Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ποιοι πραγματικά μπορεί να κρύβονται πίσω από τη δολοφονική επίθεση;

Πηγή: http://tvxs.gr

Φωτογραφία: Αγγελική Παναγιώτου/FosPhotos

H επιχείρηση της Παρασκευής προϋποθέτει ειδικές ικανότητες. Είναι άλλο να εκπαιδευτεί κάποιος στα όπλα και άλλο (όσο καλός και αν ήταν στην εκπαίδευση) να τα εκτελέσει στην πράξη, να πάει δηλαδή και να σκοτώσει τέσσερις ανθρώπους με ένα πιστόλι και μόλις ΜΙΑ γεμιστήρα. Άρθρο ειδικού συνεργάτη

Αυτό απαιτεί να συμμετέχει κάποιος σε διαρκείς πολεμικές επιχειρήσεις ή να είναι εκτελεστής της νύχτας και να το κάνει αυτό διαρκώς. Δεν μαθαίνεται έτσι, με μια επιχείρηση στα 5 χρόνια.

Δεν αρκεί δηλαδή η «εκπαίδευση» στην περίπτωση Γκιόλια και Νεκτάριου Σάββα για να επιφέρει τέτοιο αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια, η μόνη υπόθεση που προσομοιάζει σε τακτική είναι η εκτέλεση του Κύπριου καναλάρχη πέρυσι το καλοκαίρι στην Κύπρο.

Θυμίζω, Έλληνας εκτελεστής που σκότωσε με ένα πιστόλι τον στόχο συν τους 5 ένοπλους μπράβους του. Πόσοι και τι είδους «εκπαιδευμένοι άνθρωποι» θα είχαν τέτοιες «ικανότητες»; Τότε έγιναν κάποιες δημόσιες νύξεις περί σχέσης εκείνων των εκτελεστών με Σέχτα κλπ, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια.

Οι συνέπειες του χτυπήματος

Ο φόβος ίσως διώξει μεν κάποιους από τη Χρυσή Αυγή αλλά θα συσπειρώσει τους εναπομείναντες και θα τους μετατρέψει σε θυμωμένο αποφασισμένο στρατό γιατί θα νοιώθει πλέον ότι κινδυνεύει ο ίδιος.

Το χτύπημα πράγματι στόχευε στο να ωθήσει την ΧΑ να «ξαναγεννηθεί», να συσπειρωθεί, να ξαναβρεί τον στρατιωτικό εαυτό της και να ωθηθεί σε βίαιο θανάσιμο τυφλό χτύπημα...

Αν όχι με καθοδήγηση από την ανώτατη ηγεσία τους, ακόμη χειρότερα, αυτόνομα ο καθένας τους και προς όποιον στόχο βρουν μπροστά τους...

Επικοινωνιακά, είναι απίστευτης έντασης και αποτελεσματικότητας το χτύπημα.

Και είναι απίθανο να το επεξεργάστηκαν απλά αντιεξουσιαστικά κεφάλια...

Γιατί να επιλέξουν νέο όνομα αντί να χρησιμοποιήσουν ένα «brand name»;

Aν πρόκειται για στημένη προβοκάτσια θα επιλέξουν νέο όνομα γιατί ο αντικειμενικός σκοπός τους (ΑΝΣΚ η στρατιωτική ορολογία) είναι να προκαλέσουν «επικοινωνιακή έκρηξη». Να προκαλέσουν θυμό της πλευράς που δέχεται το πλήγμα, συλλήβδην προς όλη την «αντίπαλη πλευρά» και «τυφλό βίαιο αντι-χτύπημα».

Αν υπογράψουν με ένα παλιό γνωστό όνομα (π.χ Σέχτα) δεν επιτυγχάνεται το παραπάνω. Δεν εκπροσωπεί όλη την αριστερά (και κυρίως την κοινοβουλευτική). Θα πρέπει λοιπόν να φανεί σαν να γεννήθηκε μόλις τώρα αυτή η αγανακτισμένη ομάδα μέσα από τα απόνερα της υπόθεσης Φύσσα.

Σαν να είναι καθημερινοί αριστεροί πολίτες, μέλη της «καθημερινής Αριστεράς» που εξοργίστηκαν και αποφάσισαν να αντιδράσουν. Εξ' ου και το όπλο έπρεπε να είναι «καθαρό».

Στο πνεύμα αυτό, η προκήρυξη θα πρέπει να μην έχει καμία σχέση με ότι παλιό, όπως και το συνολικότερο πνεύμα της ομάδας που θα εμφανιστεί. Πρέπει να θεωρηθεί και από τις δύο πλευρές ως «γέννημα θρέμμα της καθημερινής Αριστεράς». Αν ήταν δυνατόν να φανεί ότι γεννήθηκε μέσα από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ώστε να προκαλέσει βίαιο τυφλό αντι-χτύπημα, ΑΜΕΣΑ στο «σωρό» και όποιον πάρει ο χάρος. Αν δούμε το αναμενόμενο χτύπημα προς την Αριστερά να γίνεται ΑΜΕΣΑ, να πλήττει επώνυμο άτομο, η «αντίστοιχη χορογραφία» του εκτελεστή να παραπέμπει και πάλι σε «απολύτως εκπαιδευμένο άτομο», τότε αυτά θα είναι η ΜΕΓΙΣΤΗ απόδειξη πως είναι «στημένο» και συντονίστηκε και εκτελέστηκε (το 2ο πλήγμα) από την ίδια ομάδα που έκανε το πρώτο.

Οι υποθέσεις της Αντιτρομοκρατικής

Εκτιμώντας ότι η Σέχτα ή παρόμοια οργάνωση βρίσκεται πίσω από την επίθεση, η Αντιτρομοκρατική στηρίζεται στα παρακάτω στοιχεία:

Πριν 3-4 χρόνια η ΕΥΠ ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν καμιά 40αριά άτομα που σχετίζονταν με τον αντιεξουσιαστικό χώρο να εκπαιδεύονται «πολεμικά» στη Γάζα (υποθέτω «Παλαιστινιακή εκπαίδευση»). Έκτοτε δεν έγινε λόγος δημόσια ξανά γι' αυτό. Έτσι μάλλον εξηγεί την «επιχειρησιακή ικανότητα» του εκτελεστή.

Πιστεύουν επίσης ότι ομάδες του αντεξουσιαστικού χώρου έχουν πλέον έντονη όσμωση με τον χώρο του κοινού ποινικού δικαίου (Παλαιοκώστας) που καθιστά πολύ πιθανή την «μίσθωση εκτελεστών» από το χώρο του κοινού εγκλήματος. Αλλά η FSB (Ρώσοι) είχαν καταγγείλει μέσω των Επικαίρων (υπόθεση «Καραμανλής») ότι αυτές οι ομάδες πλέον «ελέγχονται» από Δυτικές Υπηρεσίες.

Δεν αποκλείεται Μυστικές Υπηρεσίες ξένων χωρών να βρίσκονται πίσω από το χτύπημα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα πρόκειται για παρακρατικές υπηρεσίες με την στενή έννοια. Είναι βεβαίως δομές και στελέχη τους αλλά προφανώς στρατολογημένα και ελεγχόμενα από ξένες υπηρεσίες που έχουν συμφέρον από μια ένοπλη εμφύλια σύρραξη στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου