Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

"Πιτσιρίκος": Απώλεια για την δημοσιογραφία

του "Πιτσιρίκου" 



Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, είπε πως πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από το Mega και να κατέβει στην πολιτική, όταν ένα μεσημέρι της τηλεφώνησε ο Αντώνης Σαμαράς και την ρώτησε: «Θέλεις να είσαι μαζί μας στην προσπάθειά μας;».

Η Μαρία Σπυράκη έπρεπε να απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά: «Γιατί, τόσα χρόνια δεν είμαι μαζί σου; Τι κάνω τόσα χρόνια στο Mega;».

Μπορεί η Μαρία Σπυράκη να νόμιζε ότι είναι δημοσιογράφος αλλά δεν ήταν.

Όταν το μόνο που κάνεις είναι να μεταφέρεις την κομματική και κυβερνητική προπαγάνδα, δεν είσαι δημοσιογράφος. Είσαι κάτι άλλο.

Η Μαρία Σπυράκη περνούσε από τα παράθυρα του Mega την προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας. Αμάσητη.

Το ωραίο είναι πως η Σπυράκη δήλωσε πως, αν δεν εκλεγεί, δεν θα επιστρέψει στην δημοσιογραφία. Δεν μπορείς να επιστρέψεις κάπου που δεν ήσουν.

Είναι πολλοί οι τηλεδημοσιογράφοι που κατεβαίνουν στην πολιτική, εκμεταλλευόμενοι την αναγνωρισιμότητά τους από την τηλεόραση. Και τα χάπατα τους ψηφίζουν.

Μην τους ψηφίσετε. Είναι ακατάλληλοι. Και ως δημοσιογράφοι, και ως πολιτικοί.

(Είναι αξιοσημείωτο πως η ιδιωτική τηλεόραση έχει κατακλυστεί από παπαγαλάκια, με αποτέλεσμα η μόνη διαφορετική φωνή να είναι ο Λάκης Λαζόπουλος που δεν είναι δημοσιογράφος. Μου αρέσουν αυτοί που λένε πως ο Λαζόπουλος πολιτικολογεί και δεν κάνει σάτιρα. Γιατί, οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης κάνουν δημοσιογραφία; Μην τρελαθούμε κιόλας. Έβλεπα τις προάλλες στο YouTube κάποιες εκπομπές της Μαλβίνας Κάραλη από την δεκαετία του ’90. Δεν υπήρχε περίπτωση η αείμνηστη Μαλβίνα να έβρισκε θέση σήμερα σε ένα τηλεοπτικό κανάλι, με αυτά που έλεγε. Ούτε απέξω δεν θα μπορούσε να περάσει. Πάντως, είναι εντυπωσιακό πως υπήρχε πολυφωνία και ανεκτικότητα πριν από 20 χρόνια στην τηλεόραση και δεν υπάρχει σήμερα. Άντε να κλείσουν τα φασιστοβοθροκάναλα, να τελειώνουμε.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου