Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Δελτίο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ. (07-08-2013) για τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Υγείας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μήνα, Τούρκος Υπουργός θέτει θέμα Θράκης. Προχθές ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, από την Ροδόπη που βρισκόταν, χαρακτήρισε την Θράκη σαν «ένα κομμένο χέρι της Τουρκίας». Φαίνεται ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν αποθρασυνθεί πλήρως μπροστά στην ευθυνόφοβη υποχωρητικότητα που χαρακτηρίζει το κατοχικό καθεστώς της Αθήνας, η οποία έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανεκτικότητας.

Το ΕΠΑΜ καταδικάζει απερίφραστα τις συνεχιζόμενες αυθάδεις, και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους, δηλώσεις Τούρκων Υπουργών που στρέφονται κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας και που οφείλονται, εκτός των άλλων, στην έλλειψη ουσιαστικής αντίδρασης από την πλευρά της Αθήνας. Δηλώσεις για τα «μάτια του κόσμου» σαν αυτές που έκανε προς τους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Εξωτερικών Γεροντόπουλος, είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν την πολιτική της Άγκυρας να αμφισβητεί με κάθε ευκαιρία  την εδαφική μας ακεραιότητα.

Το ΕΠΑΜ θεωρεί ότι για να υπάρξει έστω και η ελάχιστη Εθνική αξιοπρέπεια, απέναντι σ‘ αυτές τις  προκλήσεις των Τούρκων,  θα  πρέπει να  απαγορευθεί  κάθε επίσκεψη Τούρκου Υπουργού στη Θράκη, μέχρι, τουλάχιστον, να δηλωθεί επισήμως ότι, παρόμοιες δηλώσεις σαν αυτές που έγιναν τον τελευταίο μήνα, δεν πρόκειται να ξαναγίνουν.

Αθήνα 7 Αυγούστου 2013

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου