Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση της Π.Γ. του Ε.Πα.Μ. για τον τραγικό θάνατο του νεαρού ανέργου στο Περιστέρι


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με θλίψη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε το τραγικό περιστατικό στο Περιστέρι χθες βράδυ, όπου σε έλεγχο εισιτηρίων έχασε, με αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής τρόπο, τη ζωή του ένας 18χρονος άνεργος.

Ανεξάρτητα το πώς εξελίχθηκαν τα πραγματικά περιστατικά, αν και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν το γεγονός ως απόρροια βίαιης συμπεριφοράς, ο τραγικός θάνατος του άτυχου νέου συγκλονίζει και δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο.

Στις χιλιάδες αυτοκτονίες απελπισμένων, στους ακόμα περισσότερους θανάτους λόγω εξαθλίωσης και ανυπαρξίας παροχής υγειονομικής φροντίδας σε ανήμπορους ασθενείς από ένα καταρρέον σύστημα υγείας, έρχονται πλέον να προστεθούν και θύματα ενός νέου μετώπου που ανοίχτηκε στον ακραίο αυτόν κοινωνικό πόλεμο που διεξάγεται εναντίον της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.

Δεν είναι πλέον μόνο οι εφοριακοί που εκβιάζουν με κατάσχεση μισθούς, συντάξεις, ακόμα και την πρώτη κατοικία αυτών που δεν έχουν να πληρώσουν, ούτε οι υπάλληλοι των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιριών. Δεν είναι μόνο οι υπάλληλοι της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ και οι διάφοροι «υπεργολάβοι» που κόβουν το ρεύμα και το νερό στα σπίτια ανήμπορων να αντιδράσουν άνεργων και ασθενών.

Τώρα έχουν προστεθεί στις στρατιές των προθύμων εκτελεστών του κατοχικού καθεστώτος και οι «ελεγκτές» των ΜΜΜ.

Το χθεσινό τραγικό περιστατικό έρχεται ως κορύφωση ανάλογων πολλών περιστατικών ανάρμοστης έως και βίαιης συμπεριφοράς από την πλευρά των «ελεγκτών» σε ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε καν το εισιτήριό τους για μια απλή μετακίνηση.

Οι ελεγκτές εξελίσσονται σταδιακά σε όργανα κοινωνικού κανιβαλισμού έναντι αμοιβής. Ως άλλοι κυνηγοί κεφαλών εισπράττουν μπόνους για κάθε πρόστιμο που επιβάλλουν. Υπεύθυνη είναι η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, που στο όνομα της πάταξης της λαθρεπιβίβασης, ενθαρρύνει τα τραμπουκοειδή κομματόσκυλα, που εν μια νυκτί άλλαξαν ειδικότητα και έγιναν ελεγκτές, σε αυτήν τους την αντικοινωνική συμπεριφορά που καταλήγει πολλές φορές σε εγκληματική δράση.

Καλούμε τα συνδικάτα στα μέσα μαζικής μεταφοράς να πάρουν επί τέλους θέση. Να πάψουν να ασχολούνται μόνο με τη διεκδίκηση των στενά συντεχνιακών τους συμφερόντων και να συμπαραταχθούν με τον χειμαζόμενο λαό.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την κυβερνητική αναλγησία και καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη να αντιταχθεί έμπρακτα στις πολιτικές κοινωνικού ανδραποδισμού.

Εκφράζοντας τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου νέου. Ζητούμε:

ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ - ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΚΥΝΗΓΩΝ ΣΤΑ ΜΜΜ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ  19/8, 12:30 ΤΟ  ΜΕΣΗΜΕΡΙ


Αθήνα 14 Αυγούστου 2013

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου