Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Το ΕΠΑΜ καλεί σε ευρύ μέτωπο για την άμεση προσφυγή σε δημοψήφισμα με σκοπό την καταδίκη της συμφωνίας επίσημης πτώχευσης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.




Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου με βάση την οποία η Ελλάδα τίθεται επίσημα υπό καθεστώς ελεγχόμενης πτώχευσης και ο λαός της μετατρέπεται σε δουλοπάροικο, δεν είναι ένα στενό δημοσιονομικό πρόβλημα, αλλά ένα κορυφαίο εθνικό και κοινωνικό ζήτημα. Κρίνει την τύχη του λαού και της χώρας. Συνδέεται στενά με το αν θα πρέπει να μετατραπεί η χώρα σε επίσημη αποικία ή όχι. Γι’ αυτό και επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η προσφυγή σε δημοψήφισμα το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να αποφανθεί ο ίδιος ο λαός για την τύχη του και την τύχη της χώρας.

Το ερώτημα πρέπει να είναι καθαρό και σαφές: Δέχεται ο λαός την διαδικασία επίσημης πτώχευσης που αποφάσισε η ευρωζώνη ή όχι;

Το δημοψήφισμα πρέπει να διεξαχθεί εδώ και τώρα πριν προχωρήσει η συγκεκριμένη συμφωνία και υπάρξουν νέες δεσμεύσεις στο όνομα της χώρας και του λαού της. Κανένα μέτρο, παρέμβαση, ή διαδικασία δεν μπορεί να θεωρείται έγκυρη όσο ο λαός δεν έχει την δυνατότητα να αποφανθεί ο ίδιος για την κατεύθυνση της επίσημης πολιτικής. Το ΟΧΙ στην συμφωνία αυτή επιβάλει την καταγγελία όλων των μέχρι σήμερα δεσμεύσεων και υποτελειών που έχουν επιβληθεί στην χώρα και στον λαό της από την εποχή της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης του Μαΐου 2010.

Το ΕΠΑΜ καλεί όλες τις κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις, συνδικάτα, κινήματα, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες πολιτών που παλεύουν ενάντια στο καθεστώς κατοχής και εκποίησης της χώρας να απαιτήσουν εδώ και τώρα δημοψήφισμα.

Το ΕΠΑΜ δεσμεύεται να προχωρήσει στη συγκρότηση ενός μετώπου κοινής δράσης με κεντρικό αίτημα την άμεση προσφυγή σε δημοψήφισμα και την δημιουργία ενός πραγματικά παλλαϊκού κινήματος του ΟΧΙ στην υπογραφή της επίσημης καταδίκης της χώρας και του λαού της από την ευρωζώνη.

Για τον σκοπό αυτό το ΕΠΑΜ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει ευρεία ανοιχτή σύσκεψη όλων των δυνάμεων, κινημάτων και πρωτοβουλιών που συμφωνούν με τα παραπάνω προτάγματα.

2/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου