Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ε.Πα.Μ.: Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στους τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Ουκρανία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καταγγέλλει την απροσχημάτιστη προσπάθεια της δωσίλογης κυβέρνησης των Αθηνών να εμπλέξει άμεσα την Ελλάδα στους τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στην Ουκρανία.

Μολονότι στο εσωτερικό η κυβέρνηση θέλει να εμφανίζεται ως δήθεν απηνής διώκτης του φασιστικού φαινομένου, στο εξωτερικό δεν διστάζει να έρχεται σε πλήρη συνεργασία και να αποδέχεται ως ισότιμο συνομιλητή κάθε συμμορίτη νεοναζί, αρκεί αυτός να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ε.Ε. και της Γερμανίας.

Ο φερόμενος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης - μαριονέτας των Αθηνών και υπουργός των εξωτερικών Ε. Βενιζέλος, έσπευσε, έστω και ως «προεδρεύων» της Ε.Ε. και όχι εκπροσωπώντας, υποτίθεται, την Ελλάδα, πρώτος απ’ όλους να νομιμοποιήσει, με τη παρουσία του στο Κίεβο, και τις επαφές του με τους οπλαρχηγούς των νεοναζί που προσπαθούν να εμπεδώσουν τη νέα εξουσία τους με πογκρόμ ενάντια σε οποιονδήποτε θεωρούν αντίπαλό τους, το υποκινηθέν από το εξωτερικό, πραξικόπημα στην πολύπαθη αυτή χώρα.

Δεν δίστασε να εκδηλώσει τη χαρά του για την απόφαση των Ουκρανών νεοναζί να «συνεχίσουν την διαδικασία που συνδέει την Ουκρανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης», γινόμενος διαπρύσιος κήρυκας των συμφερόντων της Γερμανίας και του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, όχι πλέον μόνο στο εσωτερικό της χώρας μας, αλλά και οπουδήποτε αλλού του υποδείξουν τα αφεντικά του.

Έσπευσε μάλιστα να δηλώσει, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, να δώσει βοήθεια και μεταφορά «τεχνογνωσίας», προωθώντας ως καλός ατζέντης τη «λύση» ΔΝΤ, λέγοντας πως: «Είμαστε έτοιμοι να μεταφέρουμε τις δικές τους προτάσεις και αντιλήψεις, για το πώς θα μπορούσε η διεθνής κοινότητα να βοηθήσει την Ουκρανία με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά όχι μόνο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η δική μου πρόταση είναι πως πρέπει να γίνει, οπωσδήποτε, μια διεθνής διάσκεψη για το θέμα αυτό, ώστε να διαμορφωθεί, άμεσα, το σχήμα. Βεβαίως, η Ελλάδα είναι έτοιμη να δώσει μέσα από την εμπειρία της κρίσης που έχουμε ζήσει και ζούμε την τεχνογνωσία της και προς την Ουκρανία.»

Απολύτως συνειδητά, η κατοχική κυβέρνηση των Αθηνών δια του αντιπροέδρου και υπουργού των εξωτερικών τορπιλίζει τα ζωτικά εθνικά μας συμφέροντα θέτοντας τη χώρα μας πρώτη απέναντι στη Ρωσία και τα συμφέροντά της στην ευρύτερη περιοχή του Εύξεινου Πόντου, σε μια εποχή που η κατάσταση στο εσωτερικό της Ελλάδας και η επικίνδυνη τροπή που έχουν πάρει τα Εθνικά μας θέματα στην Κύπρο, στο Αιγαίο και τη Θράκη θα απαιτούσαν τουλάχιστον ιδιαίτερη προσοχή στα τεκταινόμενα στην ευρύτερη περιοχή.

Το Ε.Πα.Μ. καλεί κάθε Έλληνα δημοκράτη, κάθε Έλληνα πατριώτη στη πιο πλατειά συσπείρωση ενάντια στο κατοχικό καθεστώς, που προχωράει ακάθεκτο στην ολοκληρωτική παράδοση της χώρας στις επιδιώξεις των ξένων επικυρίαρχων, προτού θρηνήσουμε μια νέα μεγάλη εθνική τραγωδία και τον ακρωτηριασμό της χώρας μας.

Αθήνα 2 Μαρτίου 2014

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου