Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Υπολοχαγός, πατέρας δυο παιδιών, "βούτηξε" στο κενό. Οικονομικοί οι λόγοι της αυτοκτονίας του

Πηγή: news247 


Χρήστος Δεμέτης

Τέλος στη ζωή του έδωσε τα ξημερώματα της Τρίτης υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού στη Χαλκίδα όπου διέμενε.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του, είναι οικονομικοί.

Λίγο μετά τις 2:00΄ τα ξημερώματα, ο 46χρονος στρατιωτικός ανέβηκε σε οικοδομή στη Χαλκίδα και βούτηξε στο κενό, αφήνοντας ορφανά δυο ανήλικα παιδιά.

Σοκαρισμένοι είναι οι συνάδελφοι του στη μονάδα της Ριτσώνας, όπου υπηρετούσε, καθώς και η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας.

Ο 46χρονος είχε καταθέσει αίτηση για να αποστρατευθεί, ενώ ταυτόχρονα έψαχνε δεύτερη δουλειά για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα.

Όμως όπως όλα δείχνουν δεν άντεξε το βάρος των οικονομικών προβλημάτων και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησε σημείωμα με το οποίο ζητούσε από τους δικούς του να τον συγχωρέσουν και ότι δεν άντεχε άλλο.

Ανακοίνωση της Επιτροπής αλληλεγγύης στρατευμένων - Δίκτυο ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος

"Το φέρετρο του νεαρού υπολοχαγού που αυτοκτόνησε εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών πρέπει να κουβαλήσουν στις πλάτες τους ο Σαμαράς και ο Παναγιωτόπουλος, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, ο Ελευσινιώτης και ο Κωσταράκος. Και μετά να εξαφανιστούν από προσώπου γης.

Αλλά τι λέμε. Εδώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΣ και το army.gr δεν έχουν βγάλει ούτε καν ανακοίνωση. Αυτοί έχουν άλλες προτεραιότητες: πρέπει να συνεχίσουν τις περικοπές, το πετσόκομμα μισθών - συντάξεων, να φτάσουν το βασικό μισθό στα 300 ευρώ, να ξεπουλήσουν τα πάντα, να απολύσουν δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους -μεταξύ των οποίων και στρατιωτικούς - να καταστείλουν κάθε εστία αντίστασης και αμφισβήτησης της βάρβαρης ταξικής τους και των Μνημονίων - διώκοντας βάναυσα και τον Συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Γιατί να βγάλουν ανακοίνωση επομένως. Τι να πούνε. Τι σημαίνει για αυτούς μια ακόμη αυτοκτονία άλλωστε...

"Ο υπολοχαγός παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Υπηρετούσε σε μονάδα της Ριτσώνας.

Οι συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο υπολοχαγός είχε αναγκαστεί να εργάζεται και εκτός στρατού για να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κάτι που δεν κατάφερε με αποτέλεσμα δύο 24ωρα μετά το Πάσχα να δώσει τέρμα στη ζωή του. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στη μονάδα του και δείχνει ότι η κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ είναι πλέον δυσβάσταχτη και κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την σκληρή πραγματικότητα".

Η αυτοκτονία του υπολοχαγού ήταν ένα ακόμη στιγμιότυπο από το δράμα τους λαού μας. Μέσα σε ένα 48ωρο χάσαμε τέσσερις συνανθρώπους μας στην Κρήτη και σήμερα το πρωί στη Χαλκίδα, ενός 46χρονου, που πήδηξε από την ταράτσα οικοδομής. 

Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη σε όλες αυτές τις οικογένειες και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε πιο οργισμένα, πιο αποφασισμένα".

Με πληροφορίες από: lamiareport.grΔίκτυο Σπάρτακος

1 σχόλιο:

  1. PEEEEEEEE TOMAAAAAPIAAAA, "Ιδού ο στρατός σας πηδά από το παράθυρο" !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή