Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Κ. Βαξεβάνης: Ο καλός χριστιανός Σαμαράς



 του Κώστα Βαξεβάνη

Δεν ξέρω αν ο Θεός με τον οποίο συνομιλεί ο Σαμαράς του επέτρεψε να πνίξει 9 παιδάκια στο Φαρμακονήσι, αλλά τα έπνιξε. Λίγες μέρες μετά το μοίρασμα πιστοποιητικών χριστιανικών φρονημάτων από την κυβέρνηση, η θάλασσα ξέβρασε πτώματα. Ο ανεκδιήγητος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε μάλιστα πως ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θέλει να χτυπήσει την ελληνική Προεδρία. «Ο Μουίζνιεκς και διάφοροι άλλοι θέλουν να προκαλέσουν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα" αναφώνησε ο ευπατρίδης των Κολλεγίων, ατάραχος μπροστά στα πτώματα.

Μόλις πριν από ένα μήνα, είχαμε αποκαλύψει πως υπάρχει σαφής πολιτική εντολή να σκοτώνουν μετανάστες για να εμφανίσουν μια σκληρή στάση της Ελλάδας που θα είναι αποτρεπτική.

Δημοσιοποιήσαμε ηχητικό ντοκουμέντο με τον Αρχηγό της Αστυνομίας να προτρέπει "κάντε...
τους το βίο αβίωτο" και να χαρακτηρίζει τους μετανάστες συλλήβδην δολοφόνους και εγκληματίες. Δημοσιεύσαμε και μαρτυρίες μεταναστών που έλεγαν πως γίνεται αυτό που ακριβώς έγινε στο Φαρμακονήσι. Δηλαδή επαναπροωθούν τα σκάφη στην Τουρκία και όταν απαιτείται διάσωση, οι λιμενικοί ανάβουν τους προβολείς και παρακολουθούν τους πνιγμούς ακόμη και μικρών παιδιών.

Θυμάμαι το 1991, όταν οι επιλογές Σαμαρά άνοιξαν τα σύνορα με την Αλβανία, που τα όπλα των αστυνομικών "εκπυρσοκροτούσαν" τυχαία σκοτώνοντας ανθρώπους. Χρόνια μετά, αστυνομικοί που δεν μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος, εξομολογούνταν γι αυτό το έγκλημα που είχε βαφτιστεί εθνική επιλογή.

Αυτό που έγινε στο Φαρμακονήσι δεν μπορεί να κρυφτεί από πολιτικάντικες δηλώσεις. Είναι μια δολοφονία. Το λιμενικό ακόμη και αν υποστηρίζει πως ρυμούλκησε το σκάφος προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα,έκανε κάτι που απαγορεύεται από το νόμο. Γιατί δεν επιβίβασε τα παιδιά στο ασφαλές και αβύθιστο σκάφος του λιμενικού; Αν η κυβέρνηση θέλει να αποδείξει πως όσα ισχυρίζεται είναι αλήθεια, ας δείξει το βίντεο που έχουν τραβήξει οι λιμενικοί. Γιατί ναι, τραβάνε βίντεο με κάθε μια από αυτές τις επιχειρήσεις, για να δείξουν πόσο αποτελεσματικοί είναι.

Μετά από μερικά χρόνια, κάποιοι λιμενικοί και αστυνομικοί, θα μιλήσουν γι’ αυτό το έγκλημα της χριστιανικής ομάδας του Σαμαρά που σκοτώνει ανθρώπους, βρέφη για να δείξει πόσο πατριωτισμό κρύβει. Θρασύδειλοι όσο και στα άλλα θέματα που διαχειρίζονται, αντί να πάνε στην Ευρώπη και να απαιτήσουν να αλλάξουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες που αναγκάζουν την Ελλάδα να σηκώνει όλο το βάρος των μεταναστών, σκοτώνουν ανθρώπους. Το ίδιο άλλωστε κάνουν και στην οικονομία.

Δεν το κάνουν μόνο για να δείξουν καλή συμπεριφορά στα αφεντικά, αλλά γιατί διακατέχονται από ρατσισμό.

Το επιφανές μέλος της κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο παρελθόν έχει ζητήσει να επανέλθουν τα ναρκοπέδια, όχι για να μην μπαίνουν εχθροί στη χώρα αλλά για να σκοτώνονται μετανάστες. Αυτό, σε μια εποχή που οι νάρκες καταργούνται ακόμη και ως πολεμικό υλικό.

Ο έτερος καππαδόκης και σύμβουλος του Άδωνη, Αθανάσιος Πλεύρης, είχε δηλώσει σε εκδήλωση του περιοδικού Patria, πως πρέπει να υπάρχουν νεκροί μετανάστες για να πάρουν το μήνυμα

Ο ανθρωπισμός της κυβέρνησης, όπως και ο πατριωτισμός της, είναι ένα μίγμα επιλεκτικής ανησυχίας για όσα επιτρέπει η ιδεοληψία και ο πολιτικός τους μεσαίωνας. Θρησκευόμενοι αλλά με συμφέρον, δημοκράτες αλλά ανεκτικοί μόνο αν συμφωνείς μαζί τους, Ευρωπαίοι αλλά μόνο για να κρύβονται. Μοιράζουν πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης και πίστης όπως μοιράζουν δάνεια και μίζες σε πολιτικούς φίλους και νταβατζήδες.

Ούτε δημοκράτες είναι, ούτε πατριώτες ούτε Ευρωπαίοι. Αδίστακτοι απλώς, που σκοτώνουν παιδιά μεταναστών με την ίδια ευκολία που σκοτώνουν και παιδιά ελλήνων με τις πολιτικές τους.

από το «Κουτί της Πανδώρας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου