Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Σήμερα Υπουργοί στην Ελλάδα, αύριο μεγαλουπάλληλοι σε διεθνείς οργανισμούς.


Γιατί νυν Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται πρωτοστάτες του αφανισμού όλων των κατακτήσεων του Ελληνικού λαού.




Όταν ακούσαμε τον Μάιο του 2010 τον κ. Πάγκαλο, τότε αντιπρόεδρο και νυν φάντασμα, να προχωράει σε δηλώσεις τύπου, 'Το Μνημόνιο είναι ευκαιρία, το Μνημόνιο είναι χαρά', η κοινή γνώμη απέδωσε τις όλες δηλώσεις σε μια απέλπιδα προσπάθεια στήριξης των κυβερνητικών επιλογών, από τον πάνα γραφικό τα τελευταία χρόνια, κύριο Πάγκαλο, ο οποίος κατά την διάρκεια του πολιτικού του βίοι, ουκ ολίγες 'μπαρούφες' έχει ξεστομίσει!
  
Το Μνημόνιο πέρασε, το μεσοπρόθεσμο ήρθε, και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, εναντιώθηκε στις κυβερνητικές επιλογές, της εξαθλίωσης, της περικοπής μισθών, του ξεπουλήματος της χώρας. Ευρωπαίοι, και κυβέρνηση τον Μάιο του 2011, συνειδητοποίησαν, ότι δεν μπορούσαν πλέον να πείσουν τον λαό για την αναγκαιότητα των επιλογών τους, και ότι από τότε θα τον είχαν απέναντι τους.  Και μιλώντας για τους νυν υπουργούς, μιλάμε για πολιτικούς καριέρας, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία, άλλο επάγγελμα δεν έχουν ασκήσει(οι ιατρικές, οι νομικές και οικονομικές σπουδές, έχουν μπει στο ράφι για  αυτούς), και επειδή είτε τώρα, είτε το 2013 θα έχουμε εκλογές, η επανεκλογή τους, μέσω καλπών φαντάζει πολύ δύσκολη.
  
Ήδη άκουσα σε κάποιο ΜΜΕ, ότι ο αρχιτέκτονας του μνημονίου κ. Παπακωνστανίνου, που 'τιμωρώθηκε' για την μνημειώδη αποτυχία του Μνημονίου, με την μετακίνηση του στο Υπουργείο περιβάλλοντος, ακούγεται ως υποψήφιος μεγαλουπάλληλος σε Δ.Ν.Τ., και πραγματικά αυτού του τύπου οι οργανισμοί αποτυχημένους δεν προσλαμβάνουν. Απλά, ανταμείβουν τις καλές συνεργασίες, που τους αποφέρουν τεράστια κέρδη, και τεράστια κέρδη είναι η περιουσία της Ελλάδας, που την έχουν βγάλει στο 'σφυρί' σε τιμή ευκαιρίας.
  
Και σήμερα, ο Αχαιός κ. Λοβέρδος, αφού πριν 6 μήνες 'πείστικε' από μυστικά κέντρα εξουσίας να στηρίξει τις επιλογές του κ. Παπανδρέου, ενώ εμφανιζόταν επικριτικός για την αποτελεσματικότητα των μέτρων, εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως. Προτείνει να καταργηθούν άρθρα του Συντάγματος, να αρθεί η μονιμότητα στο δημόσιο, και να γυρίσουμε στις εποχές, της δίωξης υπαλλήλων λόγω 'πολιτικών φρονημάτων'. Ο κ. Λοβέρδος, που εκλέγεται στην Β' Αθηνών, σίγουρα με τις δηλώσεις του, γνωρίζει ότι η επανεκλογή του είναι δύσκολη εκεί. Όμως αυτός και πολλοί συνάδελφοι του, γνωρίζει ότι ΄βιάζοντας΄' τον Ελληνικό λαό, απλά τερματίζουν την εδώ πολιτική τους καριέρα. Και επειδή τα κίνητρα ενασχόλησης τους με την πολιτική ήταν και είναι ταπεινά, δεν μπορούν να αφήσουν το μέλλον τους, στην τύχη.
  
Με τις καθημερινές τους δηλώσεις στήριξης των μνημονίων, δίνουν 'interviews', στους δανειστές μας, φωνάζουν σε τρόικα, ΔΝΤ, 'κύριοι, βλέπετε τι κάνουμε για τα συμφέροντα σας εδώ, απλά όταν τελειώσουμε το έργο μας , ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΕΤΕ'!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου