Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Κοινή κάθοδος αντιμνημονιακών δυνάμεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΕΠΑΜ) στο δήμο Ρεθύμνου




Σε συμφωνία για κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές κατέληξαν μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΕΠΑΜ, αλλά και ο κ. Γιώργος Ταταράκης της «Πρωτοβουλίας Πολιτών», όπως ανακοίνωσε μιλώντας στον Team FM και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής Κίνησης» Γιώργος Βλαστός.

Για την ώρα οι συνεργαζόμενοι φορείς κατέληξαν σε ένα βασικό πλαίσιο αρχών, όχι όμως και στο πρόσωπο του επικεφαλής, το οποίο θα προκύψει το επόμενο διάστημα.

Οι διαβουλεύσεις ήταν συνεχείς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και οι εκπρόσωποι των κινήσεων κατέληξαν στη συμφωνία και στις βασικές θέσεις, με τις οποίες θα προχωρήσουν στην προγραμματική σύγκλιση του συνδυασμού, που θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. 

«Ο τόπος χρειάζεται μία ανατρεπτική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα. Η Εναλλακτική Κίνηση έχει θέσει το στόχο της ανατροπής στο δήμο Ρεθύμνου. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν δυνατότητες να γίνει αυτή η ανατροπή, να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις, οι παραγωγικές και δημιουργικές, που θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κινήματος ανατροπής στο δήμο Ρεθύμνου και στην αυτοδιοίκηση με ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο. Με ένα περιεχόμενο αντιμνημονιακό, αντικαλλικρατικό, μη ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, υπεράσπισης της κοινωνικής πολιτικής και του κοινωνικού κράτους και εμβάθυνσης της δημοκρατίας στο δήμο Ρεθύμνου», σημείωσε ο κ. Βλαστός, περιγράφοντας το βασικό πλαίσιο των αρχών της αυτοδιοικητικής αυτής κίνησης.

Μάλιστα, εκκρεμούν και άλλες συναντήσεις, αφού έχει γίνει κάλεσμα για συζήτηση και στη Δημοκρατική Αριστερά και στο ΚΚΕ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ακολούθως όποιοι φορείς και κινήσεις αποφασίσουν να συμμετέχουν, θα προχωρήσουν στην ιδρυτική διακήρυξη της κίνησης και σε μία λαϊκή συνέλευση μέσα στον Φεβρουάριο.

«Διαπιστώθηκε ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε στα θέματα που εμείς θέτουμε, δηλαδή δεν έλυσε ούτε διεκδίκησε τη λύση των οξυμένων προβλημάτων του τόπου και διακατέχεται από μία νεοφιλελεύθερη πολιτική», σχολίασε ο κ. Βλαστός για την σημερινή δημοτική αρχή.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΝΟΔΕ

Συνεχείς συναντήσεις και διαβουλεύσεις γίνονται και στην τοπική ΝΟΔΕ, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει προκύψει αποτέλεσμα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης μαζί με στελέχη της ΝΟΔΕ είχε συναντήσεις, αφού ο χρόνος που είναι διαθέσιμος είναι πλέον περιορισμένος και σε κάθε περίπτωση οι γνωρίζοντες σημειώνουν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας το θέμα θα έχει κλείσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο: δηλαδή είτε η τοπική ΝΟΔΕ θα προχωρήσει στην στήριξη ενός συνδυασμού με επικεφαλής στέλεχος της παράταξης, είτε θα αποφασιστεί να μην προχωρήσει σε συγκρότηση συνδυασμού και πλέον θα είναι ανοιχτή στην παροχή στήριξης κάποιου άλλου συνδυασμού ή ακόμα και στο να μην πάρει θέση στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές στο δήμο Ρεθύμνου. Με λίγα λόγια, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Μαλλιαρός, ο οποίος έχει προσεγγιστεί έντονα για να είναι επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού φέρεται να έχει εκφράσει την επιθυμία του να μην είναι υποψήφιος για το δήμο Ρεθύμνου.

Στο μεταξύ, την προσεχή Τετάρτη το απόγευμα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την Κρήτη έχουν προσκληθεί από τον υπεύθυνο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κ. Ζωντανό στα γραφεία της ΝΔ, προκειμένου να συζητηθεί η στάση που θα τηρήσει το κόμμα για τις υποψηφιότητες στην Περιφέρεια και τους δήμους του νησιού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η υποψηφιότητα Τσόκα με την στήριξη της ΝΔ θεωρείται δεδομένη για την περιφέρεια Κρήτης, ενώ αναζητούνται οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες σε όλους τους νομούς και επομένως και στο Ρέθυμνο, χωρίς οι συζητήσεις να έχουν καταλήξει.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου