Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Μυστικές επαφές Παπανδρέου με Τσίπρα και Ποτάμι (Tvxs Αποκλειστικό)




Παρασκηνιακές επαφές που έχουν εδώ και καιρό ξεκινήσει ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Γ. Παπανδρέου, οδήγησαν προχθές τον πρώην πρωθυπουργό στην καταψήφιση του πολυνομοσχέδιου, κίνηση που ακύρωσε τα σχέδια της κυβέρνησης για μια «καινούργια αρχή», εν όψει των εκλογών για την αυτοδιοίκηση και το ευρωκοινοβούλιο. Ο κ. Παπανδρέου που σύμφωνα με τους συνομιλητές του εμφανίζεται αποφασισμένος να αποχωρήσει από το «ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου» διερευνά τις δυνατότητες συνεργασίες και με το «Ποτάμι».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs, οι επαφές Τσίπρα - Παπανδρέου ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του τελευταίου αλλά η ανταπόκριση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε άμεση. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι ο κ. Παπανδρέου μπορεί να δώσει την χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση στην εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία. Η προχθεσινή πρόταση μομφής κατά του κ. Στουρνάρα και αργότερα κατά του προεδρείου της Βουλής, οι οποίες από μερίδα του φιλοκυβερνητικού τύπου θεωρήθηκαν αρχικά αποτυχημένες κινήσεις, έγινε στην πραγματικότητα μετά από συνεννόηση ανάμεσα στους δύο πολιτικούς και με δεδομένο ότι η αρνητική ψήφος Παπανδρέου θα κατέστρεφε την εικόνα που ήθελε να περάσει η κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να «εξαργυρώσει» το προχθεσινό «όχι» με μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας έχει αφήσει το ενδεχόμενο ανοικτό καθώς πιστεύει ότι η συνεργασία με το «παπανδρεικό» ΠΑΣΟΚ θα συμβόλιζε το άνοιγμα προς την κεντροαριστερά εν όψει των ευρωεκλογών. Θέλει όμως  να σταθμίσει τις αντιδράσεις από την λεγόμενη αριστερή πτέρυγα του κόμματος. Γι’ αυτό και η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου  έχει καθυστερήσει.

Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου αναγνωρίζουν ότι θα είναι δύσκολο για τον κ. Τσίπρα να τον επιβάλλει στο ευρωψηφοδέλτιο της αριστεράς και γι’ αυτό έχουν ξεκινήσει επαφές και με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο τελευταίος δεν διέκοψε ποτέ τις στενές φιλικές σχέσεις του με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος  του είχε μάλιστα προτείνει μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009.

Ο κ. Θεοδωράκης θεωρεί ότι η συμμετοχή του, έμπειρου στα διεθνή θέματα, Γ. Παπανδρέου θα έδινε την χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ και θα δυνάμωνε το «Ποτάμι» τόσο εκλογικά όσο και στο διεθνές προφίλ του, διστάζει όμως να πει το ναι καθώς έχει διακηρύξει ότι στο «Ποτάμι» θα συμμετέχουν πρόσωπα που δεν έχουν φθαρεί από την πολιτική. Έτσι μια λύση που εξετάζεται είναι ο κ. Παπανδρέου να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του «Ποταμιού» ως συνεργαζόμενος.

Αξίζει να προστεθεί ότι οι κινήσεις του κ. Παπανδρέου, που απειλούν την όποια συνοχή του σημερινού ΠΑΣΟΚ, είχαν έρθει σε γνώση του κ. Βενιζέλου που δεν πίστευε όμως ότι ο γιος του ιδρυτή του κόμματος και πρώην αρχηγός θα αποχωρούσε από αυτό.  Εδώ οφείλεται και η έκρηξη του κ. Βενιζέλου, αμέσως μετά το προχθεσινό ηχηρό «όχι» του κ. Παπανδρέου.

Η πρωταπριλιάτικη πλάκα του tvxs!!!


Πηγή: http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου