Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Το βιογραφικό της κ. Νεγρεπόντη Δελιβάνη:


H τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγήτρια κα. Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη ορίστηκε επικεφαλής και εκπρόσωπος του "ΟΧΙ", της εκλογικής συμμαχίας που στηρίζεται από το Ε.ΠΑ.Μ.,τη Δημοκρατική Αναγέννηση και άλλα αντι-μνημονιακά κινήματα.

- Αριστούχος απόφοιτος του ΑΠΘ και του Παν/μίου Sorbonne του Παρισιού όπου σπούδασε με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης και από όπου έλαβε το διδακτορικό της (Doctorat d' Etat es Sciences Economiques) με άριστα και διάκριση, και με εξειδικευμένες σπουδές στα Παν/μια London School of Economics, Berkeley (ΗΠΑ) και Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. 


- Καθηγήτρια και Πρύτανης στο Παν/μιο Μακεδονίας, Σύμβουλος του Υπουργείου Συντονισμού, της ΥΠΑΒΕ, του ΟΟΣΑ των Παρισίων, μέλος του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Παν/μίου της Μασσαλίας, Αντιπρόεδρος. της Ένωσης Οικονομολόγων Γαλλικής Γλώσσας, Αντιπρόεδρος και Δευθύντρια του CEDIMES Ελλάδας, Πρόεδρος του ιδρύματος "Δημήτρης και Μαρία Δελιβάνη". 


- Τιμήθηκε με τρεις εκλογές ως Πρύτανης (πρώτη Ελληνίδα Πρύτανης), με πέντε επίτιμα διδακτορικά διπλώματα, με το γαλλικό παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, με υποτροφίες της Γαλλικής Κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της...

Φλωρεντίας, με τέσσερα χρυσά μετάλλια της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, με την ανακήρυξή της ως επίτιμου δημότη της πόλης της Κομοτηνής, με Α' Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, με πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ από το State Department, με την εκλογή της ως Jean Monnet Fellow, με τη δημοσίευση της διδακτορικής της διατριβής με δαπάνες του CNRS της Γαλλίας στη σειρά SEDES., κ.ά.


- Προσκλήθηκε για διαλέξεις και μαθήματα από τα Παν/μια Παρισιού, Ρώμης, Βόννης, Τεργέστης, Μασσαλίας, Φλωρεντίας, Βαρσοβίας, Κρακοβίας, Σόφιας, Μπρατισλάβας, Μελβούρνης, Ν. Kορέας, Kόρντομπα, Μπουένος Άϊρες, Ταργκόβιστε, Άλματυ Καζακστάν, Αϊτής, Καμερούν, Fribourg, Φλώρινας, Rijeka Κροατίας κ.ά, και έλαβε μέρος ως εισηγήτρια, διοργανώτρια και πρόεδρος σε αναρίθμητα συνέδρια ανά την υφήλιο.

- Έδωσε και δίνει, συνεχώς, διαλέξεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.


- Το δημοσιευμένο έργο της, στα ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά ανέρχεται σε 43 συγγράμματα, μονογραφίες, έρευνες και σε 570 άρθρα, συνεντεύξεις, απόψεις, και τιμήθηκε με πρώτα βραβεία, επαίνους και βιβλιοκρισίες. Αυτό εκδόθηκε από οίκους ή σειρές του εξωτερικού, όπως ανάμεσα και σε άλλους του Macmillan, SEDES, Sithoff-Leyden, Cujas, Tiers Monde, Revue d' Economie Politique, Newsletter, L’Harmattan κ.ά. και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Παπαζήση, Λιβάνη, Μαλλιάρη, Σάκκουλα.

Τα βιογραφικά της σημειώματα έχουν καταχωρηθεί σε πολυάριθμα Who's Who της υφηλίου.



Μερικοί από τους τίτλους των τελευταίων βιβλίων της είναι:




• «Συνωμοτική Παγκοσμιοποίηση» - 2001 (μεταφράστηκε στα γαλλικά, ρουμάνικα και ρώσικα)

• «Τα παιδιά της παγκοσμιοποίησης: τρομοκρατία και φασισμός» - 2004

• «Η τύχη του ευρώ, μετά την κηδεία του Συμφώνου Σταθερότητας» - 2004

• «Τα αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας» - 2004

• «Μεταρρυθμίσεις, το ολοκαύτωμα των εργαζομένων στην Ευρώπη» - 2007.




Δείτε συνέντευξη της πριν ένα χρόνο στο Κρήτη tv και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη:

http://www.youtube.com/watch?v=KXnbwM5J2sk&feature=player_embedded



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου