Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Δ. Κυπριώτης: Έφτασε η ώρα! Ο Ελληνικός λαός πρέπει να πάρει τώρα την τύχη της χώρας στα χέρια του!

του Δημήτρη Κυπριώτη*

Ο Ελληνικός λαός μετά από τα αλλεπάλληλα και βάναυσα κτυπήματα που δέχεται σε όλο το φάσμα της καθημερινότητάς του για πολλά χρόνια, αρχίζει τώρα να αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο ότι η Ελλάδα μας, σαν ο πιο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης για διάφορους λόγους και αιτίες, επιλέχθηκε για να γίνει το πρώτο θύμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και κατ΄ επέκταση της κρίσης χρέους των κρατών, στο πλαίσιο των χωρών της ΟΝΕ.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο το γεγονός, που ο Ελληνικός λαός έχει προ πολλού εισέλθει σε ένα στάδιο ηθικής, παιδαγωγικής, πολιτισμικής, παραγωγικής και οικονομικής ασφυξίας, που γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα, ακόμα και μετά από τις τελευταίες εκλογές, δημιουργώντας δραματικές κοινωνικές καταστάσεις όπως διαπιστώνεται από τις καθημερινές ειδήσεις, όταν αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας από διάφορες πηγές, ακόμα και τις επίσημες!

Αρκεί και μόνο να ρίξει κάποιος έστω και μια απλή ματιά στους επίσημους πίνακες της Στατιστικής υπηρεσίας που δείχνουν τον αριθμό:

Των Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, των αυτοκτονιών, των ανέργων, των κλειστών επιχειρήσεων, της μετανάστευσης κυρίως των νέων, των ληξιπρόθεσμων δανείων και... των πάσης φύσεως οφειλών των ιδιωτών, των κατασχέσεων, των φυσικών ή αφύσικων καταστροφών που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρημένη οικονομική κατάσταση, την αύξηση της εγκληματικότητας κλπ, τότε γίνεται αμέσως αντιληπτή η κατάσταση που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Αν τώρα σε όλα τα παραπάνω στατιστικά, προσθέσουμε τις απέραντες δυσκολίες που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι από τις αλλεπάλληλες μειώσεις των πενιχρών μισθών και συντάξεών τους, την κατάντια των κοινωνικών παροχών υγείας, πρόνοιας, παιδείας κλπ, τότε φανερώνεται μπροστά μας το πλήρες αδιέξοδο και ο μονόδρομος της εξαθλίωσης στον οποίο οδηγούνται η Ελλάδα και οι Έλληνες από τις εγκληματικές πολιτικές των μνημονίων της τρόικας, που εφαρμόζονται κατά γράμμα από πειθήνιες Ελληνικές κυβερνήσεις και σήμερα από την τρόικα εσωτερικού!

Σήμερα η κατάσταση στη χώρα αντικειμενικά είναι όπως περιγράφτηκε συνοπτικά παραπάνω και μάλιστα πολύ επιεικώς. Όμως, το πιο πιθανό ενδεχόμενο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δηλαδή μόλις επισημοποιηθούν και ενεργοποιηθούν τα νέα οικονομικά μέτρα (στην ουσία το νέο μνημόνιο) που επέβαλλαν οι τροϊκανοί, τα οποία βέβαια δεν θα είναι και τα τελευταία, τότε είναι σίγουρο ότι η κοινωνία μας για μεγάλα τμήματά της, θα υποστεί ακόμη ένα μεγάλο σοκ, πολύ μεγαλύτερο και απείρως πιο σκληρό από αυτό που βιώνει.

Μπροστά στη νέα αυτή κατάσταση που διαμορφώνεται, αν θέλει ο Ελληνικός λαός να παραμείνουν ζωντανές οι λίγες ελπίδες που ακόμα υπάρχουν για το άμεσο σταμάτημα του κατήφορου της χώρας, τότε θα πρέπει αμέσως και χωρίς καμία χρονοτριβή να οργανωθεί και να αντιδράσει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο, σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος.

Δε θα πρέπει με κανέναν τρόπο να δεχθεί να κάτσει και να ακούσει εξηγήσεις και παραινέσεις, γιατί το μόνο σίγουρο είναι, ότι τόσο ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του, όσο και τα κόμματα που τους στηρίζουν, μπροστά στην προϊούσα διάλυση της κοινωνίας, θα συνεχίσουν να παριστάνουν τους ψύχραιμους, τους αδιάφορους και τους ελπιδοφόρους. Θα προσπαθήσουν για πολλοστή φορά να πουν στο λαό χονδροειδή ψέματα και να τον εκφοβίσουν με , όπως ακριβώς έκαναν και προεκλογικά. Θα μοιράζουν αφειδώς ψεύτικες υποσχέσεις, ότι όλα τάχα θα ξεπεραστούν και ότι γρήγορα οι δανειστές μας θα δώσουν λύση στο αδιέξοδο, αρκεί να τους αποδείξουμε την αξιοπιστία μας εφαρμόζοντας τα νέα μέτρα. Δηλαδή οι ξεδιάντροποι πάρα πολύ απλά και εντελώς κυνικά μας θα μας πουν, να αποδεχθούμε πρώτα να υπογράψουμε την καταδίκη μας σε εξαθλίωση, αφού για μέτρα εξαθλίωσης πρόκειται, για να μπορέσουν στη συνέχεια να πείσουν τους μας να μας δώσουν τη δόση μας!

Αν όμως τώρα ο Ελληνικός λαός με τη γνώση και την εμπειρία που απέκτησε, κυρίως τα τελευταία χρόνια που μαστίζεται και ασφυκτιά από την οικονομική κρίση και ειδικά μετά τις πρόσφατες εκλογές και τις υποσχέσεις του δώσανε χωρίς να τηρήσουν απολύτως τίποτα, συνεχίσει να εμπιστεύεται το ίδιο διεφθαρμένο πελατειακό κομματικό σύστημα, που ευθύνεται αποκλειστικά για τη σημερινή κατάντια της χώρας, τότε είναι πραγματικά άξιος για τον όποιο δρόμο του έχουν προγραμματίσει οι τοκογλύφοι δανειστές του και οι εγχώριοι συνεργάτες τους.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, ο Ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος αν θέλει την επιβίωση του και την επιβίωση των γενεών που θα έρθουν και αν τον ενδιαφέρει το μέλλον της ίδιας του της πατρίδας. Όμως, για να πάρει αυτήν την απόφαση, πρέπει να μην αφήσει να τον καθυποτάξουν με το φόβο και τη βία για μια ακόμη φορά. Γιατί είναι αδιανόητο ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα να αφήνουν τον εαυτό τους έρμαιο και να οδηγούνται άφωνοι, άβουλοι και σιδηροδέσμιοι στην εξαθλίωση και στην καταστροφή, επειδή ένα βρώμικο πολιτικό σύστημα ξένο και εγχώριο τους απειλεί και τους φοβίζει!

Εμείς όμως πιστεύουμε ότι, παρά τα όσα δεινά βιώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός και η χώρα στο τέλος θα έρθει η λύτρωση και η Ελλάδα θα σωθεί. Και θα σωθεί όχι επειδή θα τη βοηθήσουν , αλλά επειδή θα στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις, στους ίδιους τους Έλληνες. Αυτοί θα αναδείξουν τις νέες ηγεσίες τους μέσα από τους αγώνες τους. Και αυτές θα είναι άφθαρτες και υγιείς δυνάμεις, που δε θα προέρχονται από τα γνωστά τζάκια, αλλά θα είναι σάρκα από τη σάρκα του Ελληνικού λαού, ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ λαός και ηγεσία, να οδηγήσουν τη χώρα με ασφάλεια στους δρόμους της ανασυγκρότησης, στους δρόμους της νέας Ελλάδας!

Βέβαια κανείς ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι ο δρόμος αυτός προς τη σωτηρία της χώρας είναι μια απλή υπόθεση και ότι είναι σπαρμένος με λουλούδια. Αντιθέτως μάλιστα, όλοι όσοι υποστηρίζουν την μη αναγνώριση των τοκογλυφικών χρεών και συνεπακόλουθα τη διαγραφή του μεγαλυτέρου μέρους του και την αποδέσμευση της χώρας από την ΟΝΕ, ώστε να μπορέσει πραγματικά η Ελλάδα να βρει το δρόμο της ανάπτυξης, επιχειρηματολογούν πάντα για τις δυσκολίες που έχει το εγχείρημα για ένα λογικό χρονικό διάστημα, μέχρι ένα χρόνο. Όμως αυτό το διάστημα δεν μπορεί να συγκριθεί σε τίποτα με το μαρτύριο της σταγόνας και της απόγνωσης που έχει επιβληθεί στον Ελληνικό λαό, που δεν ξέρει κανένας για πόσα χρόνια θα βαστήξει!

Όμως, η Ελευθερία και η Εθνική Ανεξαρτησία της Πατρίδας, όχι μόνο προϋποθέτουν αλλά και απαιτούν αγώνες, ακόμη και θυσίες. Αλλά τούτος ο τόπος και αυτός ο λαός, όσες φορές και αν χρειάστηκε να παλέψει για την απελευθέρωση της Πατρίδας του μήπως δεν το έκανε και μάλιστα με επιτυχία; Γιατί λοιπόν να μην επαναλάβει και σήμερα αυτό το καθήκον του; Εμείς πιστεύουμε ότι ο Ελληνικός λαός μπορεί και σήμερα να το επαναλάβει με την ίδια επιτυχία, όπως και στο ένδοξο και ηρωικό του παρελθόν, γιατί τώρα ....ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ!

*Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι μέλος της ΠΓ του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου