Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πέθανε ο Μιχάλης Ασλάνης

Πηγή: http://tvxs.gr

Λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι εντοπίστηκε στο σπίτι του στο Κολωνάκι νεκρός ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης. Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της αστυνομίας και το ΕΚΑΒ.



Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές τα αίτια και οι συνθήκες θανάτου του. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο γνωστός σχεδιαστής είχε χάσει για αρκετή ώρα τις αισθήσεις του, ενώ ορισμένοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας με χάπια. Επίσημα τα παραπάνω σε σενάρια δεν επιβεβαιώνονται και αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός σχεδιαστής ανακοίνωσε στα μέσα ενημέρωσης πως έχει υποστεί οικονομική καταστροφή καθώς έπεσε θύμα απάτης από δύο γυναίκες που διαχειρίζονταν τα οικονομικά του και οι οποίες τώρα έχουν εξαφανιστεί.

Έχοντας μικρασιάτικη καταγωγή, ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης και θεάτρου, στο πλάι σπουδαίων καθηγητών, όπως οι ζωγράφοι Τέτσης, Μοσχίδης, Γούναρης, Πρέκα και Βακαλό. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1974 και σύντομα κατέκτησε μία από τις πρώτες θέσεις στον χώρο των σχεδιαστών μόδας.

Η δουλειά του παρουσιάστηκε σε ατομικές επιδείξεις ή ομαδικές μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, το Μονακό, τη Μόσχα, τη Φρανκφούρτη, τη Ρώμη, το Μιλάνο, το Μπάρι, την Κωνσταντινούπολη, την Κύπρο, τον Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου