Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Aποκάλυψη - βόμβα: Στον αμερικανικό στρατό ανήκει όπλο με πιθανή σχέση με Σέχτα


Σε μιά πολύ σημαντική αποκάλυψη οδήγησε η έρευνα στην Κύπρο για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα, το καλοκαίρι του 2012. Το όπλο τύπου Glock, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση των 5 σωματοφυλάκων Κύπριου επιχειρηματία, ανήκει στον Στρατό των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις Κυπριακές Αρχές, το φονικό στην Αγία Νάπα έγινε από τον ελλαδίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ο οποίος έχει καταγραφεί από τις κάμερες να εκτελεί μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, πέντε ανθρώπους, ρίχνοντας 14 σφαίρες οι οποίες βρήκαν όλες το στόχο τους (κεφάλι, καρδιά, πνεύμονες). Το σημαντικότερο όμως είναι πως σύμφωνα με κατάθεση μάρτυρα στον ανακριτή της Κύπρου, ο Μαμαλικόπουλος σχετίζεται με τη Σέχτα Επαναστατών και ήταν επίσης ο εκτελεστής του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια (στο HOT DOC που κυκλοφορεί, τεύχος 34, υπάρχουν όλα τα αποκαλυπτικά στοιχεία).

Παρότι υπήρχαν από την αρχή ενδείξεις για σχέση των εκετελέσεων στην Αγία Νάπα με τη Σέχτα, οι Ελληνικές Αρχές, δεν έδειξαν ούτε περίεργες να διευκρινίσουν τι συμβάινει, ούτε πρόθυμες να συνεργαστούν με τις Κυπριακές. Είναι χαρακτηριστικό πως ως σήμερα, ένα χρόνο μετά την πενταπλή δολοφονία, η ελληνική εισαγγελία και αστυνομία, δεν έχουν συνδράμει στα αιτήματα της Κυπριακής Αστυνομίας. Ούτε στο πιο απλό που αφορά τη γνωστοποίηση των τηλεφώνων με τα οποία μίλησε ο φερόμενος ως εκτελεστής στην Ελλάδα.

Ούτε το νέο εγκληματολογικό στοιχείο, της αποκάλυψης της ταυτότητας του όπλου το εκτελεστή, συγκινεί τις Ελληνικές Αρχές, οι οποίες τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Γκιόλια, δεν έχουν καν επίσημη δικογραφία για τη δολοφονία του. Το όπλο της εκτέλεσης των 5 στην Αγία Νάπα της Κύπρου, είχε αγοραστεί από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με μεγάλο ακόμη αριθμό όπλων ίδιου τύπου (Glock). Στη συνέχεια το όπλο ταξιδεύει με τον Αμερικανικό Στρατό στο Ιράκ και στη συνέχεια εντοπίζεται ως όπλο δολοφονίας των 5 και πιθανόν σχετιζόμενο με την Σέχτα.

Αν ο φερόμενος ως εκτελεστής των 5 σωματοφυλάκων είναι, όπως καταθέτει ο μάρτυρας, και ο εκτελεστής του Σωκράτη Γκιόλια, τότε η υπόθεση «Σέχτα» δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα για την ύπαρξη της «οργάνωσης», τη δράση της αλλά και την ικανότητα να προμηθεύεται ακόμη και όπλα του αμερικανικού στρατού. Απάντηση μπορεί να δώσει σε όλα αυτά μόνο έρευνα από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες συνεχίζουν να μην είναι πρόθυμες, ακόμη και μπροστά σε οφθαλμοφανή στοιχεία.

Όπως έχει αποκαλύψει το HOT DOC, ο αδελφός του δολοφονημένου από τη Σέχτα, Σωκράτη Γκιόλια, έχει καταθέσει πως ο αδελφός του πριν εκτελεστεί είχε εκφράσει την άποψη πως «θα τον σκοτώσει ο γνωστός δημοσιογράφος … και θα το εμφανίσει ως εκτέλεση από τη Σέχτα». Επίσης, η οικογένεια εμπλέκει άμεσα στην υπόθεση αξιωματικό της Αστυνομίας. Σημαντικό είναι το στοιχείο, πως η προκήρυξη της Σέχτας είναι αναπαραγωγή άρθρου του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, που απέδιδε ευθύνες και διασυνδέσεις στον Σωκράτη Γκιόλια με συμφέροντα. Κανένα από τα στοιχεία αυτά αλλά και όσα προέρχονται από την Κύπρο, δεν έχουν εξεταστεί από την Εισαγγελία στα πλαίσια ουσιαστικής έρευνας. Ο φάκελος Γκιόλια παραμένει στην Αντιτρομοκρατική «ανοιχτός». Έτσι, συντελούνται δύο πράγματα. Πρώτον, δίνεται η εντύπωση μιας έρευνας που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει και δεύτερον, δεν έχει κανένας πρόσβαση στα στοιχεία αυτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου