Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ο Δ. Καζάκης στην Καρδίτσα — 6 Μαρτίου 2014 (ΒΙΝΤΕΟ)





Την ολοκληρωμένη πρόταση μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, παρουσιάσε ο γ.γ. του Ε.Πα.Μ. και οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση-ενημέρωση της κοινωνίας, που διοργανώσε το Ε.Πα.Μ. Καρδίτσας, στο Παυσίλυπο, την Πέμπτη 6 Μαρτίου στις 6 μ.μ. Η εκδήλωση είχε θέμα: «ΟΙ 100 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ — Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ».

Στο τέλος της ομιλίας δόθηκε χρόνος για ερωτήματα των συμμετεχόντων ώστε να διαλευκανθεί οποιαδήποτε απορία γύρω από το θέμα.

 Ο ελληνικός λαός σήμερα βιώνει τον πιο επίσημο παραλογισμό. Το μαύρο περιγράφεται ως άσπρο και ο θάνατος ως ευκαιρία για νέα ζωή. Τα ελλείμματα στην οικονομία εμφανίζονται ως πλεονάσματα και η πλήρης απαξίωση ως ανάκαμψη. Ακόμη και η παγίδα του αποπληθωρισμού εμφανίζεται ως θετική εξέλιξη.Έτσι το υπουργείο οικονομικών στην αγωνιώδη του προσπάθεια να ανακαλύψει κάποιο στοιχείο «ανάκαμψης», όσο απίθανο κι αν είναι, βγήκε στις 31/1/2014 με μια πρωτοφανή επίσημη ανακοίνωση, η οποία ανάμεσα στα άλλα έγραφε: «Οι λιανικές πωλήσεις τον Νοέμβριο του 2013 σημείωσαν άνοδο σε ετήσια βάση έπειτα από 44 μήνες (Μάρτιος 2010) συνεχούς μείωσης, σηματοδοτώντας – σε συνδυασμό με τη βελτίωση που παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης- σημαντική αλλαγή στο οικονομικό κλίμα, που αναμένεται να ενισχυθεί τους επόμενους μήνες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου