Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Πιτσιρίκος : Πρόταση μομφής


 Του Πιτσιρίκου

Οι αντιδράσεις στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Άλλοι λένε πως η πρόταση δυσπιστίας ήταν λανθασμένη, άλλοι πως είναι πρόωρη, άλλοι πως είναι καθυστερημένη, άλλοι πως χαίρονται και ευγνωμονούν τον ΣΥΡΙΖΑ για το καλό που τους κάνει, άλλοι πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κακό στη χώρα, και άλλοι όλα αυτά μαζί.

Ο Σαμαράς είπε πως για κάποιους είναι μομφή να πιστεύεις στην Ελλάδα. Δηλαδή, ο Σαμαράς είναι η Ελλάδα και η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά της Ελλάδας.

Πάλι καλά, ο Σαμαράς θα μπορούσε να πει πως η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά του Θεού και της Παναγίας. Που είναι φίλοι του Σαμαρά. Ο οποίος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.

Προφανώς, δεν γίνεται να συμφωνήσουν όλοι για το αν η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια σωστή κίνηση αλλά θα μπορούσαν τουλάχιστον να μην υποστηρίζουν οι ίδιοι άνθρωποι πέντε-έξι διαφορετικές εκδοχές για την πρόταση δυσπιστίας, γιατί γίνονται γελοίοι.

Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Έτσι γίνεται στην πολιτική. Όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα.

Θα πρέπει τώρα οι 127 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και οι 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να πάνε και να ψηφίσουν «Όχι» στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Αυτό θα σημαίνει πως αυτοί οι 155 της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ βουλευτές εγκρίνουν την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά και καλύπτουν το πολιτικό πτώμα που φέρει το όνομα Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αυτό μπορεί να έχει πολύ άσχημες συνέπειες στο μέλλον για αυτούς τους βουλευτές. Η παρούσα κατάσταση δεν θα κρατήσει για πάντα. Τελειώνει.

Στη ΔΗΜΑΡ δεν αναφέρομαι. Την θεωρώ τελειωμένη. Αν οι Έλληνες δώσουν κι άλλη ευκαιρία στη –συστημική μέχρι αηδίας- ΔΗΜΑΡ, μάλλον είναι εντελώς καθυστερημένοι. Αυτοί δεν μοιάζουν με βουλευτές, αυτοί μοιάζουν με πράκτορες.

Επίσης, η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης φέρνει και τους πολίτες ενώπιον των ευθυνών τους.

Ακόμα κι αν κατηγορείς τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν πράττει –εγώ το έχω κάνει-, τώρα οφείλεις να παραδεχτείς πως ο ΣΥΡΙΖΑ έπραξε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Τώρα οφείλουμε να πράξουμε κι εμείς. Οι δρόμοι είναι εκεί. Και μας περιμένουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Σαμαρά.

Αν βουλευτές και πολίτες το επιθυμούν, θα ανατρέψουν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Γιατί μπορεί βουλευτές και πολίτες να επιθυμούν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να συνεχίσει το έργο της.

Τα πράγματα είναι τόσο απλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου