Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Το Ε.Πα.Μ. για το θέμα της Υγείας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τίναξαν στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαέρωσαν τα αποθεματικά τους, λοιδορούν την περιουσία τους, χαρίζουν το ήμισυ των συντάξεων κατευθείαν στους διεθνείς τοκογλύφους.

Κλείνουν τα νοσοκομεία. Απολύουν γιατρούς-διοικητικούς κ.λ.π. Απορυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις και απαξιώνουν ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Έβαλαν λουκέτο σε 250 μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας (πολυιατρεία ΙΚΑ).

Δημιούργησαν 3.500.000 ανασφάλιστους (άνεργοι και οι οικογένειές τους) χωρίς πρόσβαση σε πρωτοβάθμια υγεία. Τα εκατομμύρια των νεόπτωχων αδυνατούν όλο και περισσότερο να συμμετέχουν στην αγορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, περιθωριοποιούνται και παραδίνουν την κατάσταση της υγείας τους στην τύχη.

Άφησαν τη χώρα και το λαό μας ανοχύρωτους μπροστά στην πιο μικρή επιδημία. Ενδεικτικά είχαμε τρείς φορές περισσότερους νεκρούς από γρίπη απ’ ότι η Γαλλία, η οποία έχει 6πλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα. Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από πλημμελή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων πέφτει κατακόρυφα και είναι πια μετρήσιμο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μετά από τρία χρόνια μνημονίων .

Μετέτρεψαν την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα πολυτελείας. Ακόμα και στα φάρμακα που οι τιμές πέφτουν, αυξάνουν οι συμμετοχές και το πορτοφόλι αδειάζει. Επιπλέον με τα απογευματινά χειρουργεία που ετοιμάζονται δημιουργούνται ασφαλισμένοι δύο ταχυτήτων: Αυτοί που θα πληρώνουν ιδιωτικά το απογευματινό χειρουργείο του κρατικού νοσοκομείου και αυτοί που θα περιμένουν στην λίστα αναμονής.

Επιβάλλουν πλαφόν στις επισκέψεις και στη συνταγογράφηση ανά γιατρό. Στο όνομα του εξορθολογισμού αποκλείουν την πρόσβαση των ασφαλισμένων στην συνταγογράφηση των φαρμάκων του. Σταμάτησαν τις επιτροπές αναπηρίας και παροχών, αφήνοντας στο έλεος των αγορών τους αναπήρους.

Οδηγούν 6.000 φαρμακοποιούς, τους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους καθώς και περίπου 50.000 υπαλλήλους σε συναφείς επιχειρήσεις, με το φαρμακείο στην ανέχεια και στην ανεργία. Το ανάλογο συμβαίνει με τους οδοντιάτρους, τους περί αυτών επιτηδευματίες και γενικότερα όλους τους ελευθεροεπαγγελματίες της υγείας.

Δημιουργούν και νέους σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία όταν τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα μεταφέρονται ως διαφημίσημα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ! Οποιοδήποτε φάρμακο συνταγογραφούμενο ή μη δεν παύει να είναι φάρμακο με ενέργειες και παρενέργειες. Εύκολα το φάρμακο γίνεται φαρμάκι!

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΑΠΑΝΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΗΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ !

ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΔΕΞΙΑ» Η «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ» ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΤΕ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΑΥΡΙΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.

Το ίδιο κριτήριο ισχύει για κάθε φορέα που δηλώνει φιλολαϊκός, αντιμνημονιακός, πατριωτικός κ.λ.π. Είτε υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού απέναντι στην τρόικα και στους δανειστές είτε θυσιάζει τα αναφαίρετα δικαιώματα του λαού, θυσιάζει ανθρώπινες ζωές για να εξυπηρετηθούν τα προαπαιτούμενα της τρόικας.

Κάθε συνδικαλιστικός φορέας, κάθε έντιμος άνθρωπος, κάθε πολίτης αυτής της χώρας έχει να διαλέξει ανάμεσα στην εκπλήρωση του εθνικού-απελευθερωτικού καθήκοντος της άρνησης αναγνώρισης και πληρωμής του χρέους, της απελευθέρωσης της χώρας από τα δεσμά της δανειακής σύμβασης, των μνημονίων και του ευρώ, είτε στην αποδοχή της χρεοκρατίας, στην οικονομικών ζωνών σε μια φεντεραλιστική Ευρώπη των τραπεζιτών.

Ο «ακτιβισμός» και η «φιλανθρωπία», πέρα από τις όποιες καλές προθέσεις είναι σταγόνα στον ωκεανό, δεν θεραπεύουν στο ελάχιστο τα κακώς κείμενα, λειτουργούν τελικά ως μηχανισμός αποδοχής και διαχείρισης του καθεστώτος κατοχής που επιβλήθηκε στη χώρα, από τους δωσίλογους που μας κυβερνούν. Οι περισσότεροι ιατρικοί και φαρμακευτικοί σύλλογοι με ευθύνη των ηγεσιών τους, μνημονιακών και «αντιμνημονιακών» συνεργάζονται στενά με τους δωσίλογους που μας κυβερνούν αδειάζοντας όχι μόνο τους κλάδους που υπηρετούν αλλά έναν ολόκληρο λαό που είχε και έχει άλλες απαιτήσεις από τα συνδικάτα του. Κάθε ενέργεια αλληλεγγύης, κάθε πρωτοβουλία αντιμνημονιακή πρέπει να συνδέεται με την αποδέσμευση της χώρας από τα δεσμά της χρεοκρατίας.

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΕΘΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου