Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Κρίση, Οπισθοδρόμηση και Πόλεμος: αυτός είναι ο κόσμος τους!



Πόλεμος. Που αλλού; στη Μέση Ανατολή! Που αλλού; στις γειτονιές της Μεσογείου. Τα χώματα και τα νερά αυτά έχουν βαφτεί πολλές φορές από αίμα. Τα πλούτη τους, η ιστορία τους, η θέση τους είναι παράλληλα και η κατάρα τους.

2013, 21ος αιώνας και ζούμε και πάλι στην εποχή του πολέμου, της φτώχειας, της σίτισης του λαού με φαγητό δεύτερης ποιότητας. Όσα δεν καταστρέφουν και δεν ελέγχουν με την "ειρήνη" τους τα θερίζουν με τον πόλεμο τους. Όποιος κοροιδεύει τον εαυτό του και ψάχνει να βρει δίκιο στην επερχόμενη επέμβαση ΗΠΑ και ΕΕ εθελοτυφλεί στην προφανή πραγματικότητα ότι κάθε προηγούμενη σχετική κίνηση έφερε μόνο νέους πολέμους και βαθύτερη αστάθεια. Όποιος κρατά ίσες αποστάσεις ξεχνά το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των λαών. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τις τερατώδεις ενέργειες του καθεστώτος Ασάντ (αν και σοβαροί να είμαστε, όλα δείχνουν ότι τα χημικά δεν τα έριξε αυτός) αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν (σε κανέναν!) να εισβάλει και να τσακίσει μια χώρα για να στήσει την κυβέρνηση που "του ταιριάζει".

Η ηγεσία των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων φυσικά ξέρει γιατί το κάνει: θέλει να ελέγξει την περιοχή που είναι ενεργειακά και γεωστρατηγικά κρίσιμη. Χωρίς υπερβολή τολμούμε να πούμε ότι στη Μέση Ανατολή φαίνεται ποιος κάνει σήμερα κουμάντο στον πλανήτη. Για τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, η Μέση Ανατολή είναι η χρυσή αγελάδα που διαγκωνίζονται για το ποιος θα της περάσει το ζυγό και ποιος θα την αρμέγει. Από κάτω πεθαίνουν άνθρωποι; Οι βόμβες τσακίζουν σπίτια και ζωές; Τα ουρλιαχτά του πολέμου σπέρνουν τον πανικό; Οι ήχοι των υπερηχητικών συστημάτων σπέρνουν το τρόμο; Τα χημικά δείχνουν πόσο απάνθρωπος μπορεί να γίνει ο άνθρωπος; Λεπτομέρειες... για αυτούς υπάρχουν άλλα θέματα που είναι πιο σημαντικά και αυτά μετρώνται σε λίτρα πετρελαίου και κυβικά πολιτικής πυγμής στην περιοχή. Α! και έχουν εξώφυλλο "δημοκρατία".

Το πιο τραγικό όμως εντοπίζεται στα δελτία των ειδήσεων και στην υπόγεια σκέψη κάθε "Δυτικού" (επειδή μετράμε τον κόσμο με κέντρο τη Μεσόγειο...): πρέπει ο "Δυτικός" (αυτός ο υπεράνθρωπος!) να σκεφτεί αν πρέπει ή όχι να εισβάλει στην Συρία. Μα είναι φυσικό! Αφού είναι "Δυτικός!" άρα μάλλον θα είναι και "πολιτισμένος", "δημοκράτης" και πάνω από όλα "γνώστης του πως επιβάλλεται η δημοκρατία". Στην ήπειρο που ζει η δημοκρατία ήρθε με τιτάνιους αγώνες, με τις τάξεις να παλεύουν η μία την άλλη και να διεκδικούν μανιασμένα και με πολύ αίμα την εξουσία. Το ιστορικό προτσές κύλισε με τον τρόπο του αλλά ο σημερινός "Δυτικός" το ξεπερνά και αυτό(!): ότι "ιστορική εξέλιξη υπήρξε - υπήρξε!" φωνάζει! "Τέλος! Εμείς βρήκαμε τη λύση και δεν μένει παρά να την επιβάλουμε στους άλλους!". Αυτές τις σκέψεις κάνει υποσυνείδητα κάθε βράδυ μεγάλο μέρος Αμερικάνων και Ευρωπαίων για αυτό φωναχτά ή όχι συναινούν με τις επιλογές των ηγεσιών τους.

Η χώρα μας κινδυνεύει και άμεσα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Πέραν της οικονομικής διάστασης που βιώνουμε επέρχεται βαθιά αστάθεια στην περιοχή. Κανείς δεν πρέπει να έχει την ψευδαίσθηση ότι από τη "γκέλα" της ιστορίας θα βρεθούμε σε καλύτερη θέση. Οι ΗΠΑ έχουν αποδείξει ότι κερδίζουν από την πολιτική διαρκούς αποσταθεροποίησης και όσοι γίνονται γρανάζι στα σχέδια τους εν τέλει λιώνουν στις εκρήξεις και τις ζυμώσεις της ιστορίας. Και αν για ένα φεγγάρι θεωρήσουν ότι "κάπως παίξανε κάποιο ρόλο" την επομένη έχουν πιο μεγάλη φτώχεια για τους ίδιους, βαθύτερη εξάρτηση και έλεγχο από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, χιλιάδες πρόσφυγες στις γειτονιές τους (και τη Χρυσή Αυγή να οδύρεται αλλά να μην βγάζει άχνα για τον πόλεμο που θα τους φέρει...βρωμο-ύπουλα φίδια), τη φτώχεια στη χώρα τους, αργά ή γρήγορα δικά τους παιδιά στον πόλεμο και τον τάφο και μαινόμενους πολέμους δίπλα τους αν όχι στις πόλεις τους. Καλή χρήση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας μας πρέπει να εννοείται μονάχα στα πλαίσια της ανάπτυξης ενός εναλλακτικού δικτύου συμμαχιών με κύρια παράμετρο την ειρήνη, την συμφιλίωση και την αυτοδιάθεση των λαών.

Καμία βάση στα γεράκια του ιμπεριαλισμού! Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα! Αυτοδιάθεση των Λαών! Αυτά είναι τα συνθήματα μας! Όποιος σκέφτεται ότι ίσως κάνουν και καλά οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοι τους στην ΕΕ (που είναι και... εταίροι μας!) ας το σκεφτεί μία παραπάνω και ας κάνει το πρόβλημα του Σύριου, δικό του. Ας θυμηθεί τι ρόλο παίξανε οι ξένες δυνάμεις στον τόπο του και αν έχει πάλι αμφιβολίες ας κοιτάξει τα χάλια μας και το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό της χώρας μας. Οι λαοί κρατούν τη δύναμη για την δημοκρατική ανατροπή! Καμία εισβολή δεν θα φέρει δημοκρατία ή σταθερότητα. Κύκλοι αίματος και αποσταθεροποίησης θα ακολουθήσουν αν οι λαοί ανεχτούν και αυτοί την επέμβαση!

Όχι στα Ιμπεριαλιστικά Σχέδια!
Όχι στον Πόλεμο!
Αυτοδιάθεση των Λαών!
Καμία Συμμετοχή/Εμπλοκή της χώρας μας!

Και πριν κλείσουμε ας δούμε μια εικόνα...

Σε αυτό το άρθρο βρήκαμε αυτό τον χάρτη για το πως οραματίζονται οι ΗΠΑ την Μέση Ανατολή το επόμενο διάστημα. Με το που το βλέπει κανείς έρχεται μονάχα ένα σύνθημα στο νου:

"Οι Ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των Λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν!"

Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο...



Αριστερή Διέξοδος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου