Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Γ. Δελαστίκ: "Γύφτους" θεωρούν τους Βαλκάνιους σε όλη σχεδόν την ΕΕ!



 Tου Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Ενα απίστευτα αποκρουστικό κύμα χυδαίου και απροκάλυπτου ρατσισμού σαρώνει αυτή την εποχή τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ολλανδία και άλλες χώρες της ΕΕ εναντίον των λαών των Βαλκανίων. Αφορμή για την εκδήλωση αυτή της λαίλαπας ρατσιστικού μίσους είναι ότι από την Πρωτοχρονιά, επτά ολόκληρα χρόνια μετά την ένταξή τους στην ΕΕ, οι κάτοικοι της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας αποκτούν πλέον το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης, εγκατάστασης και εργασίας σε όποιο κράτος της ΕΕ θέλουν. Υστερία έχει καταλάβει τους Γερμανούς, τους Αγγλους, τους Γάλλους και τους υπόλοιπους Δυτικοευρωπαίους, με επικεφαλής τους πολιτικούς τους. «Επίκειται μαζική εισβολή Ρουμάνων και Βούλγαρων εργατών, οι οποίοι θα περιοδεύουν τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης χωρίς να δουλεύουν και θα ρημάζουν το κοινωνικό κράτος λεηλατώντας τις κοινωνικές παροχές!» είναι το σύνθημα των Ευρωπαίων ρατσιστών και των δεξιών πολιτικών στις χώρες της ΕΕ. Εν όψει μάλιστα των ευρωεκλογών του Μαΐου όπου αναμένεται να εκδηλωθεί μαζική απόρριψη σε εντυπωσιακά ποσοστά του πλήρως απαξιωμένου, διεφθαρμένου και άχρηστου πολιτικού προσωπικού, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί υποδαυλίζουν τον πρωτόγονο ρατσισμό των συμπατριωτών τους εναντίον των Βαλκάνιων, ελπίζοντας να αποσπάσουν κάποιες ψήφους παραπάνω.

Η Κροατία, με μόλις 4,5 εκατομμύρια πληθυσμό -και μάλιστα πληθυσμό φιλογερμανικό σε αηδιαστικό βαθμό, φανατικά φιλοναζιστικό στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου-, είδε έκπληκτη να μπαίνουν σοβαρότατοι περιορισμοί στην εργασία και εγκατάσταση των Κροατών σε άλλες χώρες της ΕΕ ως το... 2020! Μια ΕΕ με πληθυσμό σχεδόν 500 εκατομμύρια ανθρώπους απαγορεύει την ελεύθερη διακίνηση των Κροατών που όλοι μαζί δεν αποτελούν ούτε το... 1% του πληθυσμού της ΕΕ! Μα πόσοι Κροάτες να μεταναστεύσουν στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ; Αυτό το αποκρουστικό μόρφωμα είναι η «Ευρώπη της ελεύθερης διακίνησης των κατοίκων της»! Τι να πει κανείς; Το 2007 από τις υπόλοιπες 25 χώρες της ΕΕ, μόνο 8 είχαν επιβάλει περιορισμούς στους Ρουμάνους και τους Βούλγαρους - οι Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Μάλτα. Οι πιο πλούσιοι δηλαδή ήταν αυτοί που δεν ήθελαν τους «γύφτους» Βαλκάνιους στις χώρες τους.

Το 2012, σε όλες τις χώρες της ΕΕ υπήρχαν 2,9 εκατομμύρια Ρουμάνοι και Βούλγαροι μετανάστες, όταν το 2004, πριν δηλαδή οι δύο χώρες ενταχθούν στην ΕΕ, οι Ρουμάνοι και Βούλγαροι μετανάστες ανέρχονταν σε 1.000.000 άτομα. Χώρες στο παρελθόν φτωχές, που έστελναν και οι ίδιες μετανάστες στο εξωτερικό, ήταν αυτές που άνοιξαν φιλόξενα την αγκαλιά τους για να υποδεχθούν τους Ρουμάνους και τους Βούλγαρους: πάνω από ένα εκατομμύριο πήγαν στην Ιταλία, σχεδόν ένα εκατομμύριο στην Ισπανία. Αντιθέτως, μόνο 90.000 στη Γαλλία και 320.000 στη Γερμανία ή κάπου 130.000 στην Αγγλία!

Δεν αμφιβάλλουμε ότι σε τρία εκατομμύρια μετανάστες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία στις χώρες της ΕΕ θα υπάρξουν φυσικά και κάποιοι απατεώνες, που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν το κράτος πρόνοιας. Μήπως τα ίδια δεν έκαναν στη Γερμανία ή στη Σουηδία κ.α. προηγούμενες δεκαετίες κάποιοι Ελληνες, Ιταλοί ή Ισπανοί μετανάστες; Είναι ασύστολο ψέμα όμως ότι οι Βούλγαροι ή οι Ρουμάνοι πάνε στη Δυτική Ευρώπη για να λυμαίνονται τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Προέρχονται από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές και αφορούν ειδικά τη Γερμανία, καταρρίπτοντας όλη τη ρατσιστική προπαγάνδα εναντίον των Ρουμάνων και των Βουλγάρων.

Το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία ανερχόταν στις 30 Ιουνίου του 2013 στο 7,7%. Στους ξένους μετανάστες που ζουν στη Γερμανία το ποσοστό αυτό ήταν σχεδόν διπλάσιο και έφτανε στο 14,7%. Ε, λοιπόν, το ποσοστό ανεργίας των Βούλγαρων και των Ρουμάνων μεταναστών στη Γερμανία όχι μόνο ήταν το... μισό του ποσοστού της ανεργίας των ξένων στη Γερμανία, αλλά ήταν και χαμηλότερο από το ποσοστό ανεργίας του συνολικού πληθυσμού - μόνο 7,4%! Το 15% των ξένων στη Γερμανία έπαιρναν επιδόματα για τα παιδιά τους. Το ποσοστό αυτό έπεφτε στο 10,8% για το σύνολο του γερμανικού πληθυσμού συμπεριλαμβανομένων των ξένων, αλλά οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι έπαιρναν μόνο... 8,8%! Συνειδητά, αισχρά ψέματα χρησιμοποιούνται λοιπόν από τους Γερμανούς και τους άλλους ρατσιστές της ΕΕ εναντίον των Βούλγαρων και των Ρουμάνων.

*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου