Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Δημήτρης Καζάκης :Το αυγό του φιδιού και ποιος το εκκολάπτει



Γράφει ο Δημήτρης Καζάκης:




Με την θρασύδειλη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από έναν 45χρονο, ο οποίος συνελήφθη, ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή, μπαίνουμε σε μια νέα φάση στην πολιτική ζωή του τόπου.

Αν και οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να απαλύνουν τις εντυπώσεις και να παρουσιάσουν το δολοφονικό χτύπημα ως κάτι μεμονωμένο από έναν μεροκαματιάρη πατέρα δυο παιδιών από την Νίκαια, ένα είναι σίγουρο. Το χτύπημα ήταν προμελετημένο και αποτέλεσμα συμμορίτικης δράσης από κάποιον που σίγουρα είναι σεσημασμένος, γνωστός για τη δράση του και σίγουρα δικτυωμένος στον υπόκοσμο. Αυτός που τραβά το μαχαίρι να σκοτώσει εν ψυχρώ κάποιον αφού του στήσει ενέδρα είναι σίγουρο ότι το έχει ξανακάνει.


Και μάλιστα μετά το έγκλημα ούτε πανικοβάλλεται, ούτε κρύβεται για να μην τον βρουν. Απλά σουλατσάρει εκεί κοντά με την κάλυψη της υπόλοιπης συμμορίας, ίσως γιατί είχε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα τον κυνηγήσει κανείς. Τελικά συλλαμβάνεται και αμέσως αρχίζει η διαρροή από την αστυνομία ότι πρόκειται για γενικά έναν φιλήσυχο πολίτη με κακές πολιτικές παρέες.

Το θέμα μας όμως δεν είναι μόνο αυτό. Δεν έχουμε απλά μια καραμπινάτη περίπτωση εν ψυχρώ δολοφονίας από μια φασιστική συμμορία που μάλιστα έφερε και τα ναζιστικά της εμβλήματα. Έχουμε για πρώτη φορά την ΧΑ να ξεκινά οργανωμένο αιματηρό πογκρόμ με όρους εμφυλίου. Η δολοφονία αυτή μας επαναφέρει στην περίοδο μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας το 1945, όπου οι πρώην ταγματαλήτες συνεργάτες των ναζί και ο υπόκοσμος εξοπλισμένος από τους Εγγλέζους και συγκροτημένος σε συμμορίες του παρακράτους δολοφονούσαν με την ανοχή του επίσημου κράτους – το οποίο ποτέ δεν εντόπιζε τίποτε άλλο εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις – με άμεσο πολιτικό στόχο την επιβολή εμφυλιοπολεμικής κατάστασης στην ελληνική κοινωνία.   

Είναι τυχαίο που η δολοφονική κλιμάκωση αυτή της ΧΑ γίνεται μετά την εμετική παρουσία της στις γιορτές μίσους στο Γράμμο-Βίτσι και Μελιγαλά; Γιορτές μίσους που δεν έστησε η ΧΑ αλλά παράγοντες του κυβερνώντος συνασπισμού, αλλά και οι ηγεσίες των επίσημων Συνδέσμων Αποστράτων, οι οποίες διάλεξαν το Γράμμο-Βίτσι για να επιδείξουν την υποτέλειά τους στον ξένο παράγοντα, αλλά και τον ξεπουλημένο, δοτό, ανύπαρκτο και βαθύ φαιοπράσινο «πατριωτισμό» τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους εκείνους που συμμετείχαν, στήριξαν και διαιώνισαν τον θεσμό των γιορτών μίσους του εμφυλίου. Πέτυχαν τον σκοπό τους. Το αίμα του δολοφονημένου 34χρονου είναι η απόδειξη. Η συμμορία της ΧΑ δεν έκανε τίποτε άλλο από το να εκτελέσει στην πράξη αυτό που είχαν στο μυαλό τους όσοι οργάνωσαν τις γιορτές μίσους στο Γράμμο-Βίτσι και στον Μελιγαλά.

Οι βρικόλακες αυτοί που θριαμβολογούν με τον εμφύλιο σπαραγμό του ελληνικού λαού, ο οποίος επιβλήθηκε από τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει προτεκτοράτο τους, μπορεί να μην ικανοποιήθηκαν, μπορεί η δίψα τους για αίμα να μην έχει κορεστεί, αλλά δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Είναι στο χέρι μας να μετατραπούν σε persona non grata σ’ αυτή την χώρα. Και δεν είναι λίγοι. Ούτε μόνο η ΧΑ. Ξεχνάμε τις εμφυλιοπολεμικές ρητορείες του ομογάλακτου και ομοϊδεάτη της ΧΑ, Βορίδη και Γεωργιάδη εντός της Βουλής; Ξεχνάμε τον εμφυλιοπολεμικό οχετό του Σίμου Κεδίκογλου κάθε φορά που αναφέρεται στην αριστερά;

Είναι σίγουρο ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός των δοσίλογων θα ήθελε πάρα πολύ να δει την Ελλάδα να πνίγεται στην φωτιά και το αίμα ενός νέου εμφυλίου. Άλλωστε ένας από τους λόγους που πήγε ο κ. Βενιζέλος στην Αίγυπτο πριν λίγο καιρό ήταν να πάρει το παράδειγμα πώς μια δοτή κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει τον λαό της χώρας της σε εμφύλιο σπαραγμό, όπως επιχειρεί σήμερα η κυβέρνηση που εγκατέστησε ο στρατός στην χώρα.

Στο κάτω-κάτω της γραφής η ΧΑ είναι γέννημα θρέμμα δικό τους. Δεν ξέρουν οι κυβερνώντες για το βαρύ ποινικό μητρώο της ηγεσίας της ΧΑ; Δεν ξέρουν για την εμπλοκή τους σε κυκλώματα μπράβων της νύχτας, πορνείας και διακίνησης ναρκωτικών; Δεν ξέρουν ότι κάποιοι απ’ αυτούς έχουν τρελόχαρτο που τους καταδεικνύει ως επικίνδυνους για την συναστροφή τους με άλλους ανθρώπους; Παρατηρήστε προσεκτικά τον Κασιδιάρη και τότε θα καταλάβετε γιατί αναγκάστηκε ακόμη και η Ομοσπονδία Καράτε της Ελλάδας να τον διαγράψει από τις τάξεις της ως επικίνδυνο. Ο πιο αθώος από δαύτους έχει συμμετάσχει σε βιασμούς. Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν γνωρίζουν οι κυβερνώντες;
  
Ούτε το γεγονός ότι τα αστυνομικά τμήματα στον Άγιο Παντελεήμονα, την Κυψέλη, τα Πατίσια, κ.ά. έδιναν το τηλέφωνο της ΧΑ στους πολίτες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα από την εποχή που η συγκεκριμένη οργάνωση δεν είχε μπει ακόμη στη Βουλή; Ούτε βέβαια μπορούσαν να κάνουν κάτι όταν οι συμμορίες της ΧΑ κυκλοφορούσαν δέρνοντας μελαψούς, ή «κομμουνιστοσυμμορίτες» και τρομοκρατώντας ολόκληρες συνοικίες. Ούτε συνιστά σύσταση συμμορίας για την διάπραξη εγκλήματος κατά της ζωής και της περιουσίας αθώων πολιτών κατά τον Ποινικό Κώδικα η εμπλοκή οργανωμένων μελών της ΧΑ σε πάνω από 37 περιπτώσεις ομαδικού ξυλοδαρμού και απόπειρας δολοφονίας τα τελευταία τρία χρόνια.

Τώρα οι κυβερνώντες καμώνονται ότι καταδικάζουν την βία(!) και την δολοφονία. «Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάσαμε την ωμή βία που προέρχεται από το χώρο της Χρυσής Αυγής. Είμαστε οι πρώτοι που τους αποκαλέσαμε νεοναζί. Η βία δεν θα περάσει. Η στρατηγική της έντασης δεν θα περάσει» δήλωσε ο Κεδίκογλου. Ποιον κοροϊδεύει; Δικά του παιδιά είναι η συμμορία του Μιχαλολιάκου. Από τα σπλάχνα του δικού του κόμματος γεννήθηκε και χάρις στην προστασία της δικής του κυβέρνησης ανδρώθηκε. Χωρίς αυτή την προστασία θα ήταν στις φυλακές όλοι τους για βαριές κακουργηματικές πράξεις κοινού ποινικού δικαίου.

Όμως δεν πρέπει να μας ξεγελά κανείς. Η ΧΑ είναι ότι ήταν οι φασιστικές οργανώσεις του μεσοπολέμου όπως η ΕΕΕ, οι γερμανοτσολιάδες στην κατοχή, οι χίτες και το οπλισμένο παρακράτος στον εμφύλιο και μετά. Πρόκειται για τους επί μισθώσει μπράβους του καθεστώτος. Όπως οι πρόγονοί τους, έτσι και η ΧΑ σήμερα δεν είναι ο βασικός φορέας του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας. Δεν προήλθε από δαύτους η φασιστική δικτατορία της 4ης Αυγούστου 1936 που επέβαλε με βασιλικά διατάγματα ο πράκτορας των Εγγλέζων βασιλιάς Γεώργιος με το υποχείριό του Μεταξά. 

Τις ναζιστικές, φασιστικές οργανώσεις σαν την ΧΑ το καθεστώς τις χρειάζεται για τις βρωμοδουλιές του. Για όσα δεν μπορεί να κάνει φανερά το ίδιο. Το σημερινό καθεστώς δεν μπορεί ακόμη να δολοφονεί εν ψυχρώ με μαχαίρι ή όπλο. Γι’ αυτό έχει την ΧΑ. Δολοφονεί με την εφορία, τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις οριζόντιες περικοπές, το κλείσιμο των νοσοκομείων, κοκ.
Επομένως ο κίνδυνος του φασισμού δεν προέρχεται από την ΧΑ, αλλά από την μετατροπή της χώρας σε αποικία του ευρώ και των δανειστών. Η ΧΑ είναι ο αναγκαίος μοχλός για να συρθεί η ελληνική κοινωνία στον εμφύλιο. Είναι το αναγκαίο άλλοθι για να προχωρήσουν μέτρα αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής από την εξουσία εναντίον οιουδήποτε θεωρείται ότι διεξάγει «εκστρατεία αποσταθεροποίησης» του καθεστώτος. Έτσι δεν είπε ο Σίμος;

Ο κίνδυνος του φασισμού ενυπάρχει όχι στην άνοδο της ΧΑ, αλλά στη συνεχιζόμενη πολιτική ξεπουλήματος και διάλυσης της χώρας υπέρ των δανειστών της. Ενυπάρχει στην οργανωμένη γενοκτονία του ελληνικού λαού. Το καθεστώς έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Από εδώ και μπρος για να συνεχίσει τις πολιτικές του χρειάζεται να χυθεί αίμα από τον ελληνικό λαό. Κι έτσι έβαλε τους μπράβους του να κάνουν την αρχή.

Η απάντηση στον φασισμό δεν είναι το να ξεμπερδέψει κανείς απλά και μόνο με την ΧΑ, αλλά ο αγώνας για τη δημοκρατία. Για την αληθινή δημοκρατία. Κι αυτό που ζούμε σήμερα όχι μόνο δεν είναι δημοκρατία – ούτε καν με την αστική κοινοβουλευτική έννοια του όρου – αλλά αποτελεί το πολιτικό πρόπλασμα του φασισμού. Ο εκφυλισμός του κοινοβουλίου σε πρωτόγνωρο βαθμό. Η επιβολή πολιτικών με αναγκαστικούς νόμους. Η απόλυτη υποταγή στην θέληση των δανειστών και του ξένου παράγοντα, συνιστούσε πάντα στην ελληνική πολιτική ιστορία το πρελούδιο της επιβολής του φασισμού, του ανοιχτού φασιστικού καθεστώτος. Κι όλοι όσοι νομιμοποιούν με την παρουσία τους στη βουλή όλες αυτές τις πρακτικές έχουν τεράστια ευθύνη για το φασιστικό εκφυλισμό της πολιτικής ζωής.

Απάντηση στον φασισμό ήταν ανέκαθεν η δημοκρατία. Και δημοκρατία δεν είναι η νομοταγής υποταγή στους θεσμούς μιας απολυταρχικής και απόλυτα διεφθαρμένης εξουσίας που νομιμοποιείται με καλπονοθευτικές εκλογές. Δημοκρατία σημαίνει ότι ο λαός είναι κυρίαρχος στον τόπο του, ότι αποφασίζει αυτός για όλα τα ζητήματα που τον απασχολούν, ότι ασκεί τα δικαιώματά του χωρίς κανένα περιορισμό από την εξουσία, ανακαλώντας και υποχρεώνοντας σε λογοδοσία όλους όσοι ασκούν θεσμικό ρόλο. Και για μια τέτοια δημοκρατία απαιτείται αναγκαστικά νέο Σύνταγμα. Αφού βεβαίως πρώτα ξεφορτωθούμε μια και καλή το σημερινό καθεστώς εθελοδουλίας που εκτρέφει τον φασισμό και καλοβλέπει τον εμφύλιο ως την τελευταία λύση για να κρατηθεί στην εξουσία.

1 σχόλιο:

  1. ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ,ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ, ΑΛΛΑ ΜΟΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή