Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΑΜ Δυτικής Αθήνας – Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΤΕΙ !

                                                           


Δευτέρα, 21/11/2011

Με επιτυχία συνεχίστηκε η κύρια δράση του Ε.Π.Α.Μ. Δυτικής Αττικής, «Η Μάχη της Γειτονιάς», κατά την τελευταία εβδομάδα,  αποδεικνύοντας ότι οι γειτονιές και οι μικροί πυρήνες είναι το βασικό ανάχωμα του αγώνα μας, ενάντια στη σύγχρονη κατοχή.

Αρχικά, την Κυριακή 13/11 στις 10:30 π.μ.  πραγματοποιήθηκε τοπική συγκέντρωση του Ε.Π.Α.Μ. στο Πολιτιστικό κέντρο Πετρούπολης, όπου φίλοι Πετρουπολιώτες βρέθηκαν στο χώρο και το ζέσταναν με την παρουσία τους και την αγωνιστική τους διάθεση. Eγιναν τοποθετήσεις για:

  • το Τι ΕΙΝΑΙ και τι ΘΕΛΕΙ το ΕΠΑΜ και ενημέρωση σχετικά με ζητήματα της επικαιρότητας
  • Νομικά ζητήματα, ενημέρωση για τα χαράτσια και την αντισυνταγματικότητα της κρατικής εξουσίας
  •  ζητήματα οικονομικής φύσεως (δημόσιο χρέος κλπ) και στις δράσεις του ΕΠΑΜ Δυτ. Αττικής
Ακολούθησε συζήτηση, με τον κόσμο να παίρνει το λόγο και διατυπώνει τις απορίες του, σχετικά με θέματα της άμεσης επικαιρότητας (χαράτσι, οικονομική πολιτική, εκλογές κλπ) κι επιπλέον να προσφέρει γόνιμα με τις τοποθετήσεις του σε αυτές.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας (13/11 στις 17:30), έγινε αντίστοιχη εκδήλωση  στη γειτονιά  Αρμένικα στο Περιστέρι, όπου σε τοπικό καφενείο έγινε μια πολύ γόνιμη συζήτηση, με  παραβρισκόμενους κατοίκους και θαμώνες του καφενείου, με τους ίδιους ομιλητές, με κύρια χαρακτηριστικά της κουβέντας το πάθος του κόσμο, τη δίψα του για δράση και αυτοοργάνωση.

Χθες 20/11 στις 11:00 π.μ., στο 4ο ΚΑΠΗ Περιστερίου, στη Χρυσούπολη, κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν και έγινε μια εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση και για άλλη μια φορά ο κόσμος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις του ΕΠΑΜ και φάνηκε ιδιαίτερα συνειδητοποιημένος κι ενημερωμένος για την εγκαθίδρυση της νέας αυτής ΧΟΥΝΤΑΣ στον τόπο μας.

Η δράση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, για πολλούς λόγους:

  • (Αυτό)Οργανώνονται μικροί πυρήνες, όπως η γειτονιά, και η συσπείρωση αυτή του κόσμου σε τοπικό επίπεδο, δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς στην κοινωνία, δυναμώνοντας κι επανενώνοντας έτσι τον σμπαραλιασμένο κοινωνικό ιστό.
  • Ο κόσμος πραγματικά νιώθει πως κάποιος ενδιαφέρεται για αυτόν, ότι του απλώνει ένα χέρι βοήθειας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η ελληνική κοινωνία, αφού τα «επίσημοι», θεσμικοί μηχανισμοί, όπως τα κόμματα, έχουν κολλήσει στης βουλής τα έδρανα ή λειτουργούν διασπαστικά στις κοινωνίες κι είναι ταμπουρωμένοι στις ιδεολογίες τους, ενώ το Μέτωπο, τους αγκαλιάζει όλους
  • Ο κόσμος είναι διατεθειμένος για δράση, κι αφού ενημερώνεται για το ποιος και ποιοι είναι απέναντί του, παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και δρα στο φυσικό του χώρο, τη γειτονιά του!
  • Η γειτονιά έχει όλους τους ανθρώπους που χρειάζεται ένα αγνό και αγωνιστικό Μέτωπο για την οργάνωσή του: τους γιατρούς, τους δασκάλους, τους επιστήμονες, τους νεολαίους… ΟΛΟΥΣ!!!
Ίσως οι αριθμοί να μη δείχνουν κάτι το εντυπωσιακό από συγκέντρωση κόσμου, αλλά αν κατανοήσουμε ότι μαζεύτηκαν 50 άνθρωποι σε μια γειτονιά, 60 σε μια άλλη, τότε το παζλ της κοινωνικής αντίστασης φαίνεται να ξεδιπλώνεται και να συμπληρώνεται. Κάποιος φίλος συναγωνιστής, είπε λίγο απογοητευμένος: «είναι δυνατόν να ήρθαν τόσο λίγα άτομα από μια τόσο μεγάλη γειτονιά;» Στο τέλος της συζήτησης όμως όλοι μας συνειδητοποιήσαμε ότι δεν ήταν καθόλου λίγα κι ότι η δυναμική ακόμα και μικρών ομάδων κόσμου είναι τεράστια! Θα συνεχίσουμε αυτή τη δράση ακόμα και για ένα ή δύο άτομα έρθουν σε επόμενο κάλεσμα μας! Αν αναλογιστούμε επίσης ότι οι άνθρωποι αυτοί άφησαν τη θαλπωρή και τη ζεστασιά του σπιτιού τους (αν είχαν βέβαια λεφτά να βάλουν πετρέλαιο!) ή τον πρωινό τους κυριακάτικο καφέ (αν έχουν βέβαια περίσσευμα και για αυτόν), σηκώθηκαν με λίγα λόγια από τον καναπέ, είναι τεράστια υπόθεση! Όλοι όσοι μένουν σπίτια τους, είναι μονάδες ανεξάρτητες και μετατρέπονται σε μειοψηφίες (ο καθένας μόνος του), ενώ όσοι οργανώνονται κι αντιστέκονται στις γειτονιές, δημιουργούν μικρές ομάδες, «μικρές πλειοψηφίες» (κι αργότερα μεγαλύτερες) και σπάνε την κυριαρχία του και τη μονοκρατορία ατομικισμού που διαιρούσε τις κοινωνίες μας επί δεκαετίες! Η κοινωνία αλλάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου