Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η ΕΥΡΩ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!

Πηγή: http://iskra.gr

ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ FOCUS

Το τρομοκρατικό άρθρο του Focus για τις γαλλικές αλλά κυρίως τις ελληνικές εκλογές δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας στον αστικό ευρωπαϊκό τύπο.

Το άρθρο αυτό με ένα εξαιρετικά κυνικό τρόπο παρεμβαίνει κατάφωρα στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις φέρνοντας στο προσκήνιο, πέραν των άλλων, τον δήθεν κίνδυνο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και τη διάλυση της τελευταίας, αν και εφόσον ο ελληνικός λαός ψηφίσει ενάντια στο μνημονιακό τόξο.

Στην ουσία το Focus αναδεικνύει κάτι πολύ ευρύτερο: η λεγόμενη Ενωμένη Ευρώπη έχει μεταβληθεί σε μια σκληρή δικτατορία του ευρώ, στο όνομα του οποίου οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να θυσιάσουν αγόγγυστα όλες τις κοινωνικές και εργασιακές τους κατακτήσεις, μετατρέποντας την ΕΕ σε Νοτιο – ανατολική Ασία!

Θα ανεχθούμε αυτές οι ωμές παρεμβάσεις να καθορίσουν την ψήφο μας;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη συνέχεια παραθέτουμε ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες για το δημοσίευμα του περιοδικού Focus.

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα αλλά και η ανησυχία για την "επόμενη μέρα" των ελληνικών βουλευτικών εκλογών. Και για το Focus από την έκβαση των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία θα κριθεί το μέλλον του ευρώ.

«Η 6η Μαΐου μπορεί να αποβεί μοιραία μέρα για το ευρώ». Αυτήν την άποψη εκφράζει ο αρθρογράφος στις οικονομικές σελίδες της διαδικτυακής έκδοσης του Focus, συνδέοντας τους λόγους των φόβων του με τις εκλογές που θα γίνουν την ίδια μέρα στην Ελλάδα και την Γαλλία.

Ο φόβος των αγορών

Η επανεμφάνιση του φάσματος διάλυσης της ευρωζώνης, αυτή τη φορά με αφορμή την Ισπανία, είναι εκείνο που οδηγεί τον γερμανό αρθρογράφο να πιστεύει ότι επειδή ακριβώς οι αντιδράσεις των χρηματαγορών βασίζονται εν πολλοίς στη ψυχολογία, όσο περισσότερο πλησιάζει η ημερομηνία της 6ης Μαΐου, τόσο περισσότερο οι αγορές θα δείχνουν νευρικότητα.

«Οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και ο 2ος και αποφασιστικός γύρος των γαλλικών προεδρικών αποκτούν τεράστια σημασία, γιατί θα κριθεί η τύχη των προγραμμάτων διάσωσηςκαι επομένως το μέλλον του κοινού νομίσματος» υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, ο οποίος υιοθετεί το προεκλογικό επιχείρημα κατά του υποψηφίου των γάλλων σοσιαλιστών, ότι σε περίπτωση νίκης του θα προκληθούν αναταραχές στις αγορές.

«Κυρίως η προσφυγή στις κάλπες στην Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας. Γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα που έχουν δεσμευτεί απέναντι στις Βρυξέλλες να τηρήσουν πολιτική λιτότητας παρά το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, δεν συγκεντρώνουν μαζί ούτε και το απαραίτητο μίνιμουμ του 36%. Ηοργή των Ελλήνων για τις περικοπές είναι μεγάλη, η πτώχευση απεφεύχθη, αλλά η ανεργία έχει ξεπεράσει το 22%, η ανεργία των νέων το 50%».

Μετά τις εκλογές, τι;

Στροφή προς την αριστερά

«Αυτήν την οργή την εκμεταλλεύονται τα ακραία αντιμνημονιακά κόμματα. Η λύση των κομμάτων διαμαρτυρίας, δεξιά ή αριστερά του κέντρου, προέρχεται από εκείνους που αρέσκονται σε θεωρίες συνωμοσίας, ότι η χώρα έχει κατακτηθεί από τους δανειστές και την τρόικα, ότι δεν έγιναν παραλείψεις από τους εγχώριους πολιτικούς, αλλά από τους ξένους», παρατηρεί ο αρθρογράφος, που διερωτάται τί θα γίνει με το πρόγραμμα διάσωσης μετά τις εκλογές σε περίπτωση που δεν συγκροτηθεί σταθερή κυβέρνηση συνασπισμού μια που ακόμη και ο πιθανότερος πρωθυπουργός μετά τις εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς, με βαριά καρδιά δέχθηκε το πρόγραμμα λιτότητας.

«Και η παραμικρότερη παρέκκλιση από το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τους δανειστές της Ελλάδας», υποστηρίζει ο Γιούργκεν Μάτες από το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας. «Οι ελληνικές εκλογές έχουν υπαρξιακή σημασία για τα χώρα», τονίζει. Ο αρθρογράφος του Focus προειδοποιεί για τον κίνδυνο μετάδοσης. «Σε περίπτωση που κλιμακωθεί και πάλι η κατάσταση παρά τις προσπάθειες απομόνωσης της Ελλάδας, η κρίση θα συμπαρασύρει και τις άλλες χώρες με δημοσιονομικά ελλείμματα. Η Ισπανία χρειάζεται βοήθεια και πιθανότατα και η Ιταλία. Άρα ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης θα έφτανε στα όριά του», καταλήγει επικαλούμενος δήλωση - έκκληση του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη πως η ανάγκη διαμαρτυρίας δεν θα πρέπει να οδηγήσει στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη και το ευρώ.

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου