Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Πούτιν: Η Κριμαία ήταν πάντα ρωσική




«Η Ρωσία ένιωσε σαν ληστευμένη από την διάλυση της ΕΣΣΔ. Πολλοί Ρώσοι κοιμήθηκαν το βράδυ σε μια χώρα και ξύπνησαν σε άλλη. Η Κριμαία, στην Καρδιά και το μυαλό ήταν και είναι πάντα Ρωσία. Δημοκρατικό και σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο το δημοψήφισμα»

«Δεν εισέβαλε ρωσικός στρατός στην Κριμαία. Δεν αυξήσαμε καν τις δυνάμεις μας. Δεν έχω ασκήσει το προεδρικό μου δικαίωμα να στείλω στρατό. Θα ήταν προδοσία να εγκαταλείπαμε τους κατοίκους της Κριμαίας».

Κατανοώ τους διαδηλωτές της πλατείας Ανεξαρτησίας που διαμαρτύροντας για την έλλειψη δημοκρατίας και τη διαφθορά, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βλ. Πούτιν, «αδειάζοντας» τον Β. Γιανουκόβιτς.


Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι είναι σημαντικό να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων των εθνοτήτων στην Κριμαία, περιλαμβανομένων και των Τατάρων για τους οποίους θα ληφθούν μέτρα για την πλήρη αποκατάσταση τους.
«Σεβόμαστε όλους του κατοίκους της Κριμαίας, για αυτό και θα γίνουν τρεις οι επίσημες γλώσσες της περιοχής».

«Για εμάς είναι σημαντική η σχέση της Ρωσίας με την Ουκρανία. Δεν χρειάζεται να παραμείνουν εγκλωβισμένοι σε αυτή την σύγκρουση».

Ο Βλ. Πούτιν αναφέρθηκε εκτενώς στη δράση των ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια (Ιράκ, Αφγανιστάν, Πορτοκαλί Επανάσταση), ενώ αναφέρθηκε και στην Αραβική Άνοιξη, που όπως επεσήμανε οδήγησε σε «αραβικό χειμώνα».

«Επιθυμία μας ήταν να μεγιστοποιήσουμε την επιστοσύνη και τη διαφάνεια, όμως οι αποφάσεις ελήφθησαν πίσω από την πλάτη μας. Το ΝΑΤΟ έχει βάσεις σε όλα τα σύνορά μας.»

«Η Δύση δημιουργεί συμμαχίες στη βάση του όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας».

«Αγαπητοί κάτοικοι της Κριμαίας, η Ρωσία θαυμάζει το κουράγιο και την αξιοπρέπειά σας, γιατί εσείς αποφασίσατε για την τύχη της Κριμαίας.»

«Αυτές τις ημέρες, έχουμε βρεθεί κοντά σας, περισσότερο από ποτέ.»

«Επιθυμούμε την ειρήνη για την Ουκρανία, αλλά μόνο οι ίδιοι οι Ουκρανοί μπορούν να επαναφέρουν την ειρήνη στο σπίτι τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου