Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση του Ε.ΠΑ.Μ. για την Εργατική Πρωτομαγιά



Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά γίνονται σε συνθήκες κατοχής της χώρας, σε συνθήκες έντασης του αυταρχισμού από την εγχώρια τρόικα των δωσίλογων που μας κυβερνά. Οι παραδοσιακοί λεονταρισμοί τους απέναντι στην τρόικα των δανειστών, οι «κόκκινες γραμμές» έγιναν ήδη καπνός. Όλοι μας θα κληθούμε να πληρώσουμε και το νέο λογαριασμό του χρέους. Τα Μ.Μ. Εξαπάτησης μας βεβαιώνουν ότι έρχονται καλύτερες μέρες «από του χρόνου» …που θ’ αρχίσει η ανάκαμψη. Τρίτη χρονιά που ακούμε το ίδιο παραμύθι, ξαναζεσταμένο πιάτο ψεύτικων ελπίδων, βαδίζοντας απ’ το κακό στο χειρότερο.

Τι έμεινε όρθιο από εργατικές -λαϊκές- δημοκρατικές κατακτήσεις δεκαετιών; Τι έμεινε όρθιο από  το ισχνό «κοινωνικό κράτος» που οικοδομήθηκε, με τόσους αγώνες, με τόσες θυσίες μετά τον εμφύλιο; Τι έμεινε όρθιο από εκείνη τη κολοβή κι ανάπηρη δημοκρατία της μεταπολίτευσης; Τι έμεινε όρθιο από  το εργατικό δίκαιο; Από το ίδιο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ;

Το πετσόκομμα σε μισθούς και συντάξεις, οι απολύσεις και τα «λουκέτα», οι «ελεύθερες» αγορές, τα «ανοικτά» επαγγέλματα οι ιδιωτικοποιήσεις, η απαξίωση των ιδιωτικών περιουσιών και η προοπτική κατασχέσεων, η κλοπή  των καταθέσεων, οι Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες-που συμβαδίζουν με την κατάργηση του ενιαίου της επικράτειας- η Ευρωπαϊκή κι όχι Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στο «ελεύθερο» Αιγαίο, που ανοίγει την όρεξη των γειτόνων, κι όλες οι «αναγκαίες» μεταρρυθμίσεις που παρουσιάζουν οι δωσίλογοι ως λοκομοτίβα της «ανάπτυξης», δεν είναι παρά οι εκδηλώσεις της νέας κατοχής της πατρίδας μας από τους διεθνείς τραπεζίτες, τους εγχώριους- «εθνικούς» -τοκογλύφους, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Οι κατακτητές-δανειστές- επενδυτές θέλουν την παρτίδα μας Μανωλάδα, Σκουριές. Μας θέλουν δούλους. Αυτοί που ευθύνονται για την εξαθλίωση χωρών και λαών προκρίνουν την μετανάστευση σαν απάντηση στη φτώχεια!

Ανεξάρτητη πατρίδα, εθνική ανεξαρτησία χρειάζονται, περισσότερο από όλα τα κοινωνικά στρώματα, οι εργάτες! Οι εργαζόμενοι, για να προστατεύσουν, να θωρακίσουν τα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά τους δικαιώματα από την λαίλαπα των  αγορών. Γι’ αυτό και πρέπει να πρωτοστατήσουν, με τις οργανώσεις τους στον σύγχρονο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα!

Άλλωστε, κανένα εργατικό αίτημα, ούτε η πιο μικρή διεκδίκηση δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, αν δεν ανατραπεί εδώ και τώρα ολόκληρο το οικοδόμημα των συμφωνιών, δεσμεύσεων, παρεμβάσεων και μέτρων που πάρθηκαν ήδη από την εποχή της αντισυνταγματικής δανειακής σύμβασης, του πρώτου μνημόνιου. Δεν χωράνε επαναδιαπραγματεύσεις και «κουρέματα»! Μόνο με μονομερή διαγραφή του χρέους μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ευημερία, αξιοπρέπεια και κοινωνική προκοπή!

Για ποια ανάπτυξη μπορεί να γίνεται λόγος όταν Κυβέρνηση κι αντιπολίτευση βάζουν τη σωτηρία του ευρώ και της ΟΝΕ ψηλότερα, από τις ανάγκες του λαού και της πατρίδας;

Πώς να χρηματοδοτήσουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση, την υγεία και την παιδεία; Πώς να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις όταν, ως χώρα δεν έχουμε το δικό μας εθνικό- κρατικό νόμισμα; Πώς να διαφυλάξουμε τις αποταμιεύσεις και το βιος του λαού μας, όταν πειθαρχούμε στις αποφάσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, των δανειστών-κατακτητών μας; Πώς να κινηθεί η αγορά όταν, μέσω ιδιωτικοποιήσεων ο δημόσιος πλούτος και μέσω φοροεπιδρομών οι ιδιωτικές περιουσίες μας εκχωρούνται στους τοκογλύφους δανειστές, τις εγχώριες και ξένες τράπεζες, τους πολιτικούς και τα “λαμόγια” που τους υπηρετούν;

Σε αυτά τα ερωτήματα επιβάλλεται να απαντήσουμε με τους αγώνες μας! Το οφείλουμε στους πατεράδες μας, το χρωστάμε στα παιδιά μας. Είναι ταξική μας υποχρέωση, είναι πατριωτικό μας καθήκον!

Το ΕΠΑΜ καλεί τον ελληνικό λαό να πάρει την τύχη στα δικά του χέρια, μακριά από μεσάζοντες και «σωτήρες». Να οργανωθεί στη γειτονιά του, τη συνοικία του, την πόλη του, το χώρο δουλειάς του και να προχωρήσει στην οργάνωση και κήρυξη ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ μέχρι την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κατοχικής κυβέρνησης και τη συγκρότηση ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ με σκοπό τη δημιουργία και εφαρμογή νέου Δημοκρατικού Συντάγματος και την εκλογή κυβέρνησης λαϊκής θέλησης και επιλογής. Για:

1. Την άρνηση αναγνώρισης του απεχθούς και παράνομου σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο χρέους και την άμεση παύση της πληρωμής του.
2. Έξοδο από τη φωλιά του λύκου, την Ευρωζώνη και την ΕΕ.
3. Την επάνοδο της χώρας στο εθνικό της νόμισμα, κρατικού χαρακτήρα, πρώτα και κύρια ως εργαλείο αποκατάστασης του Εθνικού Ελέγχου και άρα της Κυριαρχίας της.
4. Την εθνικοποίηση των τραπεζών και κομβικών τομέων για την οικονομία και τη ζωή του λαού (Υγεία, Παιδεία, υποδομές, ενέργεια, νερό…) Την ακύρωση των συμβάσεων ξεπουλήματος όσων δημόσιων περιουσιακών στοιχείων έχουν εκποιηθεί και την επανάκτηση του ελέγχου και της ιδιοκτησίας τους.
5. Την έναρξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας, με την εφαρμογή ενός πολύ καλά μελετημένου σχεδίου, όπως το Ε.ΠΑ.Μ. το επεξεργάζεται και το προτείνει, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Καλούμε όλους τους συναγωνιστές να συμμετάσχουν μαζικά στις Απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς με τα Σωματεία τους.

Το συνδικαλιστικό τμήμα του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου