Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση της Π.Γ. του Ε.Πα.Μ. για την πρωτοβουλία Μαριά


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως γνωστόν, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο με την από 26/10/2012 ανοικτή επιστολή - πρόσκληση προς όλα τα δημοκρατικά «αντιμνημονιακά» κόμματα και τους βουλευτές, ζήτησε να παραιτηθούν από το Κοινοβούλιο που έχει μετατραπεί σε όργανο επικύρωσης των εντολών των ξένων επικυρίαρχων σε βάρος του Ελληνικού λαού και της ίδιας της χώρας. Τους κάλεσε να πάψουν να νομιμοποιούν με τη παραμονή τους εκεί το καθεστώς του δωσιλογισμού, προκειμένου να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις για την ανατροπή του.

Δυστυχώς κανείς δεν έδωσε σημασία, ούτε καν καταδέχτηκαν να απορρίψουν τη πρόταση μας.

Σήμερα, επτά (7) ολόκληρους μήνες μετά, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Νότης Μαριάς κάλεσε τους βουλευτές των λεγόμενων αντιμνημονιακών κομμάτων να βγουν έξω από την Βουλή στις 31/5 και στην συνέχεια να αρνηθούν να πληρώνονται. Όχι όμως να παραιτηθούν. Προς υποστήριξη της πρότασής του, πρότεινε στα πολιτικά κινήματα να προσέλθουν οι εκπρόσωποί τους σήμερα, Τετάρτη 29/5, στην Βουλή και ενώπιον όλων, και των τηλεοπτικών καναλιών, να απευθυνθεί προς τους βουλευτές και τον λαό.

Δεν θα κάνουμε δίκη προθέσεων και σκοπιμοτήτων, αλλά προς τι η τηλεοπτική φιέστα εντός του κοινοβουλίου;

Γιατί προκρίνει την απλή αποχή από τις εργασίες της βουλής και την απόρριψη της μισθοδοσίας και όχι την παραίτηση από τη βουλευτική ιδιότητα, που θα ήταν όντως μια εξαιρετικά σημαντική πολιτική πράξη; Αγνοεί ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν επιφέρουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα; Και το λαϊκό κίνημα που καλείται να υποστηρίξει μαζικά αυτή τη συμβολική μόνο πράξη, γιατί να το κάνει; Ποιο θα είναι το κέρδος για τον ελληνικό λαό;

Σε κάθε περίπτωση αν ο κ. Μαριάς είναι ειλικρινής και απλά δεν βρίσκει ανταπόκριση μεταξύ των συναδέλφων του στο κοινοβούλιο, γιατί δεν προχωρά στην υλοποίηση της πρότασής του, έστω μόνος και να κριθεί γι’ αυτήν;

Ο ελληνικός λαός θα συσπειρωθεί και θα αγωνιστεί, μόνο όταν πεισθεί ότι μπορεί να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας του και όχι με πράξεις, που ανεξαρτήτως προθέσεων, μοιάζουν με «τουφεκιές» στον αέρα.

Από τη πλευρά μας, δεν έχουμε καμιά πρόθεση να συμμετέχουμε σε κινήσεις εντυπωσιασμού που δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και δεν πρόκειται να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο κοινοβούλιο προς όφελος του λαού. Ας προχωρήσει ο κ. Μαριάς στη πράξη παραίτησης - αν την πιστεύει και την έχει πραγματικά αποφασίσει - και τότε εδώ είμαστε.

Η τακτική του Ε.ΠΑ.Μ. αφορά στην ανάγκη κινητοποίησης του ίδιου του λαού και την αυτο-οργάνωσή του για την ανατροπή. Αν ο κ. Μαριάς κατανοεί τις ανάγκες των καιρών, και θέλει να συστρατευτεί σε αυτόν τον σκοπό και αυτόν τον αγώνα, καλοδεχούμενος.

Αθήνα 29/5/2013
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου