Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Ε.ΠΑ.Μ.



ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ!
Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων της αντίστασης


Η ξενόδουλη κατοχική κυβέρνηση με κύριους υπεύθυνους τον λακέ του ΔΝΤ BravoGiorgos και τον αντ’ αυτού Μπένι, αυτή την φαιδρή μουσολινική φιγούρα που αποτελειώνει την οικονομία της χώρας καταβυθίζοντας στην απόγνωση τους πολίτες και ξεπουλώντας τα πάντα στους απατεώνες, ξεπέρασε πια κάθε όριο αυταρχισμού και προδοσίας των άμεσων και ιστορικών συμφερόντων του ελληνικού λαού. Ο κυνισμός με τον οποίο καταστρατηγούν το Σύνταγμα, η διαπόμπευση και οι παράνομες απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, η υποταγή στις νεοφιλελεύθερες συνταγές που υπαγορεύουν η ΤΡΟΪΚΑ και το ΔΝΤ ενάντια στις συνθήκες ζωής των εργαζομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, το ασύδοτο φαγοπότι που ετοιμάζουν με την εκποίηση όλου του δημοσίου πλούτου και την απόλυτη διάλυση όλων των νευραλγικών τομέων του κράτους (παιδεία, υγεία, εθνική άμυνα κλπ.), η πλύση εγκεφάλου μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, δείχνουν σε όλους ότι η περίοδος των ατέρμονων ζυμώσεων της λαϊκής αγανάκτησης στις πλατείες έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της.

Η κοινωνία «βράζει στο ζουμί της» και οι πραιτωριανοί των σωμάτων καταστολής προετοιμάζονται για τις επικείμενες σκληρότερες συγκρούσεις, ενώ το ερωτηματικό είναι πως ο στρατός, με την δήθεν ουδετερότητά του απέναντι στην συνταγματική εκτροπή των υπαλλήλων του Δ’  γερμανικού Ράιχ, θα κινηθεί μέσα στα όρια του «εκδημοκρατισμού» του.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι, ο κόσμος της «ευέλικτης» εργασίας και ο κόσμος της απόγνωσης, που κάθε μέρα γεμίζει τα νεκροταφεία και τα ψυχιατρεία , βρίσκεται χωρίς αξιόπιστη πολιτική ηγεσία, ικανή να συντονίσει τις επιμέρους μαζικές διαμαρτυρίες των διαφόρων κοινωνικών ομάδων και ζητάει διέξοδο αποτελεσματικής αντίδρασης. Τα μέτρα του οικονομικού ξεζουμίσματος των πολιτών, σε συνάρτηση με την οικονομική καθίζηση που έχουν ήδη πάθει τα νοικοκυριά, την ανεργία αλλά και το ανερχόμενο ρεύμα της φυγής νέων ανθρώπων στο εξωτερικό, την ανασφάλεια και τον φόβο, την διαρκή ωμή τρομοκρατία των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ με τα σενάρια καταστροφής και την καλλιέργεια αισθήματος εθνικής ταπείνωσης, καθιστούν τον ελληνικό λαό πειραματόζωο σε ένα άθλιο πείραμα διάλυσης της κοινωνίας και εξαθλίωσης των πολιτών.

Ένα πείραμα που καταδικάζει σύσσωμο τον ελληνικό λαό στην μελαγχολία, την κατάθλιψη, το άγχος, τις αϋπνίες, την ασυνήθιστη κόπωση, τα προκάρδια άλγη, τις υπερτασικές κρίσεις και όπου ο καθένας περιμένει την αναπόφευκτη χρεωκοπία χωρίς να ξέρει με πιο τρόπο θα  μπορούσε να συντονίσει την οργή του και την θέληση του να αντισταθεί με εκείνη των άλλων. Σε αυτές τις συνθήκες η οργή, ο θυμός και η απόγνωση στρέφονται είτε προς τον εαυτό (με κρίσεις πανικού και αυτοκτονικά επεισόδια), είτε προς τους οικείους (με ενδοοικογενειακές έριδες, καθημερινές προστριβές κλπ.) .

Παράλληλα, όσοι άμεσα ή έμμεσα επωφελούνται από την κατοχή που μας επιβάλλουν οι δωσίλογοι για λογαριασμό των διεθνών κερδοσκόπων, ταυτίζουν τα ευχολόγια περί αναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου με την πολιτική σύνεση και την σοβαρότητα μιας δήθεν αξιόπιστης αντιπολίτευσης, που παρά τα απελπιστικά δεδομένα συνεχίζει να θεωρεί ότι η θέση μας είναι υποχρεωτικά μέσα σε αυτήν την Ευρώπη των τραπεζών και ότι οι συναλλαγές μας θα παραμείνουν για πάντα δεσμευμένες στο ισχυρό ευρώ των Γερμανών.

Απέναντι σε όλα αυτά – και θεωρώντας ότι, πρώτα από όλα, πρέπει να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση και αμέσως μετά, όλα τα μέλη και συνεργάτες της (υπουργοί, βουλευτές, παπαγαλάκια δημοσιογραφικά , δωσιλογικά θίνκ-τάνκ κλπ.) να δικαστούν παραδειγματικά για συνεργία σε εσχάτη προδοσία, πιστεύουμε ότι κανένας κεφαλικός φόρος, κανένα «χαράτσι» (που στην ουσία αποτελεί πράξη δήμευσης των ιδιωτικών περιουσιών), καμία έκτακτη εισφορά δεν πρέπει να πληρωθεί οικειοθελώς από κανέναν! 

Ας τολμήσει να επιχειρήσει η κοινοβουλευτική χούντα να τα εισπράξει μόνη της είτε μέσω των εφοριών, είτε με παράνομες παρακρατήσεις μισθών αμοιβών και συντάξεων!

Να οργανώσουμε λοιπόν μαζί με όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλα τα ζωντανά κινήματα της λαϊκής αντίστασης την άμεση και μόνιμη λαϊκή ανυπακοή στα μέτρα οικονομικής και πολιτικής τρομοκρατίας που επιβάλλει στην κοινωνία η κυβέρνηση των δωσίλογων!

Να διαβεβαιώσουμε τους φοβισμένους πολίτες ότι θα πάρουμε όλα τα μέτρα νομικής προστασίας των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους που η χούντα προσπαθεί να καταστρατηγήσει!

Να καταστήσουμε σαφές στους διστακτικούς πολίτες ότι όποιος δεν πληρώσει τώρα τα παράνομα «χαράτσια» δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα το πρώτο κρίσιμο τρίμηνο χρονικό διάστημα, ικανό για να πέσει η κυβέρνηση, η οποία δεν θα αντέξει περισσότερο την άρνηση πληρωμών από τους πολίτες.

Να κάνουμε επιστητό σε όσους συνεργαστούν για την είσπραξη αυτών των παράνομων φόρων ότι θα είναι ηθικά και ποινικά υπόλογοι γιατί έτσι συντηρούν το καθεστώς της πολιτικής και οικονομικής υποτέλειας.

Να οργανώσουμε όλα τα παραπάνω γύρω από το άξονα της Λαϊκής Αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και να σπάσουμε τον φόβο.

Να συντονίσουμε όλα τα μέτωπα της αντίστασης γύρω από τον άξονα της άρνησης πληρωμής των παράνομων φόρων!

Να επανακτήσουμε μέσα από την αυτοοργάνωσή μας τον έλεγχο της ζωής και της χώρας μας!

 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ
24/9/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου