Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Πανευρωπαϊκή Διαμαρτυρία την 1η Ιουνίου – Όλοι Ενωμένοι κατά της Τρόικας

Σάββατο 1η Ιουνίου, στις 18.00 στην Πλατεία Συντάγματος.


 Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια βίαιη επίθεση από το οικονομικό κεφάλαιο, εκπροσω-πούμενο από την τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και από τις διαδοχικές κυβερνήσεις που εφαρμόζουν πολιτικές εναρμονισμένες με το συμφέρον των οικονομικών αυτών οργανισμών, περιφρο-νώντας και καταστρέφοντας τον κοινωνικό ιστό.

Γνωρίζουμε ότι αυτή η επίθεση στηρίζεται στον διχασμό των λαών, καθιστώντας τους σκλάβους του χρέους και της λιτότητας. Αυτή η επίθεση απλώνεται σε όλη την Ευρώπη και πρέπει να ηττηθεί από ένα διεθνή αγώνα.


Κάθε ένας από εμάς, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη, σε κάθε σπίτι, μέσα από τις ιδιαιτερότητες της προσωπικής μας ζωής, αισθάνεται άμεσα τα μέτρα που έχουν παρθεί για να....

εξολοθρεύσουν τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν εδώ και δεκαετίες, τα μέτρα που επιδεινώνουν την ανεργία, μέτρα που ιδιωτικοποιούν κάθε τι που μπορεί να έχει κέρδος και υπονομεύουν την εθνική κυριαρχία των χωρών προπαγανδίζοντας την «εξωτερική βοήθεια» σαν την μόνη τους λύση.

Είναι επείγουσα ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταπολεμήσουμε αυτήν την επίθεση.

Το κάλεσμα που ξεκίνησε για μια αποκεντρωμένη διεθνή διαμαρτυρία έχει κυκλοφορήσει μέσα από δεκάδες κινήματα στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιρλανδία, την Αγγλία, την Σκωτία, την Γερμανία και τη Σλοβενία.

Αρκετοί διεθνείς ακτιβιστές, από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ήταν παρόντες στη συνάντηση που έγινε στις 26 Απριλίου, στην Λισαβόνα, όπου και συζητήθηκε η διεθνής αυτή πρόταση.

Στο τέλος, καταλήξαμε σε μια συμφωνία για να ξεκινήσει μια διεθνής διαμαρτυρία για την επόμενη 1η Ιούνη, με το σύνθημα «Λαοί Ενωμένοι Ενάντια στην Τρόικα».

Αυτή είναι η αρχή μιας αποκεντρωμένης και συμμετοχικής διαδικασίας. Όλοι μας θέλουμε να χτιστεί συλλογικά, ενώνοντας όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις.

Στο εξής, η ημερομηνία 1η Ιουνίου θα εξαπλωθεί σε Ευρωπαϊκή κλίμακα, και καλούμε όλους εσάς να συμμετάσχετε σε αυτήν την διεθνή διαμαρτυρία κατά της τρόικας και της λιτότητας … για τους λαούς , για όλους τους ανθρώπους οι οποίοι πρέπει επιτέλους να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους.

Καλούμε όλους τους πολίτες, με ή χωρίς κόμμα, με ή χωρίς δουλειά, με ή χωρίς ελπίδα, να ενωθούν μαζί μας. Καλούμε όλες τις πολιτικές οργανώσεις, τα κοινωνικά κινήματα, συνδικάτα, κόμματα, συλλογικότητες, άτυπες ομάδες, να ενωθούν μαζί μας.

Θέλουμε να συνεχίσουμε να διευρύνουμε τις επαφές μας, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, γιατί γνωρίζουμε ότι μόνο το ποσό της φωνής μας μπορεί να σταματήσει τα νέα κύματα λιτότητας που ετοιμάζονται.

Οι λαοί της Ευρώπης έχουν διαδηλώσει πολλές φορές ότι δεν είναι διαθέσιμοι για περισσότερες θυσίες, στο όνομα ενός μέλλοντος που δεν θα έρθει ποτέ.

Έχει έρθει η ώρα για μια μαζική επίδειξη της ικανότητας αυτών των λαών για τον συντονισμό του αγώνα ενάντια σε αυτές τις πολιτικές.

Από το Βορρά προς το Νότο της Ευρώπης, ας πάρουμε τους δρόμους ενάντια στη λιτότητα!

από το blog του "Πιτσιρίκου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου