Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

"Πιτσιρίκος": Σταύρος Θεοδωράκης - O Λάκης Λαζόπουλος κάνει προπαγάνδα

του "Πιτσιρίκου"

Ο Λάκης Λαζόπουλος, με επιστολή του στον Αλέξη Τσίπρα, έκανε γνωστό πως δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -λόγω φόρτου εργασίας-, ενώ ανέφερε πως «το εγχώριο σύστημα, πανικόβλητο από την κατάσταση, τρέχει με ένα σακίδιο στον ώμο, για να προλάβει την ανατροπή της κατάστασης». Ο Σταύρος Θεοδωράκης –που είναι το «σακίδιο»- ενοχλήθηκε από τα όσα είχε πει για το Ποτάμι ο Λαζόπουλος στην τελευταία του τηλεοπτική εκπομπή και δήλωσε σε συνέντευξή του πως ο Λάκης Λαζόπουλος δεν κάνει πια σάτιρα αλλά χοντροκομμένη προπαγάνδα.

Είναι εντυπωσιακό ένας δημοσιογράφος του Mega και του ΔΟΛ να κατηγορεί κάποιον άλλον άνθρωπο για προπαγάνδα.

Δεν θυμάμαι ποτέ τον Σταύρο Θεοδωράκη να κατηγόρησε τον Πρετεντέρη, την Τρέμη και τον Τσίμα για προπαγάνδα.

Προφανώς, ο Σταύρος Θεοδωράκης θεωρεί πως αυτό που κάνουν οι -επί σειρά ετών- συνάδελφοί του στο Mega είναι δημοσιογραφία.

Δεν είναι. Και ο Σταύρος Θεοδωράκης το ξέρει αυτό.

Μετά από τέσσερα χρόνια προπαγάνδας από τα καθεστωτικά τηλεοπτικά ΜΜΕ υπέρ των κυβερνήσεων και των κομμάτων της χρεοκοπίας και των Μνημονίων, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκρινε πως αυτός που κάνει προπαγάνδα είναι ο Λάκης Λαζόπουλος.

Ο Λάκης Λαζόπουλος δεν είπε στην τηλεοπτική εκπομπή του τίποτα παραπάνω από αυτά που πιστεύουν εκατομμύρια Έλληνες για τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι.

Ο Λαζόπουλος δεν είπε τίποτα παραπάνω από αυτά που έχουν γράψει για τον Σταύρο Θεοδωράκη χιλιάδες πολίτες και δημοσιογράφοι στο Διαδίκτυο.

Αυτό που ενόχλησε τον Σταύρο Θεοδωράκη είναι πως ο Λάκης Λαζόπουλος τα είπε όλα αυτά στην τηλεόραση.

Το τηλεοπτικό πολιτικό προφίλ του Σταύρου Θεοδωράκη δέχτηκε ένα πολύ ισχυρό πλήγμα.

Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι πολύ πιο δημοφιλής από τον Σταύρο Θεοδωράκη και μεγάλο μέρος του κοινού του Λαζόπουλου ενημερώνεται μόνο από την τηλεόραση.

Η μοναδική φορά που ακούστηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια η άποψη πως το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη είναι όργανο της διαπλοκής ήταν από την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου.

Σε παλιότερη εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου ακούστηκε από τους κατοίκους της Κερατέας -επίσης για πρώτη φορά- πως ο πόλεμος της Κερατέας έγινε για τα συμφέροντα του Μπόμπολα.

Επίσης, από την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου προβλήθηκε για πρώτη φορά το απόσπασμα του γαλλικού καναλιού Canal Plus, όπου ο Ντομινίκ Στρος Καν έλεγε πως η συμφωνία του με τον Γιώργο Παπανδρέου για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ είχε γίνει από τον Νοέμβριο του 2009.

Θα μπορούσε ο Λαζόπουλος να μην ανοίξει τα μικρόφωνα στους κατοίκους της Κερατέας, όπως έκαναν όλες οι άλλες τηλεοπτικές εκπομπές, ή να μην παίξει την δήλωση του Ντομινίκ Στρος Καν, όπως δεν την έπαιξαν οι δημοσιογράφοι των καναλιών στα δελτία ειδήσεων.

Καλά έκανε ο Λαζόπουλος και κάλυψε αυτά τα κενά ενημέρωσης.

Το να έχεις μια σατιρική εκπομπή στην τηλεόραση δεν σημαίνει ότι παύεις να είσαι πολίτης.

Άλλωστε, ο Λαζόπουλος σατίριζε επί σειρά ετών –και συχνά πολύ εύστοχα- την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αλλά αυτό δεν εμπόδιζε τους Έλληνες πολίτες να ψηφίζουν αυτά τα δυο κόμματα σε ποσοστό πάνω από 80%.

Έχω γράψει και στο παρελθόν πως η χρεοκοπημένη χώρα μας δεν έχει σήμερα ανάγκη από σάτιρα. Η χρεοκοπημένη χώρα μας έχει ανάγκη από Δημοκρατία και Δικαιοσύνη.

Όποιος θέλει σάτιρα, να δει τους Μόντι Πάιθον που είναι οι κορυφαίοι στο είδος.

(Με αφορμή την κατηγορία του Σταύρου Θεοδωράκη πως ο Λάκης Λαζόπουλος κάνει προπαγάνδα, θυμήθηκα τι είχε συμβεί μετά την απόλυση του Άρη Χατζηστεφάνου από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τον Μάρτιο του 2011: Λίγες ημέρες αργότερα, μάλλον επειδή υπήρχαν διαμαρτυρίες ακροατών του σταθμού για την απόλυση του Χατζηστεφάνου, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου βγήκε στο μικρόφωνο του ΣΚΑΪ και είπε για τον –επί σειρά ετών- συνάδελφό του που μόλις είχε απολυθεί: «Η εκπομπή του Άρη Χατζηστεφάνου ήταν μια ώρα στυγνής ιδεολογικής προπαγάνδας». Αυτό για την «στυγνή ιδεολογική προπαγάνδα» το είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου που αργότερα -λίγες ημέρες πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα- ανακάλυψε την «σοβαρή Χρυσή Αυγή». Όταν είχα ακούσει το σχόλιο του Μπάμπη Παπαδημητρίου για τον απολυμένο συνάδελφό του, είχα σκεφθεί πως ο άνθρωπος που δεν ντρέπεται πια για τίποτα είναι τελειωμένος. Σαν άνθρωπος.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου