Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τα ΜΑΤ "χτύπησαν" και στη ΔΕΗ, ώστε να σταλθεί κανονικά το χαράτσι. Πρέπει να σταματηθεί

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.com

Από το ecoleft 

Μάχες σώμα με σώμα συνδικαλιστών αστυνομίας – Προσήχθη ο Ν. Φωτόπουλος και άλλοι 12 συνδικαλιστές

Σε επιχείρηση εκκένωσης του Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος προχωρούν τα ΜΑΤ, ύστερα από εντολή του εισαγγελέα. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που έχουν καταλάβει το κτίριο από την Κυριακή, αντιδρώντας στο «χαράτσι», αντιστάθηκαν στην αστυνομική επέμβαση. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ απηύθυνε έκκληση, ζητώντας από τους πολίτες να πάνε στην κατάληψη και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ συνδικαλιστών και αστυνομίας, ενώ προσήχθη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ .


Από το πρωί, διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στο κτίριο της Μεσογείων και παρατάχθηκαν γύρω από την είσοδο. Στη συνέχεια επιχείρησαν να απωθήσουν τους συνδικαλιστές, σμπρώχνοντάς τους. “Ντροπή σας. Για σας παλεύουμε”, φώναζαν ορισμένοι από αυτούς.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ιδιαίτερα φορτισμένος, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες. “Να έρθουν τώρα εδώ, τον αγώνα δεν τον εγκαταλείπουμε. Ο αγώνας αυτός αφορά όλη την ελληνική κοινωνία. Είναι για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν φτωχό, σε κανέναν μικροσυνταξιούχο”.

Πρόθεσε ότι είναι ντροπή και εκβιασμός να απειλούν αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν ότι θα τους κόψουν το ρεύμα. “Να παν να το κόψουν οι βουλευτές και οι υπουργοί που ψήφισαν αυτό το νόμο, εμείς δεν θα το κάνουμε. Αυτό τον νόμο θα τον ακυρώσουμε στην πράξη”, τόνισε.

Αμέσως μετά συνδικαλιστές αντέδρασαν στην επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ και άρχισαν να παλεύουν με αστυνομικούς που τους είχαν περικυκλώσει. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ο οποίος οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς σε περιπολικό.

Οι αψιμαχίες συνεχίστηκαν, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν τουλάχιστον άλλες δύο προσαγωγές διαδηλωτών. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου. Στο σημείο μεταβαίνουν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία επιχείρησε να προσάγει κι έναν δημοσιογράφο της ΕΡΤ, ο οποίος όμως τη “γλύτωσε”, επιδεικνύοντας τη δημοσιογραφική του ταυτότητα.

Οι πόρτες του κτιρίου άνοιξαν τελικά και συνεργεία της ΔΕΗ μπήκαν μέσα προκειμένου να θέσουν και πάλι σε λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα “Ερμής”, μέσω του οποίου εκδίδονται οι εντολές διακοπής ρεύματος.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν παρατεταγμένες μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, ενώ σποραδικά υπάρχει ένταση με τους διαδηλωτές που παραμένουν στο σημείο.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί μέλη του κινήματος “Δεν Πληρώνω”, που συμπαραστέκονται στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, επιχείρησαν να αποκλείσουν συμβολικά τη Μεσογείων και απωθούνται από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Σχεδιάζουν και αυξήσεις στο ρεύμα!

Ασφυκτικό είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται για τους πολίτες, καθώς μετά το χαράτσι στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού η ΔΕΗ σχεδιάζει να προχωρήσει και σε αυξήσεις των ήδη τσουχτερών χρεώσεών της.

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν μεσοσταθμικά το 10-13% και θα είναι αρκετά υψηλότερες για τους μικρομεσαίους καταναλωτές.

Για παράδειγμα, νοικοκυριά που καταναλώνουν μέχρι και 3.000 κιλοβατώρες θα επιβαρυνθούν με τουλάχιστον 20-30 ευρώ ανά τετράμηνο, ανάλογα με την κατανάλωση.

---

ΥΓ: Το ποιος είναι ο Φωτόπουλος το ξέρουμε - αλλά εδώ μιλά σωστά, και θα πρέπει η κινητοποίηση να στηριχθεί από όλους όσους μπορούν. Αλλιώς, το κράτος θα συνεχίσει να λέει τη γνωστή ψεύτικη προπαγάνδα, θα ρίξει και ξύλο με τα ΜΑΤ αν δε βρει σοβαρή αντίσταση, και τελικά θα περάσει το δικό του, βυθίζοντας στο σκοτάδι ένα σωρό εξαθλιωμένους που το ίδιο δημιούργησε.

ΥΓ2: Οι τεχνικοί της ΔΕΗ, παρά το ότι τα ΜΑΤ έσπασαν την κατάληψη, αρνούνται να εργασθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου