Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ» ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ Η ΠΑΣΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ


Πηγή: http://iskra.gr

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΟΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ

Η ΠΑΣΚΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ με μια πρωτοφανή ενέργεια επιχείρησε να νοθεύσει ακόμα και το αποτέλεσμα των εκλογών στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ που είναι και πρόεδρος σε πρωτοβάθμιο σωματείο πιάστηκε στα πράσα ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση νόθευσης των εκλογών. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας από τον δικαστικό αντιπρόσωπο έγινε αντιληπτό, ότι το μέλος της εφορευτικής επιτροπής είχε στην κατοχή του 11 σφραγισμένους και υπογραμμένους φακέλους, που χρησιμοποιήθηκαν προφανώς με το γνωστό σύστημα «αλυσίδα» για τον εκβιασμό συνέδρων και την νόθευση του αποτελέσματος.

Ήδη η ΑΣΚ ΟΤΑ έχει καταθέσει ένσταση κατά της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας, μιλώντας για καθαρή νοθεία και ταυτόχρονα έχει ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για τη σύλληψη των συνέδρων που συμμετείχαν στη νοθεία.

Φαίνεται ότι στην ΠΑΣΚΕ δεν «αρκούσε» το γεγονός ότι απέκλεισε 18 Σωματεία από το Συνέδριο με 100 περίπου αντιπροσώπους στα οποία κυριαρχούσε η Αριστερά αλλά επιδίωξε με αυτή την «βρώμικη» ενέργεια να νοθεύσει ακόμα και τις εκλογές για διοίκηση και αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ.

Δεν είναι λοιπόν μόνο επικίνδυνοι, αφού με τις αποφάσεις τους για αποκλεισμούς σωματείων από το συνέδριο έβαλαν σε κίνδυνο την ενότητα του εργατικού κινήματος, αλλά και αδίστακτοι αφού χρησιμοποιούν τη νοθεία για να έχουν τα αποτελέσματα που τους βολεύουν.

Παρασκευή 27 Απριλίου

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ!
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ 18 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Με πραξικοπηματικό τρόπο η δικομματική συμμαχία της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ απέκλεισε από τις εργασίες του Συνεδρίου 18 Σωματεία με πάνω από 80 αντιπροσώπους στα οποία κατά κύριο λόγο κυριαρχούσαν οι δυνάμεις της Αριστεράς.
Αυτό οδήγησε στην πλήρη αποχώρηση του ΠΑΜΕ από το Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ και στην απόφασή του να μην καταθέσει ψηφοδέλτια για την Διοίκηση της Ομοσπονδίας και αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Πρόσχημα γι αυτή την αντιδημοκρατική μεθόδευση ήταν το γεγονός ότι σε μια σειρά σωματεία ψήφισαν οι συμβασιούχοι, το ευάλωτο τμήμα της εργατικής τάξης στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία.

Η αντιδημοκρατική τακτική των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, ο αποκλεισμός σωματείων και η μεθοδευμένη επίθεση στις δυνάμεις της Αριστεράς, μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις και να βάλει σε κίνδυνο ακόμα και την οργανωτική ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η τυχοδιωκτική στάση των ηγεσιών της ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ στην ΠΟΕ ΟΤΑ βρήκε ανοχή και υποστήριξη από την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ) που με τις αποφάσεις της ανέχτηκε και κάλυψε ουσιαστικά αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.

Τον αποκλεισμό των Σωματείων και των αντίστοιχων αντιπροσώπων κατήγγειλε το σύνολο των συνδικαλιστικών δυνάμεων της Αριστεράς.

*** Σε ανακοίνωση της η Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση των ΟΤΑ αναφέρει:

Στην έναρξη του 41ου συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ παίχτηκε η τελευταία πράξη ενός προσχεδιασμένου εγκλήματος, με ευθύνη των ηγεσιών της ΠΑΣΚΕ–ΔΑΚΕ, με καταπάτηση των δημοκρατικών διαδικασιών αλλά και με κινδύνους για την ενότητα τους εργατικού κινήματος στους ΟΤΑ.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα αρνητική αφού οδηγεί σε περιπέτειες τον κλάδο, ίσως στην πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας αλλά και του εργατικού κινήματος.
Σε μια χρονική στιγμή που η κύρια επιδίωξη των συνδικαλιστικών παρατάξεων θα έπρεπε να ήταν η πρόσθεση και όχι η αφαίρεση δυνάμεων, με στόχο την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ενταθεί αμέσως μετά τις εκλογές, η δικομματική συμμαχία της ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ πυροδοτούν την ένταση και τορπιλίζουν αυτή την προσπάθεια.

Οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στην ΠΟΕ ΟΤΑ, λειτουργούν πλέον σαν συγκοινωνούντα δοχεία, ιδιαίτερα μετά τον Οκτώβρη και τη συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Από κοινού οργάνωσαν και υλοποίησαν με πραξικοπηματικό τρόπο τον αποκλεισμό των Σωματείων, την νόθευση της βούλησης των εργαζομένων με στόχο να διασωθούν εκλογικά και να αποτρέψουν την επερχόμενη ανατροπή των συσχετισμών στη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας και την άνοδο της δύναμης της Αριστεράς

Γι αυτό απέκλεισαν κατ' επιλογήν σωματεία με πρόσχημα ότι ψήφισαν συμβασιούχοι, ενώ νομιμοποίησαν άλλα που είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά, στα οποία οι αντιπρόσωποι ήταν φίλα προσκείμενοι προς την ΠΑΣΚΕ. Δεν μιλάμε απλά για αποκλεισμούς νομίμως εκλεγμένων αντιπροσώπων, αλλά για μεθοδεύσεις που οδηγούν σε νόθευση του αποτελέσματος του Συνεδρίου.

Οι τραμπουκισμοί και οι λεκτικές επιθέσεις απέναντι σε συνέδρους που δεν υποτάσσονται σε αυτές τις επιλογές, από την πλευρά της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ είναι πρωτοφανείς, με στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτησή τους.

Φαίνεται ότι ο απογαλακτισμός που θέλει να παρουσιάσει η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ από το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν έχει πραγματοποιηθεί, αντίθετα σήμερα ακολουθούν κατά γράμμα τις καταδικασμένες πρακτικές του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Βεβαίως δεν προξενεί εντύπωση η στάση της ηγεσίας της ΔΑΚΕ αφού φαίνεται ότι έχει εμπεδώσει πλήρως την επιθετική φρασεολογία Σαμαρά ενάντια στο εργατικό κίνημα και την Αριστερά.

Σε αυτή την μεθόδευση τεράστια ευθύνη φέρει και η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ) η οποία ανέχτηκε και συνέβαλε με τη στάση της να προχωρήσουν τα τυχοδιωκτικά σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕ ΟΤΑ, με την συναίνεση της ΔΑΚΕ.

Η αποχώρηση της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ από το Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ αδυνατίζει το μέτωπο των ταξικών δυνάμεων και διευκολύνει τους σχεδιασμούς της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ να ενισχύσουν, έστω και πλασματικά, τη δύναμή τους στην Ομοσπονδία και να ακυρώσουν στην πράξη τον αγώνα του εργατικού κινήματος σε μια κρίσιμη φάση. Ήταν μια προειλημμένη απόφαση που διευκολύνθηκε από την στάση των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις και τους αποκλεισμούς, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών που προωθούν Κυβέρνηση και τρόικα μαζί με όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση. Θα δώσουμε τη μάχη και μέσα σε αυτό το Συνέδριο για την αποκάλυψη των επικίνδυνων σχεδιασμών της ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ γνωρίζοντας ότι μετά από αυτές τις εξελίξεις η μάχη δίνεται υπό δυσμενέστερους όρους. Η τελική έκβαση αυτού του αγώνα θα κριθεί εκεί όπου πραγματικά δίνονται οι μάχες στη ζωή και τη δράση των πρωτοβάθμιων Σωματείων, εκεί όπου ο κυβερνητικός συνδικαλισμός δέχεται καθημερινά ισχυρά πλήγματα.

Η ΑΣΚ ΟΤΑ καλεί όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς σε πλατύ ενωτικό μέτωπο με στόχο την ανατροπή των συμβιβασμένων ηγεσιών για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, την ενιαία δράση όλων των εργαζομένων μέσα από τα Συνδικάτα, την ενιαία έκφραση όλων των εργαζομένων σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα ώστε να ανοίξει ο δρόμος για νικηφόρες μάχες τους εργατικού κινήματος.


Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου