Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Βενεζουέλα: Ήττα της αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές - Κάταγγελία του ΚΚ Βενεζουέλας για σχέδιο αποσταθεροποίησης

Πηγή : http://www.902.gr


Στους 210, ανέρχονται οι δήμοι που εξασφάλισαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από το «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλο» στον οποίο συμμετέχουν κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Συνολικά οι δήμοι της χώρας είναι  337, ενώ το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων στις κάλπες ανήλθε στο 58%.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι από το «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας», που συσπειρώνει τα αντιδραστικά αντιπολιτευόμενα κόμματα, εξελέγησαν σε 53 δήμους ενώ ανεξάρτητοι δήμαρχοι εξελέγησαν σε άλλους οκτώ δήμους.

Ας σημειωθεί πάντως πως το ΚΚ Βενεζουέλας, το οποίο στο 92% των δήμων στηρίζει κοινούς υποψήφιους με το «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλο», ενώ κατεβαίνει αυτόνομα με δικά του στελέχη σε 25 δήμους, εξασφαλίζει την εκλογή δημάρχου στο δήμο του Μποκονοΐτο. Με ανοικτή του επιστολή προς τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, το ΚΚ Βενεζουέλας, καταγγέλλει την ύπαρξη σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας, με αφορμή τις δημοτικές εκλογές και τα καλεί να βρίσκονται σε επιφυλακή για την αντιμετώπισή του.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του στο κέντρο της πρωτεύουσας Καράκας, μίλησε για «μεγάλη νίκη», σημειώνοντας ότι «η Μπολιβαριανή Επανάσταση τώρα συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη».



1 σχόλιο: