Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ!

Ένας ακόμη λόγος να διεκδικούμε μια Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στα χέρια των Εργαζομένων σε αυτήν και στα χέρια της Κοινωνίας!

Πηγή: iskra.gr

ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ "ΜΠΛΟΚΟ" 

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα εμποδίσει με κάθε τρόπο και μέσο την επεξεργασία, έκδοση και αποστολή του ειδικού τέλους ακινήτωνστους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως καιτην έκδοση εντολών διακοπήςγια όσους δεν πληρώσουν το τέλος, ενώ θα εμποδίσει και την εκτέλεση της διακοπής ρεύματος από τεχνικούς της ΔΕΗ ή εργολάβων.


Αυτό υποστήριξε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος και ανακοίνωσε ότι το συνδικάτο θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της νομιμότητας του νέου ειδικού τέλους. Μάλιστα, κάλεσε τους καταναλωτές να μην το πληρώσουν, σημειώνοντας ότι στοσυμβόλαιο που έχουν υπογράψει με τη ΔΕΗ, δεν προβλέπεται ότι η Επιχείρηση θα εισέπραττε φόρους.

Ο κ. Φωτόπουλος έκανε λόγο για εκβιασμό των καταναλωτών μέσω της ΔΕΗ, με την απειλή της διακοπής ηλεκτροδότησης και ανέφερε ότι η ΓΕΝΟΠ:

- Θα εμποδίσει με κάθε τρόπο και μέσο την επεξεργασία, έκδοση και αποστολή του ειδικού τέλους στους καταναλωτές.

- Θα εμποδίσει την έκδοση εντολών διακοπής για όσους δεν πληρώσουν το τέλος.

- Θα εμποδίσει και την εκτέλεση της διακοπής ρεύματος, από τεχνικούς της ΔΕΗ ή εργολάβων.

Ερωτηθείς εξάλλου για το ενδεχόμενο να υποστούν κυρώσεις όσοι δεν εφαρμόσουν τη νομοθεσία, ο κ. Φωτόπουλος απάντησε: «Ας μας απολύσουν. Οι νόμοι φτιάχνονται για να υπηρετούν τον πολίτη».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δήλωσε αντίθετος στη γενίκευση, όπως είπε, του τέλους και της επιβολής του χωρίς διακρίσεις και όχι κατά της φορολόγησης των εχόντων.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο -σε περίπτωση που ευοδωθεί ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ και δεν εισπραχθεί το τέλος ακινήτων- να μην εισπραχθεί η επόμενη δόση του δανείου και να υπάρξει κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας, ο κ. Φωτόπουλος ζήτησε να μην τίθενται εκβιαστικά διλήμματα σε όσους αντιστέκονται.«Εκείνοι που εκβιάζουν για την επόμενη δόση, μας είπαν ότι θα βγούμε από την κρίση το 2012, ότι τα μέτρα που πήραν ήταν αρκετά και ότι η χώρα θα έβγαινε στις αγορές. Ας κοιτάξουν να εφαρμόσουν άλλες πολιτικές», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Εντυπωσιακή αύξηση των εντολών διακοπής

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ παρουσίασε στοιχεία τα οποία δείχνουν εντυπωσιακή αύξηση των εντολών διακοπής ρεύματος, και των διακοπών που υλοποιήθηκαν, για καταναλωτές που αδυνατούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στο διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου 2011 έχουν εκδοθεί 909.872εντολές διακοπής ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για συνολική οφειλή που ξεπερνά τα 1,4 δισ. ευρώ. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι 909.000 καταναλωτές καθυστερούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό, καθώς για τον ίδιο καταναλωτή μπορεί να έχουν εκδοθεί περισσότερες από μία εντολές διακοπής. Πάντως οι εντολές είναι αυξημένες κατά 23% σε σχέση με το 8μηνο του 2010, ενώ από τις 909.000 εντολέςεκτελέστηκαν οι 174.926 (+ 6,2 % από πέρυσι), καθώς οι υπόλοιποι πλήρωσαν το χρέος για να μην τους κοπεί το ρεύμα.

Τέλος, από όσους έγινε διακοπή λόγω χρέους, οι 114.582 πλήρωσαν και έκαναν επανασύνδεση. Οι υπόλοιποι 60.344, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, (στους οποίους περιλαμβάνονται και επιχειρήσεις που έκλεισαν) παραμένουν χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι οι προβλέψεις στον ισολογισμό της ΔΕΗ για επισφαλείς απαιτήσεις αυξήθηκαν από 226 εκατ. ευρώ το 2009 σε 413 εκατ. ευρώ το 2010 και 474 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2011.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου