Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

New Europe: "Μυστική συμφωνία" Παπανδρέου με Μέρκελ-Σαρκοζί για αγορά όπλων

Δικό μας σχόλιο: Κατά τα άλλα η 6η δόση θα πάει για τους μισθούς και τις συντάξεις...

Πηγή: tvxs.gr



"Ο Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησε με Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ για την αγορά οπλικών συστημάτων ύψους 10,5 δις ευρώ, σύμφωνα με αποκάλυψη-βόμβα της εφημερίδας New Europe που εκδίδεται στις Βρυξέλλες."

Η εφημερίδα που επικαλείται πηγές της Νέας Δημοκρατίας, γράφει ότι η δέσμευση Παπανδρέου για την αγορά των γαλλο-γερμανικών όπλων ήταν ένας από τους όρους για την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για το “κούρεμα” του χρέους και την χορήγηση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 110 δις.

Σύμφωνα με την New Europe, η μυστική συμφωνία περιλαμβάνει την πώληση στην Ελλάδα φρεγατών, αρμάτων μάχης Leopard από την Γερμανία και μαχητικών αεροσκαφών Rafale από την Γαλλία.

Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου η “μυστική” συμφωνία είναι “στον αέρα”, επισημαίνει η εφημερίδα.

Υπογραμμίζει ότι  θα είναι πολύ δύσκολο για την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου , να δικαιολογήσει τις αγορές νέων υπερύγχρονων οπλικών συτημάτων την ώρα που η λιτότητα πλήττει τα εισοδήματα των ελλήνων πολιτών.

Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μάλλον θα  είναι μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία Αντώνη Σαμαρά, σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Η εμμονή Βερολίνου και Παρισιού να λάβουν έγγραφες δεσμεύσεις από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για την καταβολή της έκτης δόσης, σχετίζεται άμεσα με την μυστική αμυντική συμφωνία, γράφει η new Europe.

Οι έγγραφες εγγυήσεις Σαμαρά εξασφαλίζουν σε Μέρκελ-Σαρκοζί ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις Παπανδρέου και στο θέμα των αμυντικών εξοπλισμών, σημειώνει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου