Σάββατο 18 Μαΐου 2013

[ΕΚΤΑΚΤΟ] Το Ισραήλ Εισέβαλε σε Συριακό Έδαφος!



Στρατιώτες των Ισραηλινών ειδικών δυνάμεων παραβίασαν τα σύνορα της Συρίας, σύμφωνα με το Αμερικάνικό δίκτυο Fox News.

Ένα τηλεοπτικό συνεργείο που εργάζεται στα Υψώματα του Γκολάν, που έχουν καταληφθεί από το 
Ισραήλ, έχει εικόνες από Ισραηλινούς στρατιώτες που επιστρέφουν από τη Συρία.

Δεν είναι γνωστό το αντικείμενο της αποστολής των Εβραίων στρατιωτών.

Επίσης, στο ρεπορτάζ του Fox News φαίνονται ισραηλινά άρματα μάχης και βαρύ πυροβολικό να έχουν αναπτυχθεί στα Υψώματα του Γκολάν, κοντά στο Συριακό έδαφος.

Η παρουσία των βαρέων όπλων μέσα στην επίμαχη περιοχή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των όρων της ανακωχής του 1973. Ωστόσο, ούτε οι παρατηρητές του ΟΗΕ, ούτε η Δαμασκός δεν έχουν κάνει ακόμα μια δήλωση σχετικά με αυτό.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης της Λιβανικής Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασραλά, δήλωσε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες της Συρίας, να ανακτήσει τα υψίπεδα του Γκολάν. Ανέφερε επίσης ότι η Συρία, σ’ αυτή την κίνηση, θα του προμηθεύσει ειδικά όπλα, που η Χεζμπολάχ αυτή την στιγμή δεν έχει.

Ενώ η Συρία αιμορραγεί από τη στρατιωτική σύγκρουση που διαρκεί περισσότερο από δύο χρόνια, η Ισραηλινή πολεμική αεροπορία έχει μπει, επίσης, στη σκηνή και έχει εξαπολύσει διάφορες επιθέσεις εναντίον της Συρίας, κάτι που το Ισραήλ ούτε επιβεβαιώνει αλλά ούτε και αρνείται. Σύμφωνα με Ισραηλινές πηγές οι βομβαρδισμοί στόχευαν σε εφοδιοπομπές ή σε αποθήκες με όπλα που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ.

Σε απάντηση της Συρίας, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Qadri Jamil, είπε ότι η κυβέρνησή του έχει ξεκινήσει την στρατολόγηση των ξένων εθελοντών για να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ στα Υψώματα του Γκολάν.

Η Συριακή σύγκρουση, η οποία διαρκεί ήδη περισσότερο από δύο χρόνια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 70.000 ανθρώπους, και σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου