Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Δημήτρης Καζάκης : Ακόμη μια φορά με το σήριαλ Μπαλτάκου-Κασιδιάρη



του Δημήτρη Καζάκη


Παρακολουθείτε καθόλου τα τηλεοπτικά σήριαλ Μπαλτάκου-Κασιδιάρη; Οχετός στη νιοστή. Από την μια η επίσημη πλευρά της κυβερνώσας παράταξης που αγωνίζεται να αποστασιοποιηθεί από τον Μπαλτάκο. «Δεν το ξέραμε. Φαινόταν καλό παιδί,» κι άλλα τέτοια για κάποιον που επί 35 χρόνια ήταν δεξί – μάλλον ακροδεξιό – χέρι του κ. Σαμαρά. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ο χουντικός βίος και η ακροδεξιά πολιτεία του Μπαλτάκου είναι γνωστή από πολύ παλιά. Πάει σόι το βασίλειο.

Ο τρόμος της ηγεσίας Σαμαρά πριν το τελικό πέναλτι

Το ομολόγησε εμμέσως πλην σαφώς κι ο Βενιζέλος λέγοντας ότι είχε προειδοποιήσει τον Σαμαρά για τον Μπαλτάκο. Αν και δεν μας διευκρίνισε τι τον έκανε να τρέξει από τους πρώτους προκειμένου να νομιμοποιήσει τους ομοϊδεάτες και ομογάλακτους της ΧΑ, ναζί της Ουκρανίας που κατέλαβαν με την βία την εξουσία στο Κίεβο. Μάλλον το ίδιο κίνητρο που επέτρεψε την κυβερνητική συγκατοίκηση αυτού του μέγα «αντιφασίστα» με την ηγετική ομάδα της ΝΔ, ενώ ήξερε – όπως ομολόγησε – ότι ο Σαμαράς έχει συγκεντρώσει ομογάλακτους και ομοϊδεάτες της ΧΑ.

Το δράμα για την κυβέρνηση είναι ότι ο Μπαλτάκος δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Οι ...
παροικούντες την Ιερουσαλήμ ξέρουν ότι πρόκειται για μια ολόκληρη σφηκοφωλιά που έχει συσπειρώσει γύρω του ο Σαμαράς και η οποία τον βοήθησε να πάρει τα ηνία της ΝΔ, αλλά και να κρατηθεί στην ηγεσία της.

Γι’ αυτό και δεν κινείται η κυβέρνηση εναντίον του Κασιδιάρη και της συμμορίας του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κασιδιάρης είναι υπόδικος. Τι εμποδίζει την κυβέρνηση να κινήσει διαδικασίες σύλληψης τόσο του ίδιου του Κασιδιάρη για παραγωγή και διακίνηση προϊόντων παράνομης εγγραφής, αλλά και όσων άλλων ενέχονται σε κάτι τέτοιο; Τι φοβάται; Ο Σαμαράς και το επιτελείο του τρέμει μήπως εμφανιστούν τα άλλα βιντεάκια που εκθέτουν κι άλλους από τους ομογάλακτους και ομοϊδεάτες της ΧΑ, που έχει συγκεντρώσει γύρω του.

Οι εγγυητές του πολιτεύματος, βοήθεια!

Από την άλλη, ο Κασιδιάρης και η παρέα του δηλώνει ότι η ΧΑ αποτελεί τον εγγυητή του πολιτεύματος και μάλιστα του συντάγματος. Πώς; Πότε και που το υπερασπίστηκε; Στις γιορτές μίσους και εμφυλίου, όπου δεν χάνει ευκαιρία να εμφανίζεται ως παραστρατιωτική συμμορία και να βρυχάται για το «αίμα και την τιμή» όλων αυτών που για να γλυτώσουν την καταδίκη τους ως συνεργάτες της κομαντατούρ πρωτοστάτησαν στον εμφύλιο σπαραγμό του ελληνικού λαού;

Ταυτόχρονα, διαρρέει ότι έχει κι άλλα βιντεάκια που εκθέτουν την ηγεσία της ΝΔ, αλλά θα τα κρατήσει για να τα διαπραγματευθεί η συμμορία του, συγνώμη το κόμμα του, καθώς βρίσκονται κατηγορούμενοι. Αυτό δήλωσε ευθαρσώς ο Κασιδιάρης στην εκπομπή του Τράγκα.

Τι μας λένε, λοιπόν, οι στυλοβάτες του πολιτεύματος και του συντάγματος; Ότι το όλο ζήτημα γι’ αυτούς είναι η υπόγεια, στα παρασκήνια και στα κρυφά, διαπραγμάτευση με όλους αυτούς που έχουν καταγγείλει ως προδότες. Έτσι είναι. Όταν είσαι εγγυητής του πολιτεύματος και σε κλείνουν μέσα με άδικες – όπως ισχυρίζεσαι – κατηγορίες, τι κάνεις; Φροντίζεις να τους μιμηθείς προκειμένου να διαπραγματευθείς στα κρυφά για την πάρτη σου. Άσε με ήσυχο, γιατί θα βγάλω τα άπλυτά σου στον αέρα. Αυτό επιχειρεί σήμερα η συμμορία Κασιδιάρης και Σία.

Αλήθεια, έτσι κάνουν οι αληθινοί πατριώτες; Έτσι κάνουν όσοι θέλουν να ανατρέψουν τους προδότες και να αποκαταστήσουν το Σύνταγμα; Και βέβαια όχι. Αυτή η στάση είναι στάση συμμορίτη. Αυτά τα υπόγεια δούναι-λαβείν ταιριάζουν μόνο σε συμμορίτες, σε ομοϊδεάτες και ομογάλακτους που βρέθηκαν συγκυριακά αντίπαλοι, αλλά δεν τους χωρίζουν ζητήματα ουσίας, ζητήματα αρχής. Αν για την πάρτη τους σήμερα και υπό τον φόβο του ανακριτή, οι υποτιθέμενοι αθώοι της ΧΑ είναι τόσο επιρρεπείς σε υπόγειες διαπραγματεύσεις με τους δωσίλογους, σκεφτείτε μόνο τι είναι ικανοί να δεχθούν προκειμένου να γλυτώσουν.

Από κοντά, σαν τυπικός ακροδεξιός κολαούζος, εμφανίστηκε κι ο Καρατζαφέρης. Θυμάστε ποιος είναι; Ο θιασώτης του Λουκά Παπαδήμου. Εμφανίστηκε για να εισπράξει κι αυτός μερίδιο από τον φασιστικό βόρβορο που ξεχύνεται ανεξέλεγκτα στα ΜΜΕ. Μόνο εμετό προκαλούν οι τοποθετήσεις όλων τους.

Η υπόγεια διαπραγμάτευση ανάμεσα στην φασιστική ακροδεξιά ομάδα του Σαμαρά με τους ομόλογούς της στην ΧΑ, απ’ ότι φαίνεται βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Κι εμείς είμαστε καταδικασμένοι από τα ΜΜΕ να είμαστε μάρτυρες αυτού εμετικού φασιστικού σκηνικού, αυτού του βόρβορου με αποκαλύψεις και ιστορίες που απευθύνονται στα πιο χαμηλά και ταπεινά ένστικτα της κοινωνίας. Θέλουν να μας κάνουν ίδιους μ’ αυτούς. Να υιοθετήσουμε την ηθική τους και να μας βάλουν να επιλέξουμε ποιον ακροδεξιό υπόκοσμο της πολιτικής προτιμούμε, του μνημονίου και του κ. Σαμαρά, ή του αντιμνημονίου και της ΧΑ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου