Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Κ. Γιαννιώτης: Η ρεμούλα έβγαλε... "πατριωτικά" φτερά!

του Κώστα Γιαννιώτη

Με πρόλαβες, Σταυρίδη !!!

Μόλις είχα ολοκληρώσει το κείμενο και ετοιμαζόμουν για ανάρτηση, σου φόρεσαν κοντό παντελονάκι και σε έστειλαν για «διακοπές».

Να είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να σου ευχηθώ ……. «καλά να περάσεις!», όχι μόνο γιατί σε έχω άχτι, αλλά γιατί είμαι σίγουρος ότι, έτσι κι αλλιώς, δεν έχεις ανάγκη τις ευχές μου. Εσύ μια χαρά θα περάσεις, το υπόλοιπο της ζωής σου - που θα είναι μόνιμες διακοπές – μέχρι να σε προλάβει ο «ξενοδόχος». (Το ποιος είναι, τώρα, αυτός θα σου αποκαλυφτεί αν διαβάσεις ολόκληρο το κείμενο που ακολουθεί).

Γιατί, κατά πως βλέπεις, δεν το απέσυρα το κείμενο, παρ` όλο ότι οι προϊστάμενοί σου σού τράβηξαν κλωτσιά στα πισινά. Δεν το απέσυρα για τους εξής απλούστατους λόγους.

Πρώτα πρώτα, γιατί όλα όσα είπες, αλλά κυρίως όσα έπραξες, στη διάρκεια που ήσουν ο ….. κ. ΤΑΙΠΕΔ, έχουν διαχρονική «αξία» και δεν παραγράφονται.

Κατά δεύτερο, γιατί η αποπομπή σου έδειξε, με τον πιο σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο, το ...
πόσο δίκιο είχα όταν έγραφα τις γραμμές που θα διαβάσεις παρακάτω.

Τρίτο, γιατί όποιος και να βρεθεί στη θέση που άδειασες (στην πραγματικότητα εσένα αδειάσανε) θα πει και θα κάνει τα ίδια με σένα και χειρότερα.

Τέταρτο, γιατί θα πρέπει να μάθεις ότι τα «αφεντικά» κρατάνε τους «μπιστικούς» τους μέχρι να τους τακτοποιήσουν τις ……. «δουλίτσες» τους, με το αζημίωτο πάντα, χωρίς όμως να τους επιτρέπουν να λοξοκοιτάξουν προς τον «μπεζαχτά» και τα «ψηλά πατώματα». Και σύ το έκανες το λαθάκι σου. Λοξοκοίταξες τα «ψηλά τα παραθύρια» - και μάλιστα μέσα από LearJet. Τι τα ήθελες αυτά; Δεν ήξερες ότι τέτοια κόλπα είναι μόνο για τα «αφεντικά»; Δεν ήξερες ότι για να δείξουν τα «αφεντικά» ότι είναι καθαρά, θα πετούσαν εσένα – τον ψιλικατζή – στα λιοντάρια; Γιατί ανακατεύτηκες σε «δουλίτσες» που δεν ήξερες να χειριστείς;

Τέλος, δεν αποσύρω το κείμενο, γιατί ο αντικαταστάτης σου θα είναι ούτως ή άλλως το alter egoσου, η φωτοτυπία σου. Το όνομα, μόνο, θα αλλάξει. Ας το μελετήσει, λοιπόν, κι αυτός και ας το λάβει σοβαρά υπόψη του. Θα του χρειαστεί.


(17 – 8 – 2013)

Δεν έφτανε η καταιγίδα φόρων και χαρατσιών που μαυρίζει το βάθος του ορίζοντα και που καταφτάνει για να ξεσπάσει στο κεφάλι αυτής της δύσμοιρης κοινωνίας, έχουμε και τους παρατρεχάμενους υπηρέτες των κατακτητών και των ληστών που ανέλαβαν – κατ` αποκοπή – να λούζουν με βρισιές τους …. ιθαγενείς αυτού του τόπου.    

Δεν έφταναν οι Αντώνηδες, οι Ευάγγελοι, οι Στούρνοι, οι Κυριάκοι και οι Αδώνιδες, κατέφτασαν και τα τσιράκια να εμπλουτίσουν το πάνελ των απατεώνων και των τσαρλατάνων.

Βγήκε ο κ. Σταυρίδης – ο κ. ΤΑΙΠΕΔ – στην τσάρκα, παίρνοντας αμπάριζα κανάλια και ραδιόφωνα, σε μια προσπάθεια να μας πείσει ότι παραλογιζόμαστε και ότι πολύς θόρυβος ξεσηκώθηκε για το τίποτε. Ότι πολύς θόρυβος ξεσηκώθηκε για την πώληση των νερών στους τυχοδιώκτες – αρπακτικά.

Συμφωνεί ο «κύριος» αυτός ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όπως ο ήλιος και ο αέρας και ότι δεν πρόκειται για πώληση του αγαθού αυτού, αλλά για πώληση της διαχείρισής του και των υποδομών που καθορίζουν την εκμετάλλευσή του. Δηλαδή προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν θα πουλήσει το νερό που περιέχεται στο βαρέλι, αλλά …….. το βαρέλι που περιέχει το νερό  !!!!

Έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο ηθικής εξαθλίωσης ώστε να βρίζουν με τον πιο ελεεινό τρόπο όλους αυτούς που πληρώνουν πανάκριβα το φαγητό και την καλοπέραση των παιδιών τους. Τον κάθε Έλληνα. Γιατί δεν μπορεί να μην είναι ύβρις το γεγονός ότι αυτός ο «κύριος», έχοντας την …..….τσαχπινιά και το ανέμελο στυλάκι προτεταμένα, μας δηλώνει ότι μπορεί μεν να είναι κερδοφόρα επιχείρηση η ΕΥΔΑΠ (!!!!), αλλά όσον καιρό ήταν ο ίδιος επικεφαλής αυτής της επιχείρησης, διαπίστωσε ότι είναι τρομακτικά δύσκολο να διοικήσεις επιχειρήσεις  του δημοσίου και να προωθήσεις τα συμφέροντά τους προς όφελος της κοινωνίας, εξ αιτίας των τεράστιων πιέσεων και παρεμβάσεων των διάφορων κομματικών παραγόντων, που υπονομεύουν την ορθολογική λειτουργία της κάθε τέτοιας επιχείρησης.

Επειδή λοιπόν τα κάθε είδους και χρώματος κομματικά λαμόγια και αλήτες στήνουν χορό και φαγοπότι στον μπεζαχτά της κάθε εταιρίας, που είναι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού, τρέχουν να την ξεπουλήσουν όσο όσο σε κάποια ….. «στρατηγικά» λαμόγια, για να τη «σώσουν» και για να μην ……. επιβαρύνεται ο φορολογούμενος πολίτης.

Διατείνεται ότι οι δήμοι, κατ` επάγγελμα μπαταχτσήδες, δημιούργησαν τρομακτικά ελλείμματα στην εταιρεία, με αποτέλεσμα να τείνει να γίνει προβληματική. Το γεγονός ότι δεν ήταν όλοι οι δήμοι «μπαταχτσήδες» και ότι αυτοί οι δήμοι που αδιαφορούσαν για την αποπληρωμή των οφειλομένων προς την εταιρία, είχαν  ως επικεφαλής τους - και στην πλειοψηφία τους - «δικά τους παιδιά», δικά τους δημιουργήματα, δικά τους κομματόσκυλα και παρατρεχάμενους, μας το αποκρύπτει. Το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους δήμους αδυνατούσαν να διεκπεραιώσουν ακόμα και στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, εξ αιτίας της πλήρους εγκατάλειψής τους από την κεντρική διοίκηση, την κυβέρνηση που με τόσο πάθος υπηρετεί αυτός τώρα, αποφεύγει να το ξεστομίσει. Το γεγονός ότι πολλοί απ` αυτούς τους δήμους απευθύνονται σε ένα κοινωνικό σύνολο που καθημερινά εξαθλιώνεται, κάνει πως δεν το γνωρίζει.

Αντίθετα, προσπαθεί με θέρμη να μας πείσει ότι αυτά που ο ίδιος, ως πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, δεν μπόρεσε να κάνει, γιατί ορθωνόταν μπροστά του το κομματικό κράτος της διαπλοκής – το κράτος δηλαδή που δημιούργησε και υπηρέτησε αυτός και οι όμοιοί του - θα επιτευχθούν από κάποιον φιλεύσπλαχνο ιδιώτη, ο οποίος, συμμεριζόμενος τα βάσανα και τις πίκρες αυτού του λαού, θα δώσει τα καλά του λεφτουδάκια για να «εξυγιάνει» την ΕΥΔΑΠ, να …… «νουθετήσει» τους κακοπληρωτές και, τελικά, να ασκήσει κοινωνική πολιτική μειώνοντας και τα τιμολόγια της εταιρίας.

Κι όλα αυτά για την ψυχούλα της μανούλας του.

Ο κ. ΤΑΙΠΕΔ κάνει πως δεν το ξέρει – από την παγκόσμια εμπειρία -  και προσπαθεί να ξεγελάσει τους «υπανάπτυκτους ιθαγενείς» -  ότι από όπου πέρασαν ιδιώτες στη διαχείριση του νερού, οι λαοί είπαν το νερό νεράκι και το πλήρωσαν, όχι μόνο χρυσάφι, αλλά και με την υγεία τους.

Ένα ερώτημα γεννιέται μέσα μου. Την απορία μου εκφράζω. Πόσο μπορεί να φτάνει η ταρίφα για μια τέτοια προσπάθεια θρασύτατης και προκλητικής εξαπάτησης του λαού; Πόσο μεγάλος απατεώνας μπορεί να είσαι για να τολμάς να λες τέτοια πράγματα   

Πιστεύω ότι καλό είναι να μάθουμε κάποτε να μιλάμε ελληνικά. Να ξεφύγουμε κάποια στιγμή από τη γλωσσική βαρβαρότητα που μας έχουν επιβάλλει και να διακρίνουμε την αλήθεια πίσω από τα λεγόμενά τους και τους όρους που χρησιμοποιούν.

Όταν αυτού του είδους οι πολιτικάντηδες της απάτης και της ρεμούλας,  μιλάνε για «στρατηγικούς επενδυτές», μιλάνε για τους μεγαλοτυχωδιώκτες που τσεπώνουν τα φιλέτα της περιουσίας του ελληνικού λαού για μια φέτα ψωμί. Εκεί κρύβεται και το μεγάλο πανηγύρι της μίζας και της αρπαχτής.

Ξαναγυρίζοντας, λοιπόν, στον κ. ΤΑΙΠΕΔ, θα ήθελα να του θυμίσω μερικά πραγματάκια, που καλό θα ήταν να τα σημειώσει, αυτός και όλα τα αφεντικά του.

Πρώτον να γίνουν πιο σεμνοί,  γιατί το «ψωμί» τους είναι ακριβοπληρωμένο από μένα που προσπαθούν να κοροϊδέψουν, εμπαίζοντάς με από τα μικρόφωνα.

Δεύτερο να σημειώσουν κάπου, για να το θυμηθούν κάποια στιγμή, ότι αυτά που διαπραγματεύονται για ξεπούλημα  σήμερα, δεν είναι περιουσία του πατέρα τους ή του παππού τους, αλλά περιουσία - αδιαφιλονίκητη – του ελληνικού λαού.

Τρίτο ότι αυτός ο λαός ουδέποτε τους έδωσε την άδεια ή την εξουσιοδότηση να προβούν σε τέτοιες ενέργειες και, άρα, αυτό που κάνουν είναι, τουλάχιστον, κατάχρηση εξουσίας (που μπορεί να στοιχειοθετήσει μέχρι και κατηγορία για εθνική  προδοσία).

Και δε μιλάμε μόνο για όσα έχουν περιέλθει στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ. Μιλάμε και για την εσκεμμένη υπονόμευση υγείας, παιδείας άμυνας, ασφάλισης και μιας σειράς άλλων οργανισμών και υπηρεσιών του δημοσίου, που προορίζονται να γίνουν βορά ντόπιων και ξένων οικονομικών υαινών.  

Τέταρτο να θυμούνται τι έλεγαν, αλλά και πόσα (ξε)πούλησαν, γιατί θα τα χρειαστούν για την ώρα που ο «ξενοδόχος» θα φέρει το λογαριασμό.
Να θυμηθούν να πουν στους καλούς τους πελάτες – τους …… «στρατηγικούς επενδυτές» - ότι δεν μπορούν να τους εγγυηθούν για τα λεφτά που θα δώσουν, γιατί ……. ποιος ξέρει ……..ζωή είναι αυτή, δεν ξέρεις πώς τα φέρνει. Μπορεί – λέω μπορεί -  να σπάσει ο διάολος το πόδι του και να ρίξει κι αυτός ο λαός καμιά ……… «ζαριά» καλή ! Τότε …….. !!!

Γι αυτό λέω. Κρατήστε λογαριασμό για τα πόσα εισπράξατε , ώστε να μη σας βρει με μεγάλο χρέος ο «ξενοδόχος».

Ξέρω ότι κοιμάστε ήσυχοι και νιώθετε φιλήσυχοι οικογενειάρχες και νομοταγείς πολίτες, που αγκαλιάζουν τα παιδιά τους και παίζουν ανέμελα μαζί τους, την ίδια ώρα που κάποιες άλλες οικογένειες θρηνούν την απώλεια του δικού τους ανθρώπου, του δικού τους παιδιού που χάθηκε –στην ουσία εκτελέστηκε -  από  τη δικής σας προδοτική πολιτική. Ξέρω ότι η πώρωσή σας έχει φτάσει τόσο βαθιά, που οι σπαραγμοί μανάδων, συζύγων παιδιών και γονιών δεν είναι ικανοί να αγγίξουν τα αυτιά σας. Το λίπος από το «μπούκωμα» έχει εξαλείψει κάθε ηθικό φραγμό και έχει αναστείλει ακόμα και τη λειτουργία ζωτικών σας λειτουργιών, όπως αυτή της ακοής.

Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι τέτοια, όταν τα ακούτε, δε σας στενοχωρούν. Απλά σας  ενοχλούν και – ποιος ξέρει – ίσως και να  ταράζουν τον ύπνο σας, αλλά δε θέλω να σας κρύψω τίποτε κ. ΤΑΙΠΕΔ. Ούτε σε σένα ούτε και στ` αφεντικά σου.

Και κάτι τελευταίο, να μην το ξεχάσω.
‘Οταν ήμασταν παιδιά, προσπαθώντας να μιμηθούμε τους ινδιάνους, βάζαμε το αυτί μας στις σιδηροτροχιές για να καταλάβουμε αν πλησιάζει από μακριά  κάποιο τρένο.
 Έτσι και τώρα. Έβαλα το αυτί στις γραμμές και, αν δεν κάνω λάθος, ακούω κάποιο μακρινό βουητό.

Ίσως – ξαναλέω ίσως – είναι το τρένο που φέρνει τον «ξενοδόχο». Είμαι σίγουρος ότι τώρα γνωρίζετε (εσύ, τα αφεντικά σου και ο αντικαταστάτης σου) ποιος είναι ο ξενοδόχος.

Καλόν ύπνο κ. …. ΤΑΙΠΕΔ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου