Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Το Ε.Πα.Μ. για την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συγκυβέρνηση προανήγγειλε την κατάλυση του πολιτεύματος από το βήμα της Βουλής.

Οι υγιείς δυνάμεις οφείλουν να ενωθούν και να απαντήσουν

Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε περίτρανα σε όσους την παρακολούθησαν ένα γεγονός: Οι «Ρέιντζερς» επέστρεψαν στη Βουλή, με νέα μέλη!

Οι κύριοι αυτοί αφού καταδίκασαν τη βία από όπου και αν προέρχεται, ξεκαθάρισαν μέσω του πρωτοπαλίκαρού τους Μάκη Βορίδη, ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν κάθε δικαίωμα να θέτουν όρια στην ελεύθερη πρόσβαση των βουλευτών, ενώ ο παλαιός αρχηγός τους και σημερινός πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης «έκοψε και έραψε» στα μέτρα της κυβέρνησης τον κανονισμό της Βουλής, «κατασπαράζοντας» κάθε έννοια νομιμότητας και τέλος σε ένα χουντικό παραλήρημα οι Σαμαράς – Βενιζέλος υιοθέτησαν και επίσημα τη θεωρία των δύο άκρων κάνοντας λόγο για «όσμωση ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσής Αυγής». Να προσθέσουμε και τον κ. Απόστολο Κακλαμάνη ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε με αιματοχυσία ενδεχόμενες μαζικές κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης. Είχε προηγηθεί βέβαια ο κ. Σταμάτης, υπουργός Επικρατείας και «κολλητός» του κ. Σαμαρά, ο οποίος έκανε λόγο για επικίνδυνη προσπάθεια εκφοβισμού των βουλευτών από τη διοργάνωση συγκέντρωσης πολιτών έξω από τη Βουλή.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις βουλευτών και υπουργών, από τις πολλές ανάλογου ύφους, είναι χαρακτηριστικές για το που οδηγεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, ο Σαμαράς και η παρέα του: Σε ενταφιασμό!

Και ενώ οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούσαν το θεσμό του Κοινοβουλίου να ηττείται, έγιναν μάρτυρες σε ένα ακόμη ατόπημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι την ώρα που καλούσε τους πολίτες να δείξουν την αντίθεσή τους και να συγκεντρωθούν κατά χιλιάδες στο Σύνταγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιούσε με την παρουσία του, τους τραμπούκους με τα κοστούμια, που στόχος τους, το λένε πλέον καθαρά, είναι η πλήρης κατάλυση του πολιτεύματος και η διακυβέρνηση της χώρας μέσα από απολυταρχικά διατάγματα.

Το Ε.Πα.Μ καλεί την αντιπολίτευση, ακόμη και τώρα, όσο υπάρχει χρόνος, να ακούσει τον λαό, να τον εμπιστευτεί πραγματικά και να του δώσει διέξοδο στην τραγωδία που ζει τα τελευταία χρόνια, αποχωρώντας από τη Βουλή και δίνοντας το σύνθημα για μια πραγματικά παλλαϊκή συσπείρωση με τις υγιείς δυνάμεις που έχουν γεννηθεί μέσα από τους αγώνες. Αλλιώς μας δίνει κάθε δικαίωμα να σκεφτούμε ότι η πρόταση μομφής που κατέθεσε ήταν για να μη πετύχει το στόχο της, για αυτό και δεν υλοποίησε την απειλή για αποχώρηση από την κοινοβουλευτική διαδικασία όταν βουλευτές της ξυλοκοπούνταν από αστυνομικές δυνάμεις στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Μια απειλή που έσπειρε τον πανικό σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για να σπεύσει να τους καθησυχάσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, διαβεβαιώνοντας ότι θα ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει μέχρι τέλους. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να ακολουθεί τακτικισμούς παλαιοκομματικής κοπής που δεν εξυπηρετούν το συμφέρον της χώρας αλλά μια ολιγάριθμης ομάδας στελεχών του κόμματος, και να απομακρύνεται συνεχώς από το λαϊκό αίσθημα. Ένα ιστορικό κόμμα όμως, δεν μπορεί να μην έχει δυνάμεις υγιείς και ανιδιοτελείς στους κόλπους του, και αυτές οφείλουν να υπερισχύσουν και να δείξουν τον δρόμο της ανατροπής της κατοχικής κυβέρνησης.

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2013

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου