Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Δ. Καζάκης: Ένας νέος πόλεμος της Κριμαίας στα σκαριά...

του Δημήτρη Καζάκη

Η φιλοναζιστική «προσωρινή κυβέρνηση» του Κιέβου που επιβλήθηκε μετά από αιματοβαμμένο πραξικόπημα στις 22-24 Φεβρουαρίου απειλεί με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ, με ευρεία σύρραξη την περιοχή της Κριμαίας. Ο λόγος είναι απλός. Οι ναζιστικές ομάδες κρούσεις που στάλθηκαν από το Κίεβο να καταλάβουν τα κυβερνητικά κτήρια στην Συμφερούπολη, πρωτεύουσα της Κριμαίας, απωθήθηκαν από τον εξεγερμένο ρωσικό πληθυσμό της περιοχής.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο πληθυσμός της Κριμαίας δεν είναι ούτε ρωσόφωνος, ούτε φιλορώσος, αλλά ρωσικός κατά 90%. Κι επομένως δικαίως ανησυχεί βαθύτατα για την ζωή του από τους ναζί και τα άλλα τσακάλια, οι οποίοι από την πρώτη ημέρα που κατέλαβαν την κυβέρνηση της Ουκρανίας τι έκαναν; Απαγόρεψαν να μιλούν την μητρική τους γλώσσα οι Ρώσοι, οι Ρουμάνοι και οι Έλληνες που κατοικούν στην Ουκρανία. Ενώ ταυτόχρονα η ιδεολογία του ναζισμού και του ρατσισμού είναι πλέον νόμιμη.

Με άλλα λόγια η νέα διακυβέρνηση της Ουκρανίας επιτρέπει πλέον τις ρατσιστικές εκκαθαρίσεις εναντίον αλλοεθνών και Εβραίων από τους Ουκρανούς ναζί. Αν και δεν έχουν αρχίσει ακόμη για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς. Μόνο σποραδικοί βιασμοί και δολοφονίες «φιλορώσων» συμβαίνουν από ναζί «πολιτοφύλακες», που όμως δεν βρίσκουν το φως της πλατιάς δημοσιότητας. Ιδίως στη Δύση. Κι επειδή δικαίως μεγάλες μάζες ετοιμάζονται τόσο από το Κίεβο, όσο και από άλλες πόλεις της Ουκρανίας όπου επικράτησαν οι «διαδηλωτές» να επιχειρήσουν την μεγάλη έξοδο προς το νότο, προς την Κριμαία, ναζί «πολιτοφύλακες» περιπολούν ώστε να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η κατάσταση όμως είναι φρικιαστική. Η εβραϊκή κοινότητα του Κιέβου, τρομοκρατημένη από την παρουσία ένοπλων ναζί ομάδων κρούσης που αντικατέστησαν τις μονάδες ασφαλείας στους δρόμους του Κιέβου, κάλεσε σε συνδρομή το Ισραήλ. Ο Νετανιάχου απάντησε ότι δεν συντρέχει κίνδυνος, φανερώνοντας για μια ακόμη φορά τις οργανικές σχέσεις σιωνισμού και ναζισμού.

Έβαλε μάλιστα κάποιους «εκπροσώπους» της εβραϊκής κοινότητας στην Ουκρανία να δηλώσουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Η ιστορία απλά επαναλαμβάνεται. Με τον ίδιο τρόπο κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο οι ναζί συνεργάστηκαν με τους σιωνιστές προκειμένου να καθησυχάσουν τις εβραϊκές κοινότητες λίγο πριν αρχίσουν το μαζικό ξεκλήρισμα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους Έλληνες. Τα μηνύματα που φτάνουν από Έλληνες στο Κίεβο και αλλού στην Ουκρανία είναι άμεσου κινδύνου. Η ζωή και το βιός τους είναι σε άμεσο κίνδυνο. Παρακολουθούνται από το νέο καθεστώς και οι απειλές είναι διαρκείς. Η γλώσσα τους είναι παράνομη πια στην Ουκρανία και δεν τολμούν να την μιλήσουν σε δημόσιους χώρους από φόβο αντιποίνων και πογκρόμ. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι χιλιάδες Έλληνες από το Κίεβο και άλλες πόλεις ετοιμάζονται να επιχειρήσουν έξοδο προς τον νότο και κυρίως την Κριμαία προκειμένου να βρουν προστασία σε περιοχές ελεγχόμενες από τους Ρώσους.

Μήπως ανησύχησε το ελληνικό κράτος για όλα αυτά; Ούτε κατά διάνοια. Δεν τόλμησε ούτε καν να διαμαρτυρηθεί για την απαγόρευση της Ελληνικής γλώσσας. Ούτε ενδιαφέρεται για τους εκεί Έλληνες. Μήπως κανένας άλλος «πατριώτης» εθνικιστής; Όχι βέβαια. Μάλιστα τα πορνοκάναλα της διαπλοκής και της κατοχής έβγαλαν δήθεν εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας να δηλώσουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Παρ’ όλα αυτά οικογένειες Ελλήνων, αλλά και άλλων αλλοεθνών – σύμφωνα με τον ορισμό των Ουκρανών ναζί – δέχτηκαν «φιλικές» επισκέψεις όπου τους τονίστηκε ότι θα αποτελούσε «έγκλημα» τόσο η όποια «εχθρική» δήλωση προς τα ΜΜΕ της Δύσης, όσο και μια έξοδος προς το νότο. Ωστόσο, αν τελικά επικρατήσουν και εδραιωθούν οι δυνάμεις που επέβαλαν με αιματηρό τρόπο την εξουσία τους στην Ουκρανία, να είστε σίγουροι ότι πάμε ολοταχώς σε μαζική εθνοκάθαρση με τους Έλληνες να κινδυνεύουν άμεσα.

Με την Κριμαία να ελέγχεται από ένοπλες «δυνάμεις αυτοάμυνας» υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού της αυτόνομης δημοκρατίας, αλλά και του τοπικού κοινοβουλίου, οι δυνάμεις των Ουκρανών ναζί δεν έχουν δυνατότητα να εισβάλουν στην περιοχή. Οι τοπικές αρχές της Κριμαίας έχουν αποφασίσει δημοψήφισμα τον Μάιο, την ίδια ημέρα των εκλογών στην Ουκρανία. Το δημοψήφισμα αναμένεται να επικυρώσει την πλήρη αυτονόμηση της Κριμαίας.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της Οδησσού, αλλά και της υπόλοιπης νότιας Ουκρανίας όπου κατοικείται κατά συντριπτική πλειοψηφία από ρωσικό πληθυσμό. Οι Ουκρανοί ναζί προσπαθούν να ελέγξουν την περιοχή, αλλά η εχθρότητα του ντόπιου πληθυσμού είναι έκδηλη και δεν θα αργήσει να ανάψει την σπίθα. Ιδίως όταν οι Ουκρανοί ναζί επιχειρήσουν να επιβάλλουν το καθεστώς απαρντχάιντ εναντίον των αλλοεθνών που έχει ψηφίσει ήδη το τύποις κοινοβούλιο του Κιέβου.

Τα πράγματα οδεύουν ολοταχώς σ’ έναν νέο πόλεμο της Κριμαίας με εντελώς αβέβαιες προεκτάσεις. Τα επιτελεία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ φαίνονται αποφασισμένα να δοκιμάσουν τις αντιδράσεις της Ρωσίας, όπως έκαναν το 2008 όταν έβαλαν την Γεωργία να επιτεθεί στην Νότια Οσετία για να δοκιμάσουν την ετοιμότητα των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Κυρίως οι ΗΠΑ και η Γερμανία εξοπλίζει αυτή τη στιγμή πυρετωδώς τους Ουκρανούς ναζί και τους ενισχύει με κάθε λογής υπόκοσμο στρατολογημένο από το ΝΑΤΟ σε Δύση και Ανατολή. Σε λίγο τζιχαδιστές που πολέμησαν στην Λιβύη, στη Συρία και αλλού, μαζί με παρακρατικούς ναζί από όλη την κεντρική Ευρώπη, όπως και επίλεκτες ειδικές δυνάμεις από χώρες του ΝΑΤΟ κυρίως τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία θα συγκροτούν την ομάδα κρούσης των νέων Ουκρανικών SS με στολές Ουκρανών πολιτοφυλάκων, εναντίον των Ρώσων στο νότο.


Απ’ ότι φαίνεται η καταρρέουσα παγκόσμια οικονομία και το απόλυτα ρεαλιστικό ενδεχόμενο ενός νέου παγκόσμιου κραχ εξωθούν τα επιτελεία των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε πολύ επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Η επιτάχυνση της ολοκληρωτικής διάλυσης των συγκροτημένων κρατών και χωρών προκειμένου να επωφεληθούν οι αγορές κεφαλαίου για νέες τοποθετήσεις και ευκαιρίες κερδοσκοπίας, αποτελεί μονόδρομος γι’ αυτούς προκειμένου ακόμη και σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης και αποπληθωρισμού να συνεχίσει η τρομακτική συσσώρευση κερδών των τελευταίων ετών. Φαίνονται λοιπόν αποφασισμένοι να τελειώνουν ακόμη και με την Ρωσία. Έστω κι αν κάτι τέτοιο μπορεί να σημάνει απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρη την υφήλιο.

1 σχόλιο:

  1. ψευτικες συκοφαντικές φιλοσταλινικές λασπολογίες . Ολαός της Ουκρανίας προτιμάει να είναι στο πλευρό της Ευρωπαικής Ενωσης. κ.Καζάκη οραματίζεται εποχές ΣΤΑΛΙΝ αλλά δεν θα σου περάσει αυτές οι τακτικές πέρασαν ανεπιστρεπτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή