Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Επειδή δανειζόμασταν, δανειστήκαμε, για να μπορούμε να δανειζόμαστε

Ο Στουρνάρας λέει ότι μετά τις ευρωεκλογές θα βγούμε στις αγορές. Και τι σημαίνει ότι θα βγούμε στις αγορές; Ότι οι αγορές θα μας δανείζουν, τώρα που θα είμαστε φερέγγυοι.

Εν τω μεταξύ σε όλους τους τόνους έχει ειπωθεί ότι τόσες δεκαετίες ζούσαμε με δανεικά. Τώρα ήρθε η ώρα να φανούμε κύριοι στις υποχρεώσεις μας και να επιστρέψουμε τα δανεικά, για να μπορέσουμε να ξαναβγούμε στις αγορές, να ξαναδανειστούμε δηλαδή.

Και πώς έγινε δυνατό να επιστρέψουμε τα δανεικά; Μπήκαμε στα μνημόνια, πήραμε τις δόσεις, δηλαδή δανειστήκαμε και έτσι εξοφλούμε σιγά σιγά τα δανεικά που παίρναμε τόσες δεκαετίες, για να έχουμε καλό όνομα στις αγορές και έτσι να μπορέσουμε να ξαναβγούμε σε αυτές και να ξαναδανειστούμε.

Με λίγα λόγια, επειδή δανειζόμασταν, δανειστήκαμε, για να μπορούμε να δανειζόμαστε.

Κι αφού σε λίγο θα βγούμε στις αγορές και, δόξα τω Θεό, θα μπορέσουμε επιτέλους να δανειστούμε, θα έρθει σε λίγο ένας άλλος Άδωνις και θα πει ότι είναι ντροπή μας να ζούμε με δανεικά. Οι αγορές θα κλείσουν και τότε τι θα κάνουμε; Θα πρέπει και πάλι να μπούμε σε κάποιο μνημόνιο, ώστε να πάρουμε νέες δόσεις, να δανειστούμε για να εξοφλήσουμε αυτά που θα μας δανείσουν οι αγορές μόλις βγούμε σε αυτές, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Και όταν γίνει αυτό τότε πια θα είμαστε και πάλι φερέγγυοι και θα βγούμε και πάλι στις αγορές.

Δηλαδή: Φάση 1: δανειζόμαστε. Φάση 2: είμαστε κατάπτυστοι επειδή ζούμε με δανεικά, άρα μπαίνουμε σε μνημόνια, παίρνουμε δόσεις, εξοφλούμε τα δανεικά. Φάση 3: βγαίνουμε καθαρμένοι στις αγορές. Και ξανά: Φάση 1, Φάση 2, Φάση 3....... Φάση 1, Φάση 2, Φάση 3.......

Όσο για την ανάπτυξη, από μνημόνιο σε μνημόνιο δεν έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο στη χώρα. Έτσι, η ανάπτυξη είναι μόνο ένα σύντομο ανέκδοτο. Ή καλύτερα, είναι μια χαρά ανάπτυξη γι αυτούς που μας δανείζουν ξανά και ξανά και εις τους αιώνας των αιώνων, για να χρωστάμε πάντα σε αυτούς τα πάντα και να επιστρέφουμε τα πάντα σε άψυχο και έμψυχο υλικό.

Αυτά τα σκέφτηκα διαβάζοντας πως, επιτέλους, θα ξαναβγούμε στις αγορές μετά τις ευρωεκλογές!


από το «Κεράσια και Κρίνοι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου