Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης σε πιθανό τραυματισμό εφήβων


Του Άκη Κατσούλα Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων.

Σε λίγες ώρες αναμένεται να επικυρωθεί από την συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ η εισήγηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για απεργία στις εξετάσεις.

Οι εκπαιδευτικού με δημοκρατικές και μαζικές συνελεύσεις σε όλη την επικράτεια, και παρά το φύλλα επιστράτευσης που έλαβαν, αποφάσισαν να στηρίξουν την εισήγηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις εξετάσεις.

Οι καθηγητές αντέδρασαν στα «πασχαλινά» μέτρα της κυβέρνησης , για τις απολύσεις , τις υποχρεωτικές μετατάξεις , την κατάρρευση της Δημόσιας Παιδείας.

Τώρα αναγκαστικά οι ευθύνες  πέφτουν στην κυβέρνηση, που δεν μπόρεσε να «πείσει» την κοινωνία και τους εκπαιδευτικούς  για την αναγκαιότητα του «έκτακτου» αυτών των μέτρων.

Η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει στους γονείς και την κοινωνία τι θα κάνει την Παρασκευή το πρωί. Αν επιλέξει την σύγκρουση κατασταλτικών δυνάμεων με τα συνδικάτα και τους εκπαιδευτικούς, θα έχει αναγκαστικά, ακέραιη την ευθύνη, για πιθανούς τραυματισμούς δεκαεξάχρονων μαθητών που θα πηγαίνουν να εξεταστούν σε «πεδία μαχών».

Κατά την άποψη μας είναι χρέος της κυβέρνησης, όπως και η ίδια τόνισε να προστατευσει τους δεκαεξάχρονους μαθητές ψυχικά αλλά και σωματικά.

Τώρα πριν είναι αργά πρέπει να καλέσει την ΟΛΜΕ σε διάλογο, αποσύροντας την επιστράτευση, και τα μέτρα που έλαβε το ΠΑΣΧΑ.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η ευθύνη που αναλαμβάνει είναι τεράστια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου