Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ε. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

της Διαμαντοπούλου Έλλης

Το διεφθαρμένο,εκμαυλισμένο και προδοτικό πολιτικό μας σύστημα αποκαλύφτηκε σε όλο του το μεγαλείο! Ψυχανεμιζόμαστε όλοι εμείς, που δεν υπήρξαμε πελάτες του, πού το πάει... Ψυχανεμιζόμαστε την προδοσία και την απάτη σε βάρος μας,αλλά ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα φτάναμε ως εδώ! 

Κι οι άλλοι, παραπλανημένοι ή όχι, που το υπηρέτησαν, έπρεπε να καταστούν συνένοχοι,για να ευνουχιστεί η κοινή λογική και η συνείδηση του Έλληνα. Κι ήρθε ο καιρός της κρίσης,με τα δεινά,τις δοκιμασίες,την κατάρρευση των στερεότυπων και των ιδεολογημάτων,των «μύθων»…Και τώρα ξεχωρίζουν οι ουσιαστικοί άνθρωποι και τα παλικάρια από τους «δήθεν»,από τους κενόδοξους και επίδοξους σωτήρες… 

«Σωτηρία είναι να λυτρωθείς από όλους τους σωτήρες .Αυτή είναι η ανώτατη λευτεριά» είπε ο Καζαντζάκης…

Να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας ,είπε κι ο κ. Καζάκης,που είναι η ανώτερη πράξη ευθύνης…

Και κάποιοι εθελοτυφλώντας ή πιεσμένοι από την ανάγκη ψάχνουν να βρουν μέσα σε αυτό το χρεοκοπημένο σύστημα τη λύση,ενώ βαθιά μέσα τους το ξέρουν πως θα προδοθούν άλλη μια φορά. Φοβούνται να απελευθερωθούν,νιώθουν ανασφάλεια έξω από αυτό, γιατί δεν έμαθαν να είναι ελεύθεροι,και πάντα ζητούσαν «δεκανίκια»,που απλόχερα τους πρόσφερε το σύστημα της απάτης. 

Και τώρα που παίζεται η ίδια η επιβίωσή μας κορώνα γράμματα,πάλι θα συνεχίσουν να εθελοτυφλούν; Ξεπεράσαμε κάθε όριο ηλιθιότητας!

Η πιο μεγάλη αρετή είναι αυτή της διάκρισης,έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι… Αλλά πού πήγαν οι αρετές του Έλληνα; Χάθηκαν; Πιστεύω πως όχι… Απλά κρύφτηκαν κάτω από τη λάσπη και το βόρβορο,που επιφύλαξε το καθεστώς σαν μοναδική μας «μοίρα»… Και τώρα με απάτη και δόλο κλέβει τη ζωή ,τα όνειρα και τους κόπους μας… Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα βουτηγμένο στην ίδια βρωμιά «παίζει»ένα άθλιο παιχνίδι απέναντί μας ,στηριζόμενο στη δύναμη του χρήματος.

Πού να δουν τι σημαίνει δύναμη του νου ,του δίκαιου και της ψυχή!

Εμείς δεν είμαστε ένα έθνος χωρίς ρίζες,για να μας ξεριζώσουν,ούτε κάτι ξεκομμένο από την ιστορία,τον πολιτισμό μας και τη συλλογική μας μνήμη ,που μέσω της «παιδείας»θέλησαν να σβήσουν. Την νιώσαμε την προδοσία στο πετσί μας κι άλλοτε -και μέσω των παππούδων μας… Κι αυτή, η πιο μεγάλη προδοσία ενάντια στον ελληνισμό συντελείται πολύ καιρό.

Προετοιμαζόταν χρόνια το έγκλημα,και οι «πνευματικοί»μας ταγοί ταυτισμένοι με τη λογική της εξουσίας εθίζανε τον κόσμο στη φτηνή και ρηχή διαμαρτυρία,χωρίς να μπορούν να υποστηρίξουν ούτε μια αξία, που θα «έσωζε»τις ψυχές μας… Τώρα, που ήρθε η ώρα της αλήθειας, καταρρέουν.

Εθιστήκαμε στην ευτέλεια και θεωρήσαμε ότι είναι κάτι φυσιολογικό η διαφθορά στην πολιτική και το εμπόριο ψεύτικης ελπίδας,που μας πουλούσαν… Ε,όχι λοιπόν. Αυτά είναι παρά φύσιν χαρακτηριστικά άρρωστων μυαλών και διεστραμμένων.

Ο άνθρωπος έχει ανάγκη από αλήθεια ,καθαρότητα,εντιμότητα ,για να ισορροπεί και να ζει αρμονικά με τον εαυτό του και τους γύρω… Κι είμαστε Έλληνες,κι έχουμε μέσα μας το «φως»,που μας κράτησε ζωντανούς σ’αυτή την ευλογημένη γη. Αυτό το φώς ψάχνουμε τώρα μέσα μας καιρό σε μια διαδικασία αυτογνωσίας ,και θα το βρούμε –ο καθείς με τον τρόπο του…και θα το κομίσουμε στον κοινό μας αγώνα,ό,τι και όσο μπορεί ο καθείς….κι όταν βρεθούμε όλοι μαζί στον κοινό δρόμο της αντίστασης, θα πάρουμε τόση δύναμη ο ένας από τον άλλον ,ώστε το «θαύμα»που θα ζήσουμε ούτε που μπορούμε να το φανταστούμε!

Αυτό το σύστημα λοιπόν είναι ο πιο μεγάλος μας εχθρός, γιατί μας έπεισε να κουβαλάμε μέσα μας την παράλογη και άρρωστη «λογική» του και αρρώστησε τις ψυχές και το πνεύμα μας,μας έκανε δυστυχείς κι εμάς και τα παιδιά μας. Καιρός να πάμε κόντρα στη σχιζοφρένεια και την απάτη του, καιρός να βρούμε τον εαυτό μας και την αλήθεια μας, για να σώσουμε εμάς και τα παιδιά μας, πετώντας τα «σκουπίδια»που μας «φόρτωσαν» ως «λογική» ζωής, ακούγοντας μόνο τη σπίθα της καρδιάς μας, που ποτέ της δε λαθεύει…

Κι όταν ξεριζώσουμε τη φρίκη αυτή από μέσα μας ,τότε θα διακρίνουμε καθαρά τον εχθρό, που είχε κουρνιάσει εκεί και δεν τον ξεχωρίζαμε…Και θα κάνουμε το χρέος που μας πρέπει ως Έλληνες και μόνο…

* Η Διαμαντοπούλου Έλλη είναι μέλος του Ενιαίου Παλλαικού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου