Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Επιστολή - Κάλεσμα Ε.Πα.Μ. προς Συμβολαιογράφους

Η παρακάτω ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ παραδόθηκε με δικαστικό έγγραφο προς όλους τους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους της χώρας, πιστεύοντας ότι θα πράξουν το καθήκον τους έναντι των συμπολιτών τους!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμπολίτες συμβολαιογράφοι,

Τα μέτρα εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού συνεχίζονται και κορυφώνονται με την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό ακόμη και της πρώτης κατοικίας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από τους μισούς Έλληνες κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τα σπίτια τους, αφού σύμφωνα με το νόμο 4224/2013  πολλοί λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να προστατεύσουν την  περιουσία τους.

Αυτό όπως γνωρίζεται δεν είναι αποτέλεσμα άστοχων ατομικών επιλογών, αλλά συνέπεια μιας καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζεται στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια, από ντόπια και ξένα συμφέροντα.

Μιας πολιτικής που είχε σαν αποτέλεσμα την δραματική μείωση των εισοδημάτων, την εκτόξευση της ανεργίας σε πρωτοφανή επίπεδα, την φτωχοποίηση του λαού, χιλιάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας και γενικά την αποδιοργάνωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Ακόμα και αυτοί που εφάρμοσαν αυτά τα πρωτοφανή μέτρα στη χώρα μας, παραδεχόμενοι κάποια στιγμή την λάθος πολιτική τους, συνέχισαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να την 'διορθώσουν'.

Σήμερα μιλάνε για την 'ανθρωπιστική κρίση' που περνάει η χώρα μας, σαν αυτή να ήταν μια αναπόφευκτη φυσική καταστροφή και όχι ένα μεθοδευμένο έγκλημα.

Στους τελικούς τους στόχους είναι «να βάλουν στο χέρι» όχι μόνο την δημόσια αλλά και την ιδιωτική περιουσία, αντιλαμβανόμενοι την Ελλάδα περισσότερο σαν χώρο παρά σαν χώρα.

Με αυτή την επιστολή θα θέλαμε να προτρέψουμε την ομοσπονδία σας, να σταθεί απέναντι στις αποφάσεις τους και να σταματήσει να διενεργεί και να επικυρώνει άδικους πλειστηριασμούς.

Γιατί κανένα από τα καταστροφικά τους μέτρα δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί χωρίς τα «εκτελεστικά» τους όργανα, που είμαστε όλοι εμείς, ο καθένας από την δική του θέση, που εφαρμόζουμε και εκτελούμε τις εντολές τους και με αυτόν τον τρόπο γινόμαστε συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται κατά της χώρας μας, προφασιζόμενοι ότι κάνουμε την δουλειά μας.

Το «διαίρει και βασίλευε», που εφαρμόζει το καθεστώς, σε συνδυασμό με τον φόβο που διασπείρει, είναι οι τρόποι για να επιβιώνει. Μία πολιτισμένη κοινωνία όμως ευημερεί και αναπτύσσεται μόνο όταν βασίζεται στην συνοχή, στην δικαιοσύνη, στην αγάπη και στην αλληλεγγύη.

Και μην ξεχνάτε, προστατεύοντας τις περιουσίες των συμπολιτών μας, στην πραγματικότητα προστατεύετε την πατρίδα μας.

Προσδοκώντας για την άμεση ανταπόκριση σας,

Αθήνα 4 Φλεβάρη 2014


Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου