Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Σ. Κούλογλου: Δεν φταίει ο Σταυρίδης. Ο Στουρνάρας με τον Σαμαρά ήταν στο learjet

του Στέλιου Κούλογλου

Είναι από τις πληροφορίες που σου λένε αλλά στην αρχή δεν τις πιστεύεις. «Μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα ρε παιδιά;» Είναι δυνατόν ο άνθρωπος ο οποίος υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου, που παραχωρεί μέρος της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών σε έναν ιδιώτη, να υπογράφει τη συμφωνία πώλησης της πιο κερδοφόρας ελληνικής δημόσιας επιχείρησης κι ύστερα να ξαναγυρνάει στις διακοπές του με το jet του αγοραστή; Και να το παραδέχεται μάλιστα σε τοπική εφημερίδα της Κεφαλλονιάς, όπως έκανε ο Σταυρίδης του ΤΑΙΠΕΔ μόλις υπέγραψε την συμφωνία με τον Μελισσανίδη για τον ΟΠΑΠ; «Αυτά ούτε στην Αφρική δεν γίνονται», αμφιβάλλεις. Και όμως, τελικά, στη «νέα Ελλάδα» αυτά ακριβώς και καθημερινά γίνονται.

Γιατί όπως έχουμε εξηγήσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η πιο κυνική κυβέρνηση από την εποχή της χούντας, ακολουθεί ακριβώς αυτή τη στρατηγική. Της δημιουργίας χάους για να διευκολυνθεί η μάσα.

Όταν η ίδια η οικογενειακή επιχείρηση Στουρνάρα παίρνει δουλειές από το Δημόσιο μόλις ο....
μπαμπάς γίνεται υπουργός Οικονομικών χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός ΜΜΕ εξαπάτησης, γιατί να μην πάρει το αεροσκάφος του Μελισσανίδη ο Σταυρίδης, αντί να σηκωθεί «στις 4 τα χαράματα» για το αεροπλάνο της γραμμής, όπως ο ίδιος αφοπλιστικά εξήγησε; Μόνο ο πρωθυπουργός θα έχει το προνόμιο να είναι κολλητός με τον αγοραστή; Άλλωστε στη διαδρομή είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν, γιατί άλλο, για τον… ΟΠΑΠ. Μήπως και για καμιά άλλη «ευκαιρία» από αυτές που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ και ο Σταυρίδης;

Τον τόνο και την κατεύθυνση την έχουν δώσει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών. Όχι μόνο γνώριζαν το παρελθόν του ανθρώπου που στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 πούλησε την ΑΓΕΤ Ηρακλής, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες και με ισχυρή θέση στην παγκόσμια αγορά, στην εταιρεία της οικογένειας Καλτσεστρούτσι, της οποίας τέσσερα διευθυντικά στελέχη ανήκαν στην ιταλική Κόζα Νόστρα. Αλλά επειδή είναι αυτοί που του έδωσαν την εντολή να πουλήσει όσο-όσο την δημόσιο περιουσία.

Σχολιάζοντας την εκπαραθύρωση του προηγούμενου προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Τάκη Αθανασόπουλου, επειδή καθυστερούσε την εκποίηση, το site του Φαήλου Κρανιδιώτη κατέληγε θριαμβευτικά: «Έτσι είναι, όμως, το μεγαλείο μιας κυβέρνησης είναι να παραδέχεται τα λάθη της και να τα διορθώνει πριν γίνει η μεγαλύτερη ζημιά. Και ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα θέλουν να δείξουν ότι δε «μασάνε» από… γαλάζια στελέχη. Όποιος δε μπορεί να ακολουθήσει το βηματισμό τους πάει σπίτι του. Τελεία και παύλα».

Τα μεγαλεία του Σταυρίδη με το τζετ τα οφείλουμε λοιπόν στον Σαμαρά και τον Στουρνάρα. Ας μην τρέχει τώρα ο Στουρνάρας να ζητά την παραίτηση του Σταυρίδη για να γλιτώσει το τομάρι του. Δεν φταίει ο άνθρωπος που ακολουθούσε τις οδηγίες. Αυτοί που τον έβαλαν, είναι που ουσιαστικά πήραν το learjet.

από το «tvxs.gr»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου