Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βίαιη επίθεση των ΜΑΤ κατά φοιτητών και δημοσιογράφων



Βίαιη και απρόκλητη επίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ σημειώθηκε στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης κατά φοιτητών που πραγματοποιούσαν συμβολική ειρηνική διαμαρτυρία για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι έξω από το πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο», οι αστυνομικοί επιτέθηκαν κατά των φοιτητών, αλλά και δημοσιογράφων και φωτογράφων που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ χτυπήθηκε και ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδης.

Όπως κατήγγειλε ο ρεπόρτερ του ραδιοφωνικού σταθμού, οι άνδρες της ομάδας Δέλτα που συμμετείχαν στην επίθεση δεν έφεραν διακριτικά, ενώ ανάγκασαν τους φοιτητές να ξαπλώσουν στο έδαφος, κλωτσώντας και δέρνοντάς τους.

Μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη, ο βουλευτής Δράμας κ. Καραγιαννίδης διηγήθηκε πως στο σημείο βρίσκονταν 50 με 60 άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που στέκονταν με ένα πανώ, και ξαφνικά δέχθηκαν "τρομακτική" επίθεση χωρίς κανένα λόγο, κατά την οποία χτυπήθηκαν όχι μόνο οι φοιτητές, αλλά και δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, καθώς και άνθρωποι που έσπευσαν να τους σώσουν. "Τα παιδιά τα σέρνανε στο πεζοδρόμιο", ανέφερε χαρακτηριστικά, και είπε πως γίνονται προσαγωγές.

Υποστήριξε ακόμα ότι υπάρχει οπτικό και ηχητικό υλικό από την επίθεση, που αποδεικνύει την αστυνομική βιαιότητα και θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα.

Κατήγγειλε επιπλέον πως οι αστυνομικοί δεν φέρουν διακριτικά και κανείς δεν δίνει τα στοιχεία του, και κάλεσε τον κόσμο να βγει στο δρόμο και να διαδηλώσει για το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν την αντίδρασή τους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου