Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Σταθάκης: Δεν Θα Πειράξουμε Τις Φοροαπαλλαγές Των Εφοπλιστών

Πηγή: http://mao.gr


Όπως διαβάζουμε στο περιοδικό Time στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την υποστήριξη του στην «ηγετικό ρόλο του ελληνικού εφοπλισμού και των ναυτιλιακών εταιρειών».  Μάλιστα ο ιδιαίτερα μετριοπαθής βουλευτής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης που συμμετείχε στη σύσκεψη, εξήγησε στο περιοδικό Time ότι το κόμμα του δεν έχει κανέναν σκοπό να άρει την φοροαπαλλαγές των αδιανέμητων κερδών ή να φορολογήσει τα κεφαλαιακά κέρδη των εφοπλιστών!   Η μόνη αλλαγή που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ -όπως είπε ο Σταθάκης- είναι το ναυτιλιακό συνάλλαγμα να μην αφαιρείται από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Οι εφοπλιστές ζήτησαν να δουν τον Α. Τσίπρα, θορυβημένοι από τις επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είναι «φορολογήστε επιτέλους τους εφοπλιστές». Σε ερώτηση μάλιστα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, επανέρχεται η αναγκαιότητα κατάργησης – ή έστω- επανεξέτασης των φοροαπαλλαγών του ελληνικού εφοπλισμού και των ναυτιλιακών εταιρειών.

Όπως φαίνεται οι εφοπλιστές πήραν διαβεβαιώσεις ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.  Μπαίνει το ερώτημα αν όσα νεωτεριστικά λέει ο  Γιώργος Σταθάκης αποτελούν τις νέες ανεπίσημες θέσεις του κόμματος γιατί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέει άλλα.

Ο μεγαλοεφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος της East Med, δήλωσε ακόμα στο περιοδικό ότι η αντίληψη των πολιτικών κομμάτων –συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ- είναι ότι η ναυτιλία αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα. πως όλοι το ξέρουν και γι’αυτό δεν θα ρισκάρουν να χάσουν τα κέρδη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου