Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Δ. Καζάκης: Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι...



του Δημήτρη Καζάκη

Έτσι έλεγε ένα παλιό σύνθημα... Υπερβολή; Μπορεί. Στις μέρες μας όμως όλο και περισσότεροι δημοσιογράφοι, επίδοξοι ή μη, έχουν βαλθεί να επιβεβαιώσουν το συγκεκριμένο σύνθημα.

Αυτή την φορά δεν αναφέρομαι στους γνωστούς δημοσιογράφους επί μισθώσει, ένα είδος επαγγελματιών δολοφόνων της αλήθειας και της ενημέρωσης που κυριαρχούν σήμερα ελέω καναλαρχών και καθεστώτος κατοχής. Το σύνθημα αυτό μου ήρθε αυθόρμητα στο νου, όταν μου έστειλαν να διαβάσω το παρακάτω δημοσίευμα από ένα blog δήθεν ενημέρωσης, το epirusgate.blogspot.gr, το οποίο αναρτήθηκε την Παρασκευή 10/1/2014:

»Νέα δεδομένα φέρνει στη δεξιά πολυκατοικία και στην Ήπειρο, η πρόθεση του ανεξάρτητου βουλευτή της Β' Αθήνας, Βύρωνα Πολύδωρα να ηγηθεί ενός νέου πολιτικού φορέα, ο οποίος στα πρότυπα της Ιταλικής κεντροαριστερής "Ελιάς" θα επιχειρήσει να συνενώσει ό,τι ανεξάρτητο και δυσαρεστημένο υπάρχει από τη Ν.Δ. του Σαμαρά, το κόμμα του Πάνου Καμμένου, σε συνδυασμό με τον ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη, το ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη, τους Χριστιανοδημοκράτες του Νίκου Νικολόπουλου αλλά και ανένταχτες προσωπικότητες του κεντροδεξιού χώρου, όπως είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.»

Μάλιστα. Το ΕΠΑΜ στην κεντροδεξιά πολυκατοικία του κ. Πολύδωρα! Τι να πει κανείς; Αλητεία; Ρουφιανιλίκη; Πάντως δημοσιογραφία δεν είναι. Κατανοώ απολύτως τον πανικό του "βαθέως ΠΑΣΟΚ", όλου αυτού του άθλιου συνονθυλεύματος των λαμόγιων που λεηλάτησε το κράτος και την Ελλάδα επί δεκαετίες και βρίσκει τώρα καταφύγιο στο ΣΥΡΙΖΑ. Κατανοώ απόλυτα τον πανικό τους καθώς βλέπουν ότι το ΕΠΑΜ είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να τους στερήσει την επιστροφή τους στον κρατικό κορβανά υπό τον μανδύα της "αριστερής κυβέρνησης", αλλά τέτοια αλητεία;

Τα ίδια δεν έκαναν και στις προηγούμενες εκλογές όλοι αυτοί οι νεόκοποι αριστεροί του κρατικού κορβανά; Δεν έγραφαν ότι το ΕΠΑΜ συζητούσε εκλογική συνεργασία ακόμη και με τον Μάνο; Το ίδιο δεν κάνει και η ηγετική ομάδα των Καμμένων Ελλήνων που διαδίδει ότι το ΕΠΑΜ χρηματοδοτείται από το ΠΑΣΟΚ! Μάλιστα ο διευθυντής των ΑΝΕΛ στην Βουλή είχε το θράσος να "αποκαλύψει" εμπιστευτικά το μυστικό αυτό σε στέλεχος του ΕΠΑΜ, που νόμιζε απλό ψηφοφόρο!

Εκτός πάλι κι αν το ΕΠΑΜ έχει γίνει τόσο περιζήτητη νύφη καθώς ο πατριωτικός του λόγος, τα προτάγματα, η οργανωμένη δράση του και οι άνθρωποι που το απαρτίζουν, διεμβολίζουν οριζόντια ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Όπως και να έχει ένα είναι σίγουρο: το ΕΠΑΜ δεν συμμετείχε ποτέ και δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κανενός είδους διεργασία που αφορά στη συγκρότηση καμιάς συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης. Δεν μας ενδιαφέρει η ενότητα της αριστεράς, ούτε της δεξιάς σε αντιμνημονιακή βάση. Μας ενδιαφέρει μόνο η ενότητα του λαού πάνω και πέρα από διαχωριστικές γραμμές ιδεολογίας και παράταξης.

Για εμάς στο ΕΠΑΜ όποιος ξεκινά από την ιδεολογία του, ή την θρησκεία του, για να στρατολογήσει κόσμο, βρίσκεται απέναντι γιατί λειτουργεί διαλυτικά και διασπαστικά μέσα στον λαό. Εμείς δεν θέλουμε να έχουμε καμιά σχέση με όποιον λέει είμαι δεξιός και μόνο οι δεξιοί είναι πατριώτες. Ούτε με όποιον λέει εξίσου ρεβανσιστικά ότι μόνο οι αριστεροί είναι αγωνιστές ή πατριώτες. Εμείς καλούμε τον λαό να ενωθεί για τον κοινό σκοπό της ανατροπής του καθεστώτος κατοχής, κρατώντας ακέραιες τις πεποιθήσεις του είτε προέρχεται από την δεξιά, είτε προέρχεται από την αριστερά. Εμάς μας ενδιαφέρει ο αγώνας για την απελευθέρωση της πατρίδας και η εγκαθίδρυση της δημοκρατίας με βάση την οποία ο λαός θα είναι αφέντης και νοικοκύρης στον τόπο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου