Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Οι Ρωσόφωνοι αυτονομιστές δηλώνουν ότι δεν δεσμεύονται από τη συμφωνία της Γενεύης



Ο αυτόκλητος ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε σήμερα πως δεν θεωρεί ότι οι άνδρες του δεσμεύονται από μία συμφωνία ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία να αφοπλιστούν και να εκκενώσουν κτίρια που έχουν καταλάβει.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ «δεν υπέγραψε τίποτε για εμάς, υπέγραψε εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Πουσίλιν, επικεφαλής της αυτόκλητης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Ο Πουσίλιν είπε πως οι άνδρες του θα σκεφθούν να εγκαταλείψουν δημόσια κτίρια που έχουν καταλάβει μόνο όταν η κυβέρνηση στο Κίεβο κάνει το ίδιο. Είπε πως συνεχίζει τις ετοιμασίες για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για αυξημένη αυτονομία από το Κίεβο στις 11 Μαΐου.

Το Κίεβο θα συνεχίσει την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» κατά των Ρωσόφωνων αυτονομιστών

Η υπό την ηγεσία του στρατού επιχείρηση που έχει εξαπολύσει η Ουκρανία προκειμένου να εκδιώξει τους φιλορώσους αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας θα συνεχιστεί παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Γενεύη, δήλωσε σήμερα η υπηρεσία κρατικής ασφαλείας.

«Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση συνεχίζεται και το πόσο θα συνεχιστεί [ακόμη] εξαρτάται από το πόσο οι τρομοκράτες θα παραμείνουν στη χώρα μας», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους η Μαρίνα Οσταπένκο, εκπρόσωπος της Κρατικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU) της Ουκρανίας.

Η συμφωνία της Γενεύης, στην οποία κατέληξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Ουκρανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, προβλέπει τον αφοπλισμό όλων των παράνομων ένοπλων ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου