηλαδή πόσο πιο ξεκάθαρο πρέπει να γίνει κάτι για να καταλάβουμε τα βασικά?

    Κύριε Φωτεινέ επιτρέψτε μου ένα φανταστικό διαλογο μαζί σας

    απαντηση του Κου Φωτεινού:

    "Οι πολιτικοί λένε αναμεταξύ τους ότι αν μας ξεχάσουν οι γελοιογράφοι κάτι δεν πάει καλά, πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε κάτι για να μας βάλουν στην πένα τους. Λέτε την επιδίωξη αυτή να την πέτυχε άθελά του το ΕΠΑΜ;"

    Απάντηση δική μου:
    Δυστηχώς αυτό δεν είναι γελοιογραφία είναι πραγματικοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει κι εσύ ο ίδιος τι ακριβώς εννοείς και ποια είναι η ένστασή σου αγαπητέ Νίντζα. Διότι σαφώς είναι πραγματικότητα η εκλογική σύμπραξη του ΕΠΑΜ με τη Δημοκρατική Αναγέννηση, την οποία σύμπραξη – λόγω διαφορετικών ιδεολογικών καταβολών μεταξύ Καζάκη και Παπαθεμελή – την αποτύπωσε σατιρικά με το πενάκι του ο Ιωάννου. Και λοιπόν; Πού διαφωνείς με το σχόλιό μου;

    Όσο για το βιντεάκι του Ράδιο Αρβύλα που παραθέτεις, και πάλι ακατανόητο το τι ακριβώς επιδιώκεις. Αυτή είναι η δουλειά της σάτιρας από την εποχή που ο Αριστοφάνης σατίριζε τον Σωκράτη και τον Ευριπίδη: Να κάνει πλάκα με τις προσωπικότητες και τους πολιτικούς αξιοποιώντας τις "άτυχες" στιγμές τους ή τα λάθη τους.

    Επί της ουσίας έχεις κάτι να πεις; Ή με το πρόσχημα του "φανταστικού διαλόγου" παρενέβης απλώς και μόνο για την πρόκληση κενών και ανούσιων εντυπώσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Φωτεινέ η ένστασή μου αφορά το προφανές.
      Δεν είναι δυνατον να συνεργάζεσαι με έναν ανρθωπο ο οποίος δεν έχει γρήγορα αντανακλαστικά, απουσιαζει η ευστροφία, γίνεται γραφικός, δεν είναι ετοιμόλογος. Δεν μπορεί να εμπνεύσει για την αλλάγη της πορείας της χώρας που τόσο χρειαζόμαστε αυτή την στιγμή. Οι συνεργασίες είναι επιλογές που δηστυχώς πολλές φορές θέλουν αρκετή σκέψη για να μην γυρίσουν εναντίον σου.
      Η ειλικρινής θέληση για αλλαγή του πολιτικού χάρτη είναι πολύ επικίνδυνο πολλές φορές να οδηγήσει σε φανατισμό και σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

      Διαγραφή
    2. Όσο για το "ατυχής στιγμή ή λάθος" που αναφέρεται μου θυμίζει το στιγμιαίο λάθος που ανέφερει και ο μέγας αοιδός Πασχάλης για το νόθο παιδί του.
      Είναι πρέπον για την συνέχεια της συζήτησης να βρείτε καλύτερο επιχείρημα

      Διαγραφή
    3. Οκ αγαπητέ Νίντζα, εφόσον η ένστασή σου αφορά την προτροπή σου για συνεργασία με υποψηφίους που διαθέτουν "γρήγορα αντανακλαστικά", "ευστροφία" και "ετοιμολογία", δεν έχω λόγους να διαφωνήσω. Προτείνω μάλιστα στους πυρήνες και την εκλογική επιτροπή του ΕΠΑΜ να είναι προσεκτικοί την επόμενη φορά στις επιλογές τους (και οπωσδήποτε να παρακολουθούν ανελλιπώς το Ράδιο Αρβύλα μην τυχόν και τους ξεφύγει κάποιος). Χαίρομαι που δεν έχεις άλλη ένσταση και άρα λύθηκε η παρεξήγηση, και υποθέτω επομένως ότι η ψήφος σου στο ΟΧΙ είναι δεδομένη αφού σου παρέχεται η δυνατότητα να μην "σταυρώσεις" τον κ. Παπαθεμελή (εφόσον του προσάπτεις τα προαναφερθέντα μειονεκτήματα) αλλά κάποιον άλλον από τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του ΟΧΙ.

      Να μου επιτρέψεις βεβαίως να προσθέσω το ατυχές του παραλληλισμού που έκανες, εφόσον άλλο το "λάθος" ενός ακόμη παιδιού χωρίς πατέρα κι εντελώς άλλο το αθώο λεκτικό σαρδάμ ή η ελλιπής προετοιμασία μιας ομιλίας σε ένα δημοτ. συμβούλιο. Καμιά αντίρρηση στο ότι επιδέχεται τη σάτιρα, όπως άλλωστε επιρρεπές στη σάτιρα είναι κάθε "στραβοπάτημα" καθενός εξ ημών. Ας λάβουμε όμως παράλληλα υπόψη ότι το όνομα του κ. Παπαθεμελή ουδέποτε αναμίχθηκε σε παντός είδους σκάνδαλα, μικρά ή μεγάλα, κι ότι ο,τιδήποτε κι αν του προσάψει κανείς, θα συμφωνήσει ωστόσο ότι πάντοτε τον διέκρινε το ήθος – πράγμα που εκλείπει από την πλειονότητα των πολιτικών.

      Διαγραφή
    4. η ψήφος μου στο ΟΧΙ το μόνο σίγουρο είναι οτι θα είναι οχι, εφόσον η δική μου ηθική δεν μου επιτρέπει να κάνω εκπτώσεις στις επιλογές μου αντιθέτως με άλλους τόσα χρόνια.
      Οσο για τους πυρήνες του ΕΠΑΜ ορίστε άλλο ενα βίντεο για να μην κάθονται να ψάχνουν και χάνουν τον πολύτιμο προεκλογικό τους χρόνο
      http://www.youtube.com/watch?v=hcenTo2Pss8
      άλλο ένα "στρταβοπάτημα"
      Όσο για το ήθος του κυρίου Παπαθεμελή, σημειώστε ότι τόσα χρόνια υπήρξε μέρος του πολιτικού στυστήματος που μας έφερε σε αυτό το σημείο. όχι σε μια αλλά σε πολλά κυβερνητικά πόστα και απο πολλές πολιτικές πτέρυγες.
      Ήρθε και ο καιρός να περασει και απο το ΕΠΑΜ.
      Αναρωτιέμαι, βεβαίως αν πήρε και τον Ζουράρη μαζί του

      Για τον τελευταίο δε έχω ακόμα περισσότερα βίντεο να ανεβάσω σε περιπτωση που οι πυρήνες του ΕΠΑΜ θελήσουν να συνεργαστούν μαζί του. Ωστόσο θα μου προτείνετε και πάλι να μην σταυροδοτήσω τον Ζουράρη αλλά να επιλέξω απο άλλους του ΕΠΑΜ..
      Είναι μια λογική και αυτό αλλα δεν συμβαδίζει με την δική μου

      Διαγραφή
    5. Παρατηρώ με απογοήτευση αγαπητέ μου Νίντζα ότι όσο αυξάνουν τα σχόλιά σου τόσο πέφτει και η ενάργειά σου. Το τελευταίο βιντεάκι που παρέθεσες δεν περιέχει κανένα λάθος του κ. Παπαθεμελή και δεν προσφέρεται ούτε στοιχειωδώς για σάτιρα ή χιούμορ. Το μόνο που βλέπει κανείς είναι μια συνεχής προσπάθεια κάποιου επίμονου βλακός που πάει κόντρα στον Παπαθεμελή για να "του την πει" σώνει καλά. Μην το βάζεις όμως κάτω, συνέχισε να ψάχνεις στα βίντεο του Ράδιο Αρβύλα, στο κάτω κάτω από κάπου πρέπει να ενημερώνεσαι κι εσύ για τις τρέχουσες εξελίξεις εν Ελλάδι και διεθνώς.

      Θα συμφωνήσω ωστόσο στο να μην ψηφίσεις το ψηφοδέλτιο του ΟΧΙ εφόσον η δική σου ηθική δεν συμβαδίζει με υποψηφίους που – σύμφωνα με τα λεγόμενά σου – δεν διαθέτουν "γρήγορα αντανακλαστικά", "ευστροφία" και "ετοιμολογία". Πίστεψέ με, θα κάνω το παν για να πείσω το ΕΠΑΜ να έχει στις επόμενες εκλογές υποψηφίους που να διαθέτουν και γρήγορα αντανακλαστικά και ευστροφία και ετοιμολογία ώστε να συμβαδίζουν με την… ιδιόμορφη ηθική σου – όχι τίποτ’ άλλο αλλά μπας και σε κερδίσουμε ως ψηφοφόρο.

      Διαγραφή
    6. 1. "το ΕΠΑΜ να έχει στις επόμενες εκλογές υποψηφίους που να διαθέτουν και γρήγορα αντανακλαστικά και ευστροφία και ετοιμολογία ώστε να συμβαδίζουν με την… ιδιόμορφη ηθική σου"

      Τώρα τι σχέση έχει η ευστροφία και η ετοιμολογία με την ηθική είναι κάτι που μόνο εσείς μπορείτε να μας εξηγήσετε, περιμένω με χαρά..
      Με τι επιχείρημα χαρακτηρίζετε "ιδοόμορφη" την ηθική μου και αυτό δεν το βρήκα στο κείμενο σας.

      2. "Μην το βάζεις όμως κάτω, συνέχισε να ψάχνεις στα βίντεο του Ράδιο Αρβύλα, στο κάτω κάτω από κάπου πρέπει να ενημερώνεσαι"

      Το ποιός σας είπε ότι ενημερώνομαι απο το ράδιο αρβύλα και πάλι μόνο εσείς το γνωρίζετε. Το οτί γελάω με τους γραφικούς που εμφανίζει το ραδιο αρβύλα αυτό μπορώ να σας το πω.

      Γενικά πρέπει να περνάτε καλά με τον εαυτό σας καλό θα είναι όμως όταν γράφετε να απαντάτε με επιχειρήματα.
      Εκτός και αν εκλαμβάνεται την ειρωνία ως επιχείρημα.

      κατα τ'άλλα θα περιμένω να απαντήσετε σε όλο το άρθρο και τα ξαναλέμε

      Διαγραφή
    7. Ρίξε μια ματιά σε παρακαλώ σ’ αυτά που έγραψες στα αρχικά σου ποσταρίσματα: ότι η ένστασή σου προς την επιλογή του κ. Παπαθεμελή έγκειται στο ότι τον χαρακτηρίζει «η έλλειψη γρήγορων αντανακλαστικών, ευστροφίας, ετοιμολογίας» κλπ. Και στο αμέσως επόμενο ποστ, και πάλι για την επιλογή του κ. Παπαθεμελή, συμπλήρωσες ότι δεν θα ψηφίσεις τον συνδυασμό «ΟΧΙ» διότι η ΗΘΙΚΗ σου δεν σου επιτρέπει να κάνεις εκπτώσεις στις επιλογές σου (επί λέξει έγραψες: «η δική μου ηθική δεν μου επιτρέπει να κάνω εκπτώσεις στις επιλογές μου»).

      Συμπέρανα λοιπόν, εφόσον αυτή ήταν η μοναδική σου ένσταση προς τον κ. Παπαθεμελή κι εφόσον αμέσως μετά έβαλες ηθικό ζήτημα, οτι ενδέχεται την ηθική σου την… ταυτίζεις με τα παραπάνω χαρακτηριστικά (της έλλειψης γρήγορων αντανακλαστικών, της ευστροφίας, ετοιμολογίας κλπ). Δεν παρουσίασες άλλωστε κανέναν άλλον λόγο ένστασης. Για τούτο χαρακτήρισα «ιδιόμορφους» τους λόγους στους οποίους μπορεί να στηρίζεις ορισμένες από τις… ηθικές σου αρχές.

      Όντως το ότι γελάς με τις εκπομπές του Ράδιο Αρβύλα δεν σημαίνει ότι… ενημερώνεσαι από εκεί. Και όντως ήμουν σχετικώς ειρωνικώς σε ορισμένες απαντήσεις μου. Θα σου εξομολογηθώ όμως ότι όλες τις αφορμές μου τις έδωσες εσύ. Ζητάς να σου απαντήσω με επιχειρήματα αλλά πώς θέλεις να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά όταν εσύ ο ίδιος τα μοναδικά επιχειρήματα που χρησιμοποιείς είναι οι… εκπομπές του Ράδιο Αρβύλα;

      Για να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά αγαπητέ φίλε, θα πρέπει πρωτίστως εσύ ο ίδιος να πάρεις σοβαρά τον εαυτό σου. Όταν τα επιχειρήματά σου τα στηρίζεις αποκλειστικά σε σατιρικές εκπομπές, ανάλογης σατιρικής διάθεσης (με όλη τη σχετική ειρωνεία που συνεπάγεται κάτι τέτοιο) θα είναι και οι ανταπαντήσεις των συνομιλητών σου.

      Φιλικά

      Διαγραφή
    8. "εφόσον αυτή ήταν η μοναδική σου ένσταση προς τον κ. Παπαθεμελή κι εφόσον αμέσως μετά έβαλες ηθικό ζήτημα, οτι ενδέχεται την ηθική σου την… ταυτίζεις με τα παραπάνω χαρακτηριστικά (της έλλειψης γρήγορων αντανακλαστικών, της ευστροφίας, ετοιμολογίας κλπ). Δεν παρουσίασες άλλωστε κανέναν άλλον λόγο ένστασης"

      Αντιγράφω απο παλαιότερη ανάρτησή μου για να δούμε αν παρουσίασα άλλον λόγο ένστασης:

      "Όσο για το ήθος του κυρίου Παπαθεμελή, σημειώστε ότι τόσα χρόνια υπήρξε μέρος του πολιτικού στυστήματος που μας έφερε σε αυτό το σημείο. όχι σε μια αλλά σε πολλά κυβερνητικά πόστα και απο πολλές πολιτικές πτέρυγες. "

      Απορώ αν όντως διαβάζεται αυτά που γράφω.

      (όχι ότι γράφω κάτι σοφό μάλλον τα αυτονόητα, απλά και μόνο χάρη της κουβέντας)

      Όπως βλέπεται η ένσταση μου δεν βρίσκεται μόνο στα χαρακτηριστικά που με σάτυρα παρουσιάζουν οι ράδιο αρβύλα αλλά και σε κάτι ακόμα πιο ουσιαστικό.

      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  16. Ζητώ συγνώμη από τον φίλο μου τον Νίντζα, η απουσία απάντησής μου δεν οφείλεται σε «απαξία» προς το πρόσωπό του αλλά στον προεκλογικό πυρετό και την έλλειψη χρόνου να παρακολουθώ τις απαντήσεις στα διάφορα μπλογκς.

    Για το ήθος του κ. Παπαθεμελή αναφέρθηκα ήδη γράφοντας σε προηγούμενο ποστ: «Ας λάβουμε όμως παράλληλα υπόψη ότι το όνομα του κ. Παπαθεμελή ουδέποτε αναμίχθηκε σε παντός είδους σκάνδαλα, μικρά ή μεγάλα, κι ότι ο,τιδήποτε κι αν του προσάψει κανείς, θα συμφωνήσει ωστόσο ότι πάντοτε τον διέκρινε το ήθος – πράγμα που εκλείπει από την πλειονότητα των πολιτικών».

    Συμπεραίνω από τα συμφραζόμενα ότι συμφωνείς 100% στην αναφορά μου αυτή. Του προσάπτεις όμως ηθική ευθύνη – όχι ως προς το προσωπικό του ήθος – απλώς και μόνο λόγω της συμμετοχής του σε κυβερνητικά σχήματα. Αν αυτό το θεωρείς ουσιαστικό λόγο κριτικής θέσης, αποτελεί μια γενική τοποθέτηση κι είναι δικαίωμά σου. Σεβαστή η άποψή σου, δεν συμφωνώ μεν στην κατηγοριοποίηση αυτή, ωστόσο δεν είμαι συνήγορος του κ. Παπαθεμελή ούτε μέλος του κόμματός του για να λογομαχήσω σ’ ένα θέμα καθαρά γενικής τοποθέτησης και συνειδησιακών αρχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή